Elder Scrolls Online Thieves Guild DLC Review - De missende factor

  The Elder Scrolls Online is na de komt van de Tamriel Unlimited Edition een stuk popolairder geworden. Er zijn alleen nog een paar echte Elder Scrolls factors die ontbreken. Thieves Guild is er daar één van. Lees hier onze Elder Scrolls Online Thieves Guild DLC Review.

  Bethesda heeft ons de afgelopen maanden heel veel beloofd voor Elder Scrolls Online. Het is nu het moment om één van deze beloftes in te lossen. Niet de Dark Brotherhood of de mogelijkheid tot het kopen van vastgoed, maar de Thieves Guild is (eindelijk) toegevoegd aan The Elder Scrolls Online.

  Missende factor

  Want zeg zou zelf; wat is een Elder Scrolls game zonder Thieves Guild? The Elder Scrolls Online is fantastisch en indrukwekkend groot en de gebieden oneindig divers. De missies worden na verloop van tijd een beetje repetitief. Het mist de extraatjes die bijvoorbeeld Oblivion en Skyrim wel hadden.

  Thieves Guild DLC is de tot nu toe derde DLC na Imperial City en Orsinium. Wij hopen dat door deze extra content er een beetje meer verschillende missies en een beter verhaal in de game komen. De Thieves Guild voelt dan ook uiteindelijk aan als een onderdeel van de missende factor. Thieves Guild hoort gewoon in een Elder Scrolls game.

  Elder Scrolls Online Thieves Guild DLC Review 1

  Indrukwekkend, meeslepend verhaal

  De Thieves Guild staat zoals de naam al zegt natuurlijk garant voor dieven, inbrekers en zakkenrollers. Op het moment is dit gilde in de macht van The Iron Wheel die het gilde van binnenuit probeert te vernietigen. Aan jou de taak als nieuwe recruit om dit te stoppen. Jij moet ervoor zorgen dat The Iron Wheel verslagen wordt en de Thieves Guild weer gerestaureerd wordt.

  Dit doe je door mysteries te ontrafelen, nieuwe gebieden te verkennen en nieuwe eindbazen te verslaan. Maar je keert natuurlijk ook terug naar bekende locaties in Tamriel en je krijgt nieuwe groepsmissies. Combineer dit met de sluipende gameplay van de Thieves Guild en je hebt een gouden combinatie die zeker te weten voor veel plezier gaat zorgen.

  Elder Scrolls Online Thieves Guild DLC Review 2

  Hew's Bane en Abah's Landing

  Naast nieuwe caves en dungeons om te verkennen, is er ook een heel nieuw gebied om naartoe te gaan. Hew's Bane is niet bepaald een vruchtbaar gebied en is het is eigenlijk niet mogelijk om er te wonen. Vandaar dat het niet zo bekend is bij iedereen. Het is om die reden, dat dit gebied vol met geheimen zit en een prima leefgebied vormt voor Thieves.

  Voor de echte kenners: Hew's Bane ligt in Hammerfall en heeft één grote haven. Abah's Landing. Abah's Landing staat wat dat betreft totaal in contrast met de rest van Hew's Bane. In deze haven is het druk en vol met mensen. Nieuwe gebieden zijn altijd leuk, maar Hew's Bane is ook echt een prachtig, goed uitgewerkt en gaaf gebied om te verkennen. Het past prima in de toon van de DLC met bijvoorbeeld geheime manieren om je door te stad te verplaatsen.

  Elder Scrolls Online Thieves Guild DLC Review 3

  Broodnodige nieuwe vaardigheden

  Maar hoe gaat jouw brute Nord-character ooit een goede sluipende dief zijn? In plaats van heel veel combat, is het nu de bedoeling dat je gaat sluipen. Gelukkig zijn er genoeg mensen in de Thieves Guild die je deze skills leren naarmate je verder komt in de organisatie. Zo ga je van brute warrior naar meester dief.

  Het minder mooie van deze nieuwe skills, is dat ze niet toepasbaar zijn buiten de Thieves Guild. Mocht je er dus voor kiezen om een compleet ongerelateerde dungeon te verkennen, kun je die niet uitspelen met de skill line van de Thieves Guild. Dit is jammer, want sluipen is wel een manier van spelen die behoorlijk onderdrukt wordt.

  Elder Scrolls Online Thieves Guild DLC Review 2

  Nog meer extra's

  Deze DLC kun je eigenlijk opdelen in twee gedeeltes: de Thieves Guild en een hagelnieuwe 12 player trial modus. Op verschillende niveaus kun je het opnemen tegen nieuwe vijanden van het leger van Namiira. Het gebied heet The Maw of Lorkhaj en is eigenlijk een Khajiiti Shrine met heel veel moeilijke eindbazen en een mooie beloning aan het einde.

  Je gaat die 12 mensen echter wel nodig hebben, want makkelijk is het niet. Zoals eigenlijk alle multiplayer missies kun je niet met te weinig mensen of zonder tactiek aan komen baggeren. Na het uitspelen de Thieves Guild is er dus zeker nog genoeg om te doen in Tamriel.

  Elder Scrolls Online Thieves Guild DLC Review 4

  Prijs en grootte

  De prijs is 2000 crowns in de in-game store. Deze in-game currency staat gelijk aan 10-15 euro. Je kan natuurlijk ook gewoon de Elder Scrolls Online Plus subscription aanschaffen. Voor een maandelijks bedrag krijg je dan iedere maand crowns en toegang tot alle DLC. Je moet echter zelf beoordelen of dit het waard is. Vaak hangt dat af van de tijd die je in de game steekt.

  Alles in de Elder Scrolls Online is groot, zo ook de DLC. Orisinium mocht dan wel groter zijn, Thieves Guild staat nog altijd garant voor een mooi verhaal, veel quests en vele uren aan speelplezier. Hoeveel uur precies ligt puur aan jezelf en je skills als dief en manier van spelen. Reken in ieder geval maar op een grote hoop extra content om te beleven.

  Elder Scrolls Online Thieves Guild DLC Review 5

  Fans staan te springen

  Als echte Elder Scrolls fan is deze DLC onmisbaar. Het is dé missende factor en dé missende speelstijl in The Elder Scrolls Online. Als je wat meer casual speler bent dan ligt het eraan of de speelstijl van de Thieves Guild je ligt. Je wordt namelijk wel echt gedwongen om over te gaan naar sneaken en stelen.

  Het kan natuurlijk zo zijn dat je hier helemaal geen affiliatie mee hebt, en dan ga je jezelf snel vervelen en irriteren. Wat we echter met zekerheid kunnen vaststellen is dat het nieuwe gebied, de nieuwe quests, het nieuwe verhaal en de nieuwe skills zeker zorgen voor meer diversiteit en leuke gameplay. Het enige echte minpunt is dat de skill line van de Thieves Guild niet gebruikt kan worden voor PvP en PvE.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Missende factor
  • Gave gameplay
  • Nieuw gebied
  • Sterk verhaal
  • Veel content
  • Skills gelimiteerd tot DLC
  • Niet voor iedereen weggelegd

  The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.