Deze Tropico 6 features heb jij nog nooit gezien!

Article
donderdag, 24 oktober 2019 om 14:30
schermafbeelding 2019 10 23 om 223109f1571862722
Jouw land ligt in puin, de inwoners sterven van de honger en er moet nu toch geld in het laatje gaan rollen. Het is aan jou om als El Presidente jouw land weer op de rails te krijgen. Tropico 6 bouwt verder op veel goede features uit het verleden, maar voegt hier en daar zeer goede functies toe die jou kunnen helpen. Lees hier de beste nieuwe Tropico 6 features!

5. Raid en Knowledge Points

Stel, jij bent de leider van een groots en welvarend land. Wat is dan het belangrijkste voor jouw volk? Innovatie of kennis? In Tropico 6 zijn beide even belangrijk, aangezien deze je verder in de game zullen helpen. Deze features zijn ook gloednieuw in Tropico 6, wat zorgt voor veel meer diepgang in jouw spel. Om jouw volk en vaderland verder te laten ontwikkelen maak je gebruik van Knowledge Points. Deze verdien je door jouw volk in bepaalde huizen te laten werken als de Spy Academy.
Hoe meert Knowledge Points je verdient, hoe uitgebreider je de kennis van jouw volk kunt maken, wat zorgt voor technologische voortgang in jouw rijk. Hoe meer je dit doet, hoe uiteindelijk meer geld er in het laatje rolt. En dat is toch wel het belangrijkste voor een dictator van jouw kaliber.
Mochten andere landen wind krijgen van jouw voortgang en welvaart, dan kun je er gif op innemen dat zij ook een stukje mee willen pikken. Om dit te voorkomen kun je andere landen binnenvallen en hun rijkdommen stelen, voordat je zelf alles in mag gaan leveren. Hierbij maak je gebruik van Raid Points, waarmee je landen binnen kan vallen. Je verdient deze op dezelfde manier als de bovengenoemde Knowledge Points. Kijk wel uit, misschien is het niet altijd handig om een bepaald land binnen te vallen, aangezien deze soms ook samen kunnen werken met jouw archipel.
schermafbeelding 2019 10 23 om 224153f1571863387

4. Blauwdrukken

Net als in de voorganger van Tropico 6 kun jij als El Presidente verschillende blauwdrukken van speciale gebouwen ontgrendelen. Deze extra toevoegingen zorgen vaak voor meer geld in het laatje of meer invloed binnen jouw eigen rijk. Eerder ontgrendelde je deze blauwdrukken door middel van onderzoek, wat jouw trouwe onderdanen moesten doen. Nu is het iets makkelijker en hoef jij als leider niet eens meer te delegeren.
Dit keer is één van de nieuwe Tropico 6 features namelijk dat je deze blauwdrukken gewoonweg kunt kopen voor een redelijk fors bedrag. Natuurlijk moet je eerst nagaan of dit wel zo'n slimme investering is voor jouw land, aangezien je veel geld zult verliezen. Maar misschien is deze investering het wel waard op een langer termijn.
Door deze en andere features krijg je een diepere ervaring in je spel, waar je niet zomaar ergens op moet drukken om een prestatie te volbrengen. In Tropico 6 is het belangrijk dat elke beslissing doordacht is en dat je rekening houdt met elke factor in je land. Of het nou landbouw, werknemers, invloed of geld is. Alles gebeurt met een reden.
schermafbeelding 2019 10 23 om 224921f1571863817

3. Raids

Op de vijfde plaats van onze Tropico 6 features hadden we het al kort gehad over Raid Points. Laten we het toevallig nu gaan hebben over het avontuur waar je deze voor moet gebruiken. Raids zijn georganiseerde expedities die ervoor zorgen dat jij nieuwe inwoners krijgt, nieuwe innovaties kunt ontgrendelen of gewoonweg een ander land binnen wilt vallen om deze met de grond gelijk te maken. Het ligt er maar net aan wat voor soort leider jij bent.
Om een Raid te beginnen moet je een aantal verschillende gebouwen uit de grond stampen zoalsde Pirate Cove, Commando Garrison en het Cyber Operations Center. In deze gebouwen zet je jouw inwoners, zodat deze de Raid Points kunnen verzamelen. Heb je er genoeg? Dan kun je op reis naar nieuwe werelden.
schermafbeelding 2019 10 23 om 225524f1571864185

2. Broker

Voor het eerst in de geschiedenis van Tropico kun je op een andere manier geld verdienen door middel van de Broker. Dit mysterieus karakter is één van de nieuwe features in Tropico 6. De Broker kun je beschouwen als een lopende bank die al jouw geldzaken regelt. Nu is dit niet het enige waar de Broker nuttig voor is, want het is ook een extreem goede manier om een extra zakcentje te verdienen. De Broker geeft je namelijk verschillende opdrachten die jij moet volbrengen, waarna je hier geld voor krijgt.
Dit geld wordt opgeslagen op een Zwitserse rekening, waarna je dit kunt uitgeven aan verschillende bonussen die je in de titel goed kunt gebruiken. Zo kun je jouw mijnen en velden versneld laten verbouwen of je kunt zelfs mensen omkopen, zodat jij een betere kans krijgt bij de verkiezingen.
schermafbeelding 2019 10 23 om 230155f1571864565

1. Een Archipel in plaats van één eiland

In de geschiedenis van Tropico is het nog nooit voorgevallen dat jouw rijk uit meer dan één eiland bestaat. Dit keer is één van de beste en nieuwste features in Tropico 6 het verwisselen van één eiland naar een compleet archipel. Het is aan jou om al de verschillende eilanden met elkaar te verbinden, zodat jouw invloed en welvaart zich kan verspreiden over jouw gehele koninkrijk.
Dit doe je vooral door bruggen te bouwen en verschillende poorten te bouwen, waar jouw schepen zich kunnen opslaan om vervolgens alle grondstoffen te verspreiden. Het is extreem belangrijk in Tropico 6 dat je het bouwen van een groot en welvarend archipel zo efficiënt mogelijk doet. Voor deze klusjes heb je namelijk veel geld en mankracht nodig. Zorg er dan ook voor dat je genoeg hebt om te kunnen beginnen. Het laatste wat je wil is dat jouw koninkrijk vervalt in verdoemenis, geen druk hoor.

Deze Tropico 6 features geven een nieuwe draai aan de titel

Tropico staat altijd al in het teken van het zo goed en efficiënt mogelijk bouwen van jouw koninkrijk. Dit keer, in Tropico 6 gaat dit nog een stap verder, wat ervoor zorgt dat het meer dan een leuk spelletje is. Tropico 6 is een waar doordacht spel met politiek, verraad en machtsspelletjes. Niet iets waar je hier en daar een half uurtje hersenloos aan kunt spenderen.

Populair Nieuws