Tien toffe The Crew 2 Easter Eggs - Verstopt van noord tot zuid!

  In deze special laten we je dwars door Amerika scheuren, vliegen en varen. Niet om de meeste volgers te krijgen in The Crew 2, maar om tien toffe The Crew 2 easter eggs op te snorren. Ubisoft heeft de game namelijk niet alleen voorzien van allerlei nieuwe features maar er ook allerlei verwijzingen in verstopt. Tof toch?!

  UFO

  We trappen af met een easter egg die ook in het eerste deel van The Crew zat. The Crew had een toffe easter egg met een UFO in Area 51. Je kon deze UFO bewonderen, maar verder kon je er niet echt veel mee. Dit keer is dat wel anders, want in The Crew 2 is de UFO en Area 51 terug. En je kunt er nu ook bij komen!

  De UFO is wat gedetailleerder dan in The Crew en dit keer kun je gewoon bij de vliegende schotel komen. Omdat het buitenaardse vaartuig neergestort is, kun je deze als schans gebruiken. Verder is er helaas nog steeds niet veel te doen met deze UFO.

  Toffe plaatjes

  We trappen deze special af met een serie toffe plaatjes. In The Crew 2 is een heleboel te doen en daarbij hoort het maken van foto’s in de Photo Op uitdagingen. De ene keer moet je een coyote vastleggen en de andere keer moet je op de kop laagvliegen door de Grand Canyon. Je kunt het zo gek niet bedenken.

  Tussen de normalere Photo Op uitdagingen zit een locatie in Kingman. In het kleine dorpje ligt namelijk een tankstation dat je moet fotograferen. En als je tijdens dat fotograferen goed naar binnen kijkt door de ramen van het pompstation, zie je bekende beelden.

  Zo zie je de poster ‘hang in there’ met de hangende kitten, een Darth Vader afbeelding en de bekende meme met Philip J. Fry uit Futurama ‘Shut up and take my money’.

  Hulpkreet

  Helemaal aan de linkerkant van de kaart vinden we een toffe the Crew 2 easter egg. Het is een klein eilandje met daarop een verstekeling. Op het eiland zelf is met stenen het woord help geschreven.

  Het is een duidelijke verwijzing naar de film Castaway, waarin Tom Hanks de hoofdrol speelt. In deze film komt Hanks op een verlaten eiland terecht waar hij moet zien te overleven. Het enige dat hij kan doen is om hulp roepen door bijvoorbeeld met stenen Help te schrijven op de grond. Dit, in de hoop dat er een vliegtuig overvliegt en het ziet.

  Smiley in Manhattan

  Een redelijk eenvoudige easter egg in The Crew 2 is in Manhattan te vinden. Om precies te zijn ten westen van Lower Manhattan in de rivier. Daar zie je ineens een groene smiley met drie ogen in het water.

  Deze smiley kan verwijzen naar de film Evolution waarin deze smiley de kaft siert. Maar het is aannemelijker dat het te maken heeft met de comic Transmetropolitan. Deze strip speelt zich namelijk af in New York City en gebruikt ook een dergelijke smiley als logo.

  Met je vliegtuig is deze easter egg het beste te zien als je niet te laag vliegt. Je kunt deze natuurlijk ook met je boot bereiken, maar dan is de smiley bijna niet te herkennen.

  Pac-Man

  The Crew 2 doet ook leuke dingen met gebouwen. Zo is er aan de oostelijke kant van Detroit een Pac-Man referentie te zien. Zoals in veel andere games ook het geval was, is in The Crew 2 Pac-Man zelf te zien terwijl hij twee gele stippen op gaat eten.

  Deze easter egg is alleen vanuit de lucht te zien, maar gelukkig heeft The Crew 2 meerdere mogelijkheden voor je om dat te doen. Je kunt er heen vliegen met je vliegtuig, maar je kunt ook kiezen om de map te openen. Daarmee kun je namelijk over de gehele kaart kijken wat er op dat moment gebeurt. En dus hoef je niet eens naar Detroit te gaan om Pac-Man te bewonderen.

