Waarom je wel of niet de serie Sex Education op Netflix moet kijken

Article
zaterdag, 26 januari 2019 om 10:34
waarom je wel of niet de serie sex education op netflix moet kijken 145376
Deze maand is er een komische nieuwe serie aan Netflix toegevoegd. Het gaat hier om een seizoen van de serie Sex Education. Hier vind je enkele redenen waarom je de serie Sex Education wel of niet op Netflix zou moeten kijken.

5. Komisch

Sex Education is niet een serie die enkel gaat om zoveel mogelijk seksgrappen óf seksscenes. Dit is één van de series die op een grappige manier seksgrappen weet te maken. Zo is de hoofdrolspeler de zoon van een sekstherapeut. Door de ervaringen die hij thuis opdoet, is hij expert geworden op dit onderwerp (lees 'sexpert', terwijl hij zelf nog maagd is!). Hij is zo'n expert dat hij anderen op ludieke wijze helpt door heel zijn middelbare school tegen betaling adviezen te geven. Gek genoeg werken zijn adviezen ook nog!
In veel gevallen willen komedie-films met veel gemaakte en oppervlakkige seksgrappen een grijns op je gezicht toveren. Laten we niet spoilen, maar in heel veel gevallen lukt dit de makers van films niet. Neem bijvoorbeeld Nobody's Fool die wij onlangs in de film review nog een 4,0 gaven. Maar deze Netflix-serie weet wel de juiste toon te zetten, zonder al die gekke geslachtgemeenschapsgrappen veel te dik aan te zetten. Tof!
145377

4. Ongemakkelijk

Als er één ding is dat je niet met je ouders wil bespreken, dan is het je seksleven. Wat dat betreft is er met Sex Education voldoende materiaal voor een grappige film waarbij hoofdrolspeler het flink ongemakkelijk kan krijgen. Al helemaal met absurde personages zoals een meisje dat voor haar stripverhaal ervaring op wil doen met geslachtsgemeenschap (lees iedereen vragen: wil je met mij naar bed?), en de moeder van hoofdrolspeler Otis, die niet op haar mondje is gevallen en maar al te graag over seks blijkt te willen praten.
Gooi daar dan ook nog eens bij dat Otis verliefd is op Maeve en dat hij plots een ander liefdesadviezen moet geven om Maeve het hof te maken, en je hebt veel elementen om het leuke verhaal voorgeschoteld te krijgen dat luchtig en enorm vermakelijk is. De hele serie door zijn er voldoende ingrediënten aanwezig om je buikpijn van het lachen te bezorgen.
145378

3. Vluggertje

Deze nieuwe Netflix-serie kijkt lekker makkelijk weg. Doordat er zoveel humor in de serie verwerkt zit en de personages zich telkens weer in een situatie werken waarbij jij je als kijker afvraagt hoe ze zich er weer uit gaan redden, ben je geneigd om door te blijven kijken. Doordat het allemaal zo luchtig wordt gebracht, is het een goede serie om in één teug weg te kijken. Ben je nog op zoek naar een leuke serie om in één keer te bingewatchen? Hier is die!
De serie bestaat uit acht afleveringen van ongeveer driekwartier. Na een goede dag bingewatchen ben je al klaar met de serie. Misschien bekijk je de serie nog wel eens een tweede keer als je even niks te doen hebt. Waarschijnlijk zul je er geen spijt van hebben, en verlang je zelfs naar een tweede seizoen. Er is nog voldoende mogelijk met deze serie.
145379

2. Goed uitgewerkte personages

Zo worden er in de serie steeds meer toffe personages geintroduceerd die ook nog eens goed zijn geacteerd. Het meisje dat iedereen naar bed vraagt is er maar één van, zo heb je ook nog de vriend van Otis die eigenlijk homo is en het liefst elke dag als drag queen naar school gaat. Natuurlijk kan dit niet, want er is ook nog de klassieke pestkop die het leven van die vriend zuur probeert te maken. Enige minpunt: die pestkop heeft toch ergens een zwak puntje dat op vrij cliché-wijze nog even in het plot moest worden verwerkt.
En de serie zal meer clichés aanhalen. Al vergeef je dit, omdat de personages die deze clichés mee gaan maken allemaal erg goed en interessant zijn uitgewerkt.
145380

1. Bekende gezichten

Eerder werd al opgemerkt dat het acteerwerk sterk is. Dit blijkt ook uit dat de hoofdrolspeler eigenlijk best al naam heeft weten te maken binnen de filmwereld, maar je niet heel de tijd het het idee hebt 'oh dat is die persoon van die film'. Je kunt mooi loslaten dat een van hen het jongetje speelde in The Boy With The Striped Pyjama, de hoofdrol had in Hugo en de horror comedy Slaughterhouse Rulez. Dan heb je het als acteur in ieder geval goed gedaan.
Sowieso is de hoofdrolspeler (Asa Butterfield) niet het enige bekende gezicht. Zo wordt de moeder gespeeld door Gillian Anderson, bekend van The Spy Who Dumbed Me en oudere films en series zoals The X-Files. Eerder won deze actrice al een Golden Globe voor haar acteerwerk in The X-Files.

De serie Sex Education op Netflix - kijken of niet?

Wij raden aan om Sex Education te kijken! Heb jij deze serie al gezien, dan zijn wij benieuwd naar jou ervaringen. Zou jij deze Netflix-serie ook aan anderen aanraden?