De beste 10 science fiction films in 2019 om naar uit te kijken

  In het jaar 2019 komen er zo veel goede films uit en ga je echt verwend worden als filmliefhebber. Laten we daarom eens wat films op een rijtje zetten, in dit geval science fiction films in 2019 om naar uit te kijken. Lees de special en kom erachter om welke films het gaat!

  20th Century Fox

  10. Alita: Battle Angel

  We trappen de lijst met beste science fiction films in 2019 om naar uit te kijken af met Alita: Battle Angel. Deze film draait vanaf 14 februari, Valentijnsdag, in de bioscoop. Alita: Battle Angel is een cyberpunk actiefilm gebaseerd op de manga’s van Yukito Kishiro. Alita is een soort cyborg, officieel genaamd ‘core’, en wordt wakker zonder enige herinnering van haar verleden. In de tijd dat ze sliep vond er een Apocalyps plaats.

  Alita is alleen meer dan een wakker geworden cyborg, ze heeft een special verleden. Ze kan ook nog eens erg goed vechten, dat doet ze dan ook voldoende in Alita: Battle Angel. De hoofdrol, Alita, wordt gespeeld door Rosa Salazar. Dat doet ze groten deel door motion capture, in de trailer ziet die motion capture er in ieder geval al veelbelovend uit. De film van 20th Century Fox is vanaf 14 februari te zien in de bioscoop.

  20th Century Fox

  9. Ad Astra

  Ad Astra is een typische science fiction film: een missie naar buitenaardse werelden, ruimte, andere planeten en astronauten. In Ad Astra gaat Roy McBridge, vertolkt door Brad Pitt, op zoek naar buitenaards leven op Neptunus. Hij is een Amerikaanse ingenieur in het leger en probeert in het zonnestelsel zijn vader terug te vinden. Zijn missie mislukte namelijk en het is nooit duidelijk geworden waarom.

  Volg Brad Pitt in zijn reis door de ruimte. Verder spelen Donald Sutherland, Tommy Lee Jones, Ruth negga, John Ortiz en LisaGay Hamilton in Ad Astra. De science fiction film komt ergens uit in mei 2019. De exacte datum is nog niet bekend, maar is een van de beste science fiction films in 2019 om naar uit te kijken.

  8. IO

  Op de achtste plek in deze lijst met science fiction films in 2019 om naar uit te kijken staat IO. IO gaat over de strijd van Sam, gespeeld door Margaret Qualley, die vecht voor het overleven van de bevolking op aarde. Ze is een jonge wetenschapper en een van de laatste overlevenden na de Apocalyps op aarde. Ze probeert een middel te vinden waardoor de mensheid op aarde kan blijven bestaan in plaats van dat die naar een andere planeet gaat.

  Sam ontmoet Micah, ook een overlevende na de Apocalyps, die haar aandringt een nieuw leven te beginnen buiten aarde. Sam staat voor een dilemma: of vechten voor het overleven van aarde, of zich de rest van de overlevenden aansluiten en een nieuw leven beginnen. IO is al uitgekomen, namelijk op 18 januari, en is zeker het kijken waard. De film staat op Netflix.

  Universal Pictures

  7. Men in Black: International

  Op nummer zeven in deze lijst van beste science fiction films in 2019 om naar uit te kijken staat Men in Black: International. Het bestrijden van aliens en dat op een coole manier, dat is Men in Black. Dit keer is er gekozen voor een andere cast: Chris Hemsworth en Tess Thompson spelen nu de hoofdrollen. Beide kennen elkaar al van Thor: Ragnarok, daarin speelden ze ook zij aan zij. Ook Liam Neeson is van de partij.

  Dit keer gaat het in Men In Black niet per se om het bestrijden van aliens, maar om een dreiging van binnenuit. Er bevindt zich namelijk een mol onder de Men in Black, maar er is niet bekend wie dat is. Men in Black: International draait vanaf 20 juni 2019 in de bioscoop.

  6. Dark Phoenix

  De wereld van X-Men krijgt weer extra schermtijd in 2019 door Dark Phoenix. De film gaat zich focussen op Jean Grey, ook wel Dark Phoenix, en haar ontwikkeling betreft duistere, corrupte krachten die haar zomaar fataal kunnen worden. Het is aan de X-Men de vraag om haar te redden, of de wereld te redden.