  Bigfoot

  In Amerika wordt al jaren op Bigfoot gejaagd. Deze enorme mensaap is volgens velen dan ook echt. Zo echt dat er complete zoeksessies georganiseerd worden in de verschillende bossen die Amerika rijk is. Maar niemand komt hem ooit tegen, althans niet wanneer er iemand bij is.

  Je kunt je dan ook afvragen of Bigfoot bestaat. In The Crew bestond hij in ieder geval en datzelfde geldt voor The Crew 2. Sterker nog, hij is in het tweede deel niet eens verplaatst. Als je in de bossen ten oosten van Seattle rondscheurt (Northern Cascades) en daar een open vlakte tegenkomt, dan is de kans groot dat je Bigfoot ook vindt.

  En hoewel hij echt niet verlegen is, kun je niet te dichtbij komen. Als je dat toch probeert neemt hij sneller dan Sonic de benen! Gelukkg hebben we de kiekjes nog.

  Assassin’s Creed

  Assassin’s Creed is ook vertegenwoordigd in The Crew 2. Nee, je ziet geen assassijnen voorbij rennen of van gebouwen springen. Ubisoft heeft gekozen om het logo van de franchise vernuftig te verstoppen in de kaart van de game. Maar een oplettende speler heeft het logo na wat rondneuzen op de bekende locaties snel gevonden.

  Want als je de bekende locaties af gaat kom je ook al snel in Washington terecht. En daar is, op de Capitol Grounds, het Assassin’s Creed logo in vol ornaat te bewonderen. Als je met de auto rondscheurt zal dit waarschijnlijk niet opvallen, maar zodra je met je vliegtuig overvliegt kan het je niet ontgaan. Je kunt natuurlijk ook de kaart openen en gewoon even de Capitol Ground opzoeken.

  Tri Force

  In de heuvels van San Francisco kom je een wel hele toffe referentie tegen. Of eigenlijk een combinatie van twee easter eggs. Want in het dorpje dat je in deze heuvels tegenkomt vind je een middelhoog gebouw met daarop een groen bord. Het is een kledingwinkel genaamd Division.

  Op dat gebouw bevindt zich de tweede easter egg die te maken heeft met een andere franchise, namelijk Zelda. Het dak is namelijk voorzien van een mooi geknipt haagje. De vorm? Die van de Tri-Force uit Nintendo’s Zelda franchise.

  Back to the Future

  Op de tweede plek siert een leuke filmreferentie in The Crew 2. Rechts bovenin de kaart bevindt zich Provincetown, een klein stadje waar op zich niks bijzonders mee is. Maar het kerkhof is wel bijzonder. En dan niet eens omdat het zo speciaal is qua vorm, maar de grafstenen zelf zijn wel bijzonder.

  Op iedere grafsteen daar staat namelijk Emmet Brown, died September 2 1885. Een duidelijke knipoog naar Back tot he Future films waarin Dr. Emmet Brown uiteindelijk in het verleden achterbleef.

  BOB campagne

  In Nederland is het een heel fenomeen: de BOB campagne. Het zijn de borden langs de weg die aangeven wat je allemaal niet mag achter het stuur. Berichtjes sturen met je telefoon bijvoorbeeld. Als je The Crew 2 opstart krijg je ook een dergelijke waarschuwing voor je kiezen, waarin Ubisoft je meldt dat je in het echte verkeer goed op moet letten en de regels na moet leven.

  Natuurlijk mag je op de digitale straten van Noord Amerika gewoon doen wat je wil en zal er niet zo snel een agent met een bekeuring staan te wuiven. Maar de BOB campagne is ook op de digitale straten te vinden, namelijk helemaal in het noorden van de kaart. Als je daar een treinstation oostenlijk van Ferguspass opzoekt en een haviksoog hebt vind je een bord met de tekst: “Don’t text while driving and stop reading this sign!”

  Niet sms’en terwijl je rijdt dus! Ook niet in The Crew 2, want dan zie je al die toffe easter eggs niet die Ubisoft verstopt heeft. WIl je meer over The Crew 2 lezen? Dan kun je hier onze review checken. En laat ons vooral hieronder weten als je nog een easter egg gevonden hebt.

  The Crew 2

  Verkijgbaar vanaf 29 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.