Skyrim guilds - Baantje als moordenaar zoeken

Article
zaterdag, 25 november 2017 om 18:00
xgn google image
Als Dragonborn is jouw taak in Skyrim al behoorlijk lastig, immers zijn draken behoorlijk groot. Maar ook in de rest van de provincie is er genoeg te doen, ook op het gebied van baantjes. Waar je allemaal aan het werk kan, lees je in deze Skyrim guilds special!

The Companions

Nog voordat je goed en wel bent gearriveerd in het stadje Whiterun, maak je al kennis met een groepje vechtersbazen die zichzelf The Companions noemen. Help je ze een reus af te maken, dan zijn ze je dankbaar en raden je aan je aan te melden bij de grote baas. Ben je te laat, dan kan je een sneer krijgen dat je hulp ‘ontzettend is gewaardeerd’.
Ongeacht je ras, de groep zal je na een aantal uitdagingen als broeder (of zuster) verwelkomen. Helaas is niets wat het lijkt en wordt je al snel meegesleurd in de duistere geschiedenis die schuil gaat in de hoogste cirkel van de Companions….Eén van de mysterieuzere Skyrim guilds!
122135

The Thieves Guild

Waar niemand in Skyrim (of een willekeurige andere game) het kan waarderen als je hun huis leegplundert, is er één groep in Skyrim die er wel de lol van inziet. Wie dat zijn? De leden van de illustere Thieves Guild natuurlijk!
Diep in het riool van de stad Riften kom je dit genootschap tegen (maar de introductie vindt al plaats op het marktplein van de stad), waarna je al snel door de gelederen van de dieven gaat. Van normale straatrover, werk je je omhoog tot heuse meesterdief. Moeten mensen hun deuren maar beter op slot doen!
122136

Mages Guild

Hocus pocus, vanaf nu ga ik door het leven als een krokus! Een Elder Scrolls game zou zichzelf niet zo mogen noemen zonder een flinke portie magie, dus ook in Skyrim kan je weer lekker voor Harry Potter spelen.
In tegenstelling tot eerdere delen, zijn de bewoners van Skyrim niet altijd even blij met tovenaars en heksen. Want als er een paar spreuken verkeerd uitpakken, dan blijkt een stadje aan de kust opeens een stuk minder bestand tegen torenhoge vloedgolven die ‘per ongeluk’ op werden geroepen!
De Mages Guild mag dan wel met de nek aan worden gekeken door de mensen uit het nabije dorpje, maar voor jou zijn de leden toffe gasten. Zelfs als je nauwelijks meer weet te produceren dan een klein vlammetje, zullen ze je maar al te graag de kneepjes van het vak leren. En voor je het weet, roep jij de grootste vuurwezens op om jouw vijanden in lichterlaaie te zetten!
122137

Dark Brotherhood

Wie in zijn zoektochten door andermans huis in Oblivion een vreemde deur tegen is gekomen die vraagt naar ‘de kleur van de nacht’. ‘Donker’ is helaas niet het goede antwoord en je zal pas het juiste woord te horen krijgen als je toetreedt tot het genootschap met de naam The Dark Brotherhood.
Ook in Skyrim is er een dergelijke mysterieuze deur, maar deze keer wordt de vraag gesteld wat de muziek van het leven is. Om achter het antwoord te komen, zal je eerst in aanraking moeten komen met de Dark Brotherhood. Hoe je dit doet? Simpel, je vermoordt een onschuldige burger.
Er is nog een andere manier om lid te worden van het genootschap moordenaars, namelijk het op je nemen van een taak die op hun ‘to do’-lijstje staat. Aangezien je dan wat werk uit hun handen neemt, laat je direct zien dat je goed bent in het omleggen van mensen. En laat dat nou precies iets zijn waar de Dark Brotherhood naar opzoek is!
122138

Volkihar Clan en The Dawnguard

Dag tegen nacht, donker tegen licht. De eeuwenoude strijd tussen bloedzuigers en vampierjagers wordt in het zonnetje gezet in de Dawnguard uitbreiding van Skyrim. De Dawnguard is één van de Skyrim guilds die het niet zo heeft met vampiers en ze daarom maar al te graag een kopje kleiner maakt.
Het is aan de speler om een zijde te kiezen. Die van de moedige vampierdoders, of toch die van de bloedzuigers zelf? Ongeacht de keuze zul je flink moeten graven in het verleden van de provincie Skyrim en mysteries moeten ontrafelen voordat je een van beide einddoelen kan verwezenlijken. Welke kant je ook kiest, je maakt vanaf dat moment deel uit van één van de twee vetste Skyrim guilds waar je je bij aan kan sluiten!

Skyrim Guilds – Welke is jullie favoriet?

Maak jij liever sloten open met een toverspreuk in plaats van een lockpick, of sla jij het liefste schedels in met gigantische hamers? Welke van de Skyrim guilds is jullie favoriet? Laat het ons weten in de comments!