  Dark Phoenix wordt vertolkt door Sophie Turner, vooral bekend als Sansa Stark uit Game of Thrones, en verder komen oude, bekende X-Men terug. Denk daarbij aan Charles Xavier, Mystique, Magneto, Storm, Cyclops en Beast. Dark Phoenix verschijnt op 6 juni 2019 in de bioscoop.

  Paramount Pictures

  5. World War Z 2

  Wederom een film op deze lijst met science fiction films in 2019 waarin Brad Pitt de hoofdrol speelt. Van World War Z 2 kan eigenlijk nog niet met zekerheid gezegd worden of hij in 2019 uitkomt. Wat we al wel zeker weten is dat Brad Pitt terugkeert, net als regisseur David Fincher. World War Z is een goed combinatie van horror, actie en science fiction.

  Er is nog geen trailer beschikbaar voor World War Z 2. De opnames zijn al wel begonnen, lees voor meer informatie daarover ons artikel. Wanneer de film precies uitkomt, is nog niet duidelijk.

  Warner Bros. Pictures

  4. Godzilla: King of the Monsters

  Het grote, gevaarlijke monster Godzilla keert terug in Godzilla: King of the Monsters. In het tweede deel van de franchise (na de originele film uit 1954) neemt de Godzilla het samen met Mothra, Rodan en King Ghidorah op tegen de crypto-zoölogische organisatie Monarch. De eerste rework van Godzilla kwam in 2014, de vraag is of dit deel de eerste weet te overtreffen.

  In 2020 komt er nog een film waar Godzilla in voorkomt, namelijk in een film waarin de strijd tussen de twee giganten Godzilla en King Kong centraal staat. Vera Farmiga, Milly Bobby Brown en Charles Dance zitten in het tweede deel als hoofdrolspelers. De film komt uit op 31 mei 2019.

  3. Captain Marvel

  Ook Marvel is dit jaar van de partij, met onder andere Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home, maar ook met Captain Marvel. Captain Marvel is misschien wel de meest sci-fi Marvel film van dit jaar. In Captain Marvel speelt Brie Larson als de hoofdpersoon Carol Danvers. Captain Marvel zit vol met actie, speciale effecten en ruimtegevechten.

  Dat laatste aspect maakt het een echte sci-fi film. Ruimte, speciale effecten en aliens, ze zitten allemaal in Captain Marvel. Oké, aliens komen dan in deze film in de vorm van Skrulls. Het gaat om het beschermen van aarde en het voorkomen van oorlog tussen aliens, sci-fi genoeg dus!

  DreamWorks

  2. Captive State

  Dan zijn we aangekomen bij de nummer twee in deze lijst met beste science fiction films in 2019 om naar uit te kijken: Captive State. In Captive State is aarde bezet door een buitenaardse kracht die de mensheid als slaaf ziet. Het belang van deze kracht: eenheid creëren. De film focust zich op een buurt in Chicago waarin zowel rebellen als aanhangers langs elkaar af leven.

  Je ziet hoe Chicago politieofficier Mulligan, gespeeld door John Goodman, de taak krijgt de wereld samen te brengen tegen de buitenaardse kracht. Verder spelen Ashton Sanders, Jonathan Majors, Machine Gun Kelly en Vera Farmiga in Captive State. De film draait vanaf 15 maart in de bioscoop.

  Lucasfilm

  1. Star Wars Episode IX

  Het goud wordt veroverd door Star Wars Episode IX, de film heeft nog geen officiële naam en is alweer het negende deel van de hoofdverhaallijn van Star Wars. In Star Wars IX gaan we de personages Finn, Rey, Kylo Ren en General Hux gegarandeerd terugzien. Verder zullen er een hopelijk allerlei vragen worden beantwoord. Leeft Luke Skywalker nog? Zullen de rebellen overleven, wie blijven er leven en wie gaan er dood? Zal Kylo Ren nog bij zinnen komen?

  De acteurs uit Star Wars: The Last Jedi keren grotