Beste dating apps - voor iedereen is er wel een plek om de ware te ontmoeten!

  Het is al weer bijna februari en dat betekent dat Valentijnsdag weer in aantocht is. Het kan ook goed zijn dat je geen valentijntje hebt en er misschien wel klaar mee bent. Het is natuurlijk mogelijk om een date te regelen via een dating app, maar welke apps zijn nou de beste? Wij vertellen het je!

  10. oHello

  Eigenlijk is oHello een van de beste dating apps voor mensen die een uitdaging aan willen gaan. In deze app kun je namelijk niet chatten om elkaar beter te leren kennen, maar spreek je direct af in een plek in de buurt. Dat is de hele bedoeling van deze app. Sommige mensen houden namelijk niet van dat urenlange geklets. Verder is oHello ook nog eens gratis en dat maakt het een ideale dating app voor iedereen met ballen.

  Toch heeft de dating app nog wel zijn nadelen. De app oHello is namelijk niet zo heel erg bekend, dus veel gebruikers heeft het niet. Je krijgt ook alleen maar matches bij je in de buurt te zien, dus als er niemand bij je in de buurt woont met oHello is er eigenlijk vrij weinig kans dat je er een date uitsleept. Verder durft niet iedereen direct op een date te gaan en kan dit dus ook al een nadeel zijn. De app is dus niet voor iedereen een van de beste dating apps.

  9. Hot Or Not

  Hot Or Not heeft al eerder een enorme rage gehad, maar dit is toch gedaald door het komen van Tinder. Hot Or Not is dan eigenlijk ook net zo simpel te gebruiken als Tinder. Je krijgt een profiel te zien waarna je moet aangeven of je het ‘Hot’ (geïnteresseerd) of ‘Not’ (niet geïnteresseerd) vindt. Helaas is het wel moeilijk om een serieuze relatie te vinden via deze dating app.

  Verder is Hot Or Not ook een beetje uitgestorven door de opkomst van Tinder. Tinder kreeg opeens alle aandacht en hierdoor is Hot Or Not eigenlijk als een vieze, kleffe donut aan de kant geschoven. Daarnaast zijn er nu nog meer dating apps die ook gebruikt konden worden en was Hot Or Not niet meer de beste. Ook aangezien iedereen een dating app kon vinden die beter bij hem of haar paste.

  8. Bumble

  Bumble is net als een aantal andere dating apps in deze lijst niet alleen bedoeld voor nieuwe geliefden, maar ook voor eventuele nieuwe beste vrienden. Wat met deze applicatie het meest bijzondere is, is dat de vrouw de eerste stap moet zetten. Als een match van twee verschillende geslachten elkaar ziet zitten is dat tenminste het geval. Wanneer een match van hetzelfde geslacht wil praten kunnen beide personen de eerste stap zetten.

  Naast een Bumble voor in je vrije tijd heeft de applicatie ook nog een versie voor netwerken. Bumble Bizzis is strikt bedoeld voor het leggen van een zakelijke netwerk en dit kan ook voor een boel mensen handig zijn. Bumble is dus uitgebreid en handig te gebruiken, maar het is wel jammer dat je alleen als vrouw zijnde de tweede stap kunt zetten. Toch is het wel een app die goed te gebruiken is.

  7. Badoo

  Badoo is een datingsite waar je niet alleen op zoek kan naar een relatie of een gezellige flirtsessie, maar ook een nieuwe vriendschap. Waarschijnlijk kun je vrienden beter op een andere plek vinden, maar daar gaan we het nu even niet over hebben. Badoo heeft niet alleen de mogelijkheid om direct met andere mensen te praten, maar ook om dingen als een kennismakingsspel te doen.

  Helaas krijgt Badoo niet alleen maar positief commentaar. Wanneer je namelijk je account probeert te verwijderen, dan lukt dat niet. Tenminste, daar hebben veel gebruikers last van. Op geen enkele manier is het mogelijk om je account te verwijderen. Ook wanneer je je wachtwoord probeert te veranderen heb je de kans dat de link niet goed werkt, hier hebben een aantal gebruikers last van. Het is dan wel een van de beste dating apps als je kijkt naar het gebruik, maar zodra je de app niet meer wilt gebruiken kan dit voor problemen zorgen.

  6. HER

  Grindr is een bekendere LHBT dating app, maar voor vrouwen is er ook een variant. In HER kun je vrouwen ontmoeten binnen de LHBT-gemeenschap op een vriendschappelijke manier, maar natuurlijk ook op de romantische manier. Naast het feit dat je kunt gaan daten met vrouwen die hetzelfde zoeken als jij of nieuwe vrienden binnen de LHBT-gemeenschap willen maken blijf je ook op de hoogte van LHBT-nieuws. Het is ook mogelijk om met de HER app evenementen te organiseren en aan evenementen deel te nemen.

  HER heeft dus een boel mogelijkheden, maar is wel alleen voor vrouwen. Stel dat je een biseksuele vrouw bent, dan heb je geen kans om een man tegen te komen op HER. Toch weet je wel waar je je dan voor inschrijft. Dus of het een slecht ding is? Niet perse. Toch worden apps als Tinder, waarin je simpel je voorkeur in kan stellen, meer gebruikt.

  5. Lexa

  Lexa is ondertussen al een van de oudste datingwebsites in Nederland. De website is namelijk al meer dan tien jaar oud. Lexa is dan ook meer een website die wordt gebruikt door volwassenen. Dit komt vooral omdat je moet betalen om gebruik te kunnen maken van deze dating app.

  Dat is dan ook het nadeel aan Lexa. Je kunt een dag lang genieten van gratis daten, maar daarna moet je betalen. Je kunt wel een aantal verschillende abonnementen kiezen. De goedkoopste zit zo tegen de tien euro aan. Wat Lexa wel heeft, iets wat andere dating apps niet hebben, is dat het evenementen voor singles organiseert.

  Je kunt bijvoorbeeld aanwezig zijn bij een borrel met allemaal mensen die net als jij single zijn en gebruik maken van Lexa. Voor de prijs die je betaalt, biedt Lexa wel veel. Niet alleen evenementen, maar nog veel meer functies. Denk aan bijvoorbeeld veilig met elkaar chatten en allerlei andere mogelijkheden.

  Lexa is dan misschien al een van de oudere dating apps, het is zeker wel een van de beste. Tenminste, al ben je bereid wat geld uit te geven aan je liefdesleven.

  4. Tantan

  Tantan is eigenlijk het beste te beschrijven als een soort van Tinder, maar dan met alleen Aziaten. Je kunt hier zelf op gaan als Aziaat zijnde, maar ook gewoon als je een andere afkomst hebt. Tantan is dan ook een grote hit onder de mensen die fan zijn van dingen als Koreaanse popmuziek of geobsedeerd zijn met andere Aziatische culturen.

  Net als Tinder is Tantan makkelijk te gebruiken en heb je eigenlijk binnen no-time wel een match. Helaas heeft Tantan wel als commentaar van gebruikers gehad dat er veel mensen op zitten die in de prostitutie zitten. Daarnaast krijg je vaak een match met iemand die best wel ver weg woont. Denk dan niet aan een half uurtje met de trein, maar eerder aan een uurtje verderop met het vliegtuig.

  Voor de rest verdient Tantan voor haar gemakkelijke gebruikswijze wel de titel van een van de beste dating apps die er is. Tantan heeft overigens wel genoeg mogelijkheden om je privacy te behouden.

  3. Grindr

  Als het gaat om dating apps voor homo’s, wordt Grindr wel als een van de meest bekende en een van de beste gezien. Als een van de meest bekende omdat het als homo zijnde toch wel dé app is om te downloaden. Je kunt natuurlijk ook apps als Tinder proberen, maar Grindr is specifiek voor mannen binnen de LHBT-gemeenschap bedoeld. Het is daarnaast ook nog eens makkelijk te gebruiken en anoniem voor iedereen die dat liever heeft.

  Het enige wat jammer kan zijn voor sommige mannen binnen de LHBT-gemeenschap is dat Grindr vooral gefocust is op geslachtsgemeenschap. Veel mannen zetten dan ook bijvoorbeeld hun lichaamsverhoudingen in hun biografie en redelijk naakte foto’s (soms zie je nog net geen mannelijk geslachtsdeel voorbij komen). Dat is toch wel jammer. Dat voorkomt dat Grindr een van de beste dating apps is.

  2. Happn

  Happn is een dating app die al wat langer bestaat, maar dat hoeft niet te betekenen dat de app slecht is. In tegendeel zelfs: de app is ontzettend makkelijk te gebruiken en dit maakt de Happn sowieso al best wel populair. Het fijne aan Happn is namelijk dat je iemand kunt vinden zodra je die persoon bent tegengekomen in het echt, en hij of zij natuurlijk ook gebruik maakt van deze app.

  Je hoeft je dus niet meer af te vragen of je deze knappe vreemdeling ooit nog eens tegen zal komen, want hier kun je zelf voor zorgen. In de dating app hoef je alleen maar aan te geven of je deze persoon ziet zitten en dan kan het praten gaan beginnen! Bang zijn om iemand aan te spreken hoeft niet meer, want met Happn kan het altijd later nog. Het is een van de beste dating apps voor mensen die in het echte leven wat minder durven.

  1. Tinder

  Tinder is zeker wel de meest bekende dating app die er is. Het is dan ook wel erg makkelijk en gratis. Dat maakt de app aantrekkelijker voor alle mensen die op zoek zijn naar de liefde (of natuurlijk andere dingen). Verder is de Tinder app ook nog eens makkelijk te gebruiken. Je opent de app, hebt binnen een minuut een account aangemaakt en je kunt meteen beginnen met vleeskeuren. Dat is eigenlijk wat er voornamelijk gebeurt op Tinder, vleeskeuren.

  Het is wel mogelijk om een biografie toe te voegen in deze dating app, maar dan moet je eerst op iemands foto drukken en dan nog van alles gaan lezen. Nee, dit is voor veel mensen te veel moeite op Tinder. Over het algemeen, als je dus geen goede foto hebt, is er weinig kans dat iemand een match met je wil. Toch krijgt iedereen uiteindelijk wel een match. Hoe dat precies komt, is nog maar de vraag. Het kan door je charmes komen of omdat je toch een persoon tegenkomt die eindelijk je bio leest.

  Naast de gemakkelijke manier om de app te gebruiken kun je zelf instellen voor welk geslacht je gaat zoeken en tot en met welke leeftijd je de mensen aangeboden wilt krijgen. Door het gemakkelijke gebruik van Tinder, en alles dat je makkelijk in kunt stellen, is Tinder toch zeker wel een van de beste dating apps die er op de markt te vinden is.

  De beste dating apps

  Valentijnsdag hoef je met deze tien apps dit jaar niet alleen te spenderen. Via een van deze apps kun je vast wel een afspraakje regelen. En wat kun je dan doen op deze afspraakjes? Wij hebben een artikel met de beste co-op games en een artikel met de beste binge series geschreven voor jou en je date. Om inspiratie uit te halen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.