10 games met broers en zussen - een band tussen familieleden

  De band tussen broers en zussen kan soms sterker zijn dan ooit. Bij de tweede episode van Life is Strange 2 die net uit is zien we bijvoorbeeld dat twee broers samen moeten zien te overleven, maar tijdens Metal Gear Solid leren we dat je broer ook je grootste vijand kan zijn. Wij hebben 10 games met broers en zussen voor je op een rij gezet.

  10. Metal Gear Solid

  We beginnen de lijst met games over broers en zussen met Metal Gear Solid. De game is ontwikkeld en uitgegeven door Konami voor de PlayStation in 1998 en Windows in 2000. Een echte klassieker die dan ook veel goede recensies kreeg in die tijd. De game werd geschreven door spelontwikkelaar Hideo Kojima en werd meer dan zes miljoen keer verkocht. Door het grote succes van Metal Gear Solid, kwamen er later veel vervolgdelen en stripboeken uit. Inmiddels heeft de Metal Gear franchise een grote fanbase.

  In Metal Gear Solid volgen we Solid Snake, een soldaat die de opdracht heeft gekregen om te infiltreren in een nuclaire wapenfaciliteit. Hij moet hier een terroristische bende genaamd FOXHOUND verslaan, twee gijzelaars bevrijden en ervoor zorgen dat de wapens niet worden gelanceerd. Solid Snake heeft een hele belangrijke tegenstander, namelijk Liquid Snake. Hij is de leider van FOXHOUND en niet alleen zijn tweelingbroer, maar ook de kwaadaardige kloon van Big Boss. Solid zal het nu tegen hem moeten opnemen.

  Metal Gear Solid is beschikbaar voor PlayStation en PC.

  9. Life is Strange 2

  De volgende op onze lijst met games over broers en zussen is Life is Strange 2. Het verhaal gaat over Sean Diaz, een 16-jarige jongen die in eerste instantie een normaal leven lijkt te leiden met zijn vader en broertje Daniel. Het leven van Sean verandert drastisch wanneer hij ruzie krijgt met zijn buurjongen en zijn vader door een politieagent wordt doodgeschoten.

  De twee broers vluchten samen naar het dichtsbijzijnde bos en moeten daar zien te overleven. Sean neemt een ouderlijke rol aan tegenover Daniel en voelt zich dan ook erg verantwoordelijk voor hem. Hij geeft hem te eten en te drinken en worstelt met het feit wat er met zijn vader is gebeurd. De game bespreekt zware thema’s en laat duidelijk de band tussen twee broers zien. Life is Strange 2 kan dan ook zeker niet ontbreken uit onze lijst met games over broers en zussen.

  Binnenkort zal de tweede episode van de game uitkomen, namelijk op 24 januari 2019. De episode zal ‘Rules’ heten en is ontwikkeld door Square Enix External Studios en DONTNOD Entertainment. We zullen Sean en Daniel terug gaan zien in de tweede episode. Het is nu inmiddels winter geworden en Daniel wordt steeds zieker. Sean beseft zich dat hij de verantwoordelijkheid moet nemen over zijn broertje en besluit het risico te nemen om naar het huis van zijn grootouders te reizen.

  Life is Strange 2 Episode 1 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De tweede episode komt uit op 24 januari 2019.

  8. Limbo

  Ook Limbo staat op onze lijst met games die over broers en zussen gaan. Limbo is een griezelige platform/puzzel game dat ontwikkeld is door Playdead. De game heeft een grimmige sfeer en is volledig in zwart-wit. Je speelt als een naamloze jongen waarvan je alleen een soort schaduw ziet met lichtgevende ogen. Hij moet allerlei gevaarlijke omgevingen doorkruisen, op zoek naar een meisje.

  Er waren in de tijd toen de game uitkwam verschillende theorieën over wie het meisje is waar de jongen naar op zoek was. Er is namelijk geen dialoog in de game, dus daaruit valt niet veel over het verhaal te halen. Inmiddels hebben de makers bevestigd dat het meisje zijn zus(je) is. Verder willen zij niets over het plot van de game kwijt.

  Limbo is beschikbaar voor PlayStation 3, PlayStation Vita, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, PC en mobiel.

  7. Brothers A Tale Of Two Sons

  De titel zegt het eigenlijk al, Brothers A Tale Of Two Sons gaat over twee broers die samen een lange reis moeten maken. Hun moeder is een tijd geleden verdronken en hun vader ligt op sterven. Samen zullen ze een zoektocht naar genezend water moeten starten om hun zieke vader te redden. De game heeft een prachtige soundtrack en een emotioneel verhaal.

  Aangezien de twee broers hun moeder hebben verloren en hun vader op sterven ligt, is hun band sterker dan ooit. Ze moeten er voor elkaar zijn in deze zware tijd. In het begin van de game kan het jongere broertje leunen en steunen op zijn oudere broer, maar hij weet zelf ook wel dat dit niet voor altijd kan. Naarmate je de game speelt zie je dat het jonge broertje steeds zelfstandiger en volwassener wordt. Bij Brothers A Tale of Two Sons ben je voornamelijk bezig met klimmen en puzzels oplossen. De broers zijn niet sterk, dus je moet slim te werk gaan. Vijanden te slim af zijn lijkt dan ook de enige manier om te overleven.

  Brothers A Tale of Two Sons is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, PC en mobiel.

  6. Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser's Minions

  Onze wereldberoemde loodgieters kunnen natuurlijk ook niet uit ons lijstje met games over broers en zussen ontbreken. Mario en Luigi zijn een zo iconisch duo, dat bijna iedereen ze wel kent. Maar niet iedereen weet dat ze broers zijn. Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser’s Minions is een remake van de originele game voor de Gameboy Advance.

  De game gaat over twee mysterieuze inwoners van het Beanbean Kingdom die naar het Mishroom Kingdoom trekken. Samen willen zij Princess Peach een cadeau geven. Iedereen voelt zich zeer vereert met de vreemde inwoners, maar als Peach haar cadeau opent blijkt dat het tweetal geen goede bedoelingen heeft. Peach raakt haar stem kwijt. De twee kwaadaardige inwones genaamd Cackletta en Fawful willen de wereld veroveren en het is aan de broers Mario en Luigi om ze te stoppen.

  Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser’s Minions is beschikbaar voor de 3DS.

  5. My Brother Rabbit

  My Brother Rabbit is een point & click game die bekend staat om de prachtige artstyle die een echte wereld en een fantasie van een kind combineert. De game doet veel mensen denken aan de kleurrijke wereld van Alice in Wonderland. Zowel de titel als de felle kleuren in de game lijken in eerste instantie vrolijkheid uit te stralen, maar My Brother Rabbit heeft ook een duistere kant. Een klein meisje raakt ernstig ziek en moet vechten voor haar leven.

  In de game speel je als een konijn, haar oudere broer, en moet je allerlei puzzels oplossen om verder te komen in het verhaal. Er komt geen dialoog voor in de game, maar toch laat de game je allerlei emoties voelen. Bij elke puzzel komt hetzelfde konijntje tevoorschijn en moet je een lief wezentje redden. De liefde die het konijn boot zijn kleine zusje voelt is enorm en daarom past deze game ook zo goed in ons lijstje met games over broers en zussen.

  My Brother Rabbit is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

  4. Tales From The Borderlands

  De volgende op onze lijst met games over broers en zussen is Tales From The Borderlands, een game die ontwikkeld en uitgegeven is door Telltale Games. De game is gebaseerd op het verhaal uit Borderlands 2 en volgt bedrijfsman Rhys en oplichtster Fiona. Vooral de humor en goed geschreven personages waren punten waar de makers veel positieve reacties op kregen.

  De reden dat Tales From The Borderlands een van de games is die in ons lijstje met broers en zussen staat is vanwege de twee zussen Sasha en Fiona. Samen zijn ze een goed team en onafscheidelijk.

  Tales From The Borderlands is beschikbaar voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, PC en mobiel.

  3. Devil May Cry 3

  Devil May Cry 3 Dante's Awakening is de derde game uit de reeks en is gemaakt door Capcom en Ubisoft in 2006. De game was te spelen op de PlayStation 2 en PC en werd al gauw razend populair. De verhaallijn van de game bevindt zich nog voor het eerste deel.

  Het verhaal van Devil May Cry 3 gaat over Dante’s tweelingbroer, Vergil, en een man genaamd Arkham. Samen bevrijden zij de oude toren van Temen-ni-gru van onder een moderne stad. Hun doel is om Dante te gebruiken om zo de poort naar het demonische rijk te openen. Ondertussen ontmoet Dante twee mensen: een vrouw genaamd Lady, een duivelse jager en Jester, een mysterieuze clown die hem tijdens zijn reis helpt.

  Ondanks Devil May Cry 3 heel anders speelt dan de eerdere games uit de reeks, blijft het doel hetzelfde. Steeds moet je demonen verslaan en puzzels oplossen om zo door alle levels te komen. Toch krijgen spelers in deze game veel meer uitdaging en kunnen zij schakelen tussen beide Devil Arms en vuurwapens.

  Devil May Cry 3 is beschikbaar voor PlayStation 2 en PC.

  2. Cuphead

  Op de tweede plaats van onze lijst met games over broers en zussen staat Cuphead. Het eerste wat opvalt als je de game opstart is de ontzettend toffe en ouderwetse artstyle. In onze Cuphead review beschrijven we dit dan ook als “een moderne game in een ouderwets jasje.”

  De game gaat over twee broertjes genaamd Cuphead en Mugman, die per ongeluk in de schulden komen bij de duivel. De enige manier om hun eigen ziel niet te verliezen is om de zielen van de duivels te innen. Je kunt de game zowel alleen spelen als co-op, dus vervelen is niet nodig. Hierom kan de game niet uit ons lijstje met games over broers en zussen ontbreken.

  âââââCuphead is geïnspireerd door tekenfilms als Popeye en Mickey Mouse. De muziek en het ontwerp van de personages geven je het gevoel alsof je een ouderwetse tekenfilm kijkt. De gameplay heeft allerlei gave eindbazen die alles behalve makkelijk zijn, dus onderschat de game niet.

  Cuphead is beschikbaar voor Xbox One en PC.

  1. Uncharted 4

  De absolute topper bovenaan ons lijstje met games over broers en zussen is Uncharted 4: A Thief’s End. De Uncharted reeks is al jaren populair onder fans en velen zullen deze titel dan ook wel kennen. De game is ontwikkeld door Naughty Dog en uitgegeven door Sony Computer Entertainment. Aangezien de game vooral werd geprezen om het goede verhaal en de prachtige graphics, kunnen we de game niet uit ons lijstje weglaten.

  Het verhaal van Uncharted 4 begint drie jaar na de gebeurtenissen van Uncharted 3: Drake’s Deception. Inmiddels is Nathan Drake met pensioen, maar komt toch weer in de verleiding om op pad te gaan. Zijn broer Sam staat namelijk ineens op de stoep en heeft zijn hulp nodig. De twee broers worden onafscheidelijk en gaan samen op een avontuur om de piratenschat van kapiteit Henry Avery te vinden.

  Uncharted 4 is beschikbaar voor PlayStation 4.

  Welke games met broers en zussen zijn jouw favoriet?

  Er zijn genoeg toffe games om die over de band tussen broers en zussen gaan. Welke game is jouw favoriet? Laat het weten in de comments.

  Zoek je een manier op de koude dagen door te komen? Lees vooral ons artikel over de top 10 beste games om tijdens de horror winter te spelen.

  Tales from the Borderlands

  Verkijgbaar vanaf 25 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.