Sébastien Loeb Rally - Wie is Loeb? Het leven van een legende

  Sébastien Loeb is een levende rally legende en wat rest er dan nog om te doen: Juist, je brengt je eigen video game uit met je eigen naam: Sébastien Loeb Rally EVO. Maar wie is Sébastien Loeb eigenlijk? Lees hier alles het leven van een motorsport legende.

  Één van de gamemodi in Sébastien Loeb Rally Evo is de Loeb's Experience. Hierin beleef je de meest memorabele momenten uit de carrière van de Fransman. Vanaf zijn jeugd tot aan het hedendaagse leven zijn al zijn bewonderenswaardige momenten na te spelen. Verder vertelt hij zelf ook alles over die fase in zijn leven. We leren de echte Sébastien Loeb kennen.

  Jeugd van Sébastien Loeb

  Loeb begon net zoals iedereen te racen tegen vrienden op zijn fiets, op zijn scooters en later in zijn auto's. Zijn familie had niet het geld om Loeb te laten karten, zoals veel motorsport legendes wel begonnen zijn. Het was dus roeien met die riemen die beschikbaar waren. Maar talent zoals het zijne kan nooit ongezien blijven.

  Loeb begon mee te doen aan jeugd competities waar hij domineerde. Toen hij zijn auto crashte en niet verzekerd bleek te zijn, leek zijn droom over. Het team van Citroën kwam gelukkig net op tijd aan met een zak geld, zodat Loeb alsnog verder kon racen. In 2002, op 28-jarige leeftijd, racete Loeb zijn eerste WRC-rally.

  Loeb Rally Evo leven van een legende 1

  WRC-carrière

  In 2002 deed het team van Citroën nog niet mee met het gehele kampioenschap. In 2003 deed het team dat wel en dat leidde direct bijna tot het eerste kampioenschap van Loeb. Het kampioenschap werd bepaald op één punt voor Solberg ten opzichten van Loeb. In 2004 won hij zijn eerste kampioenschap in de WRC.

  En dat werd niet zijn enige kampioenschap. Loeb verbrak record na record en heeft alle WRC-kampioenschappen tot en met 2012 als kampioen afgesloten. En waarom dan daarna niet meer? Omdat de beste man stopte met WRC. Helemaal stoppen in de motorsport deed hij gelukkig niet.

  Uitstapjes: Pikes Peak Hill Climb en WTCC

  En wat ga je dan doen met zo'n bak aan race-ervaring en sponsors voor het uitkiezen? Loeb richtte zich op meerdere disciplines. In 2013 begon hij met de Pikes Peak Hill Climb. In deze race gaat het erom om zo snel mogelijk een berg of heuvel op te rijden in een absolute supercar met enorm veel grip. Loeb verbrak in 2013 meteen het bestaande record en voegde ook deze race toe aan zijn prijzenkast.

  Na de Pikes Peak Hill Climb maakte Loeb zicht gelijk klaar voor de circuit races van de WTCC (World Touring Car Championship). Loeb won twee races, kwam zes keer op het podium en eindigde uiteindelijk derde achter de veteranen van deze motorsport.

  Loeb Rally Evo leven van een legende 2

  Uitstapjes: Le Mans, Formule 1, Rally Cross

  In 2005, aan het begin van zijn WRC-carrière besloot Loeb ook mee te doen aan de 24hrs van Le Mans. De beroemde eindeloze 24 uur durende race. Hij oefende door zoveel mogelijk Gran Turismo 4 te spelen op zijn PlayStation 2. Hij eindigde uiteindelijk tweede.

  In 2012 deed hij mee aan de X-games, waar Rally Cross centraal staat. Hier werd hij eerste, ruim voor de inmiddels legendarische Ken Block. Gedurende zijn carrière heeft Loeb ook veelvuldig Formule 1 wagens getest. In 2009 zou hij mee gaan racen in de Formule 1, maar de licentie werd helaas niet goedgekeurd en dus deed Loeb tot teleurstelling van velen niet mee.

  Dakar

  In 2016 besloot Loeb mee te doen aan de zwaarste Rally van de Wereld: de Dakar Rally, welke momenteel plaatsvindt in Zuid-Amerika. De eerste stages waren vlak en leken veel op de WRC-terreinen. Hij reed alle geroutineerde rijders op een achterstand en behaalde goede tijden. Hierbij ook enkele oud WRC-concurrenten als Carlos Sainz.

  Een grote crash en de voor Loeb wat onbekendere duinen gooide echter flink wat roet in het eten. Uiteindelijk eindigde Loeb op de negende positie, waar ook wateroverlast voor flinke problemen zorgde tijdens de Dakar Rally. Naar alle waarschijnlijkheid keert Loeb in 2017 terug in de zware Rally.

  Loeb Rally Evo leven van een legende 3

  Sébastien Loeb Rally EVO game

  Colin McRae deed het, Valentino Rossi gaat het doen en Sébastien Loeb is de volgende. Een videogame uitbrengen gebaseerd op het leven van deze legendes. Een groot gedeelte van de rijke carrière van Sébastien Loeb is na te spelen in de nieuwe Rally game Sèbastien Loeb Rally EVO.

  Alle belangrijke WRC, Rally Cross en Pikes Peak Hill Climb races zijn in de vorm van challenges na te spelen. Sébastien Loeb Rally EVO kreeg een goede beoordeling van ons in de review en de hoop bestaat dat er meerder titels komen van deze nieuwe Rally-installatie. Het zou bijvoorbeeld heel innovatief en voor gamers interessant zijn om ook de Dakar ervaringen van Loeb mee te nemen in een volgende titel.

  Sebastien Loeb Rally EVO

  Verkijgbaar vanaf 29 january 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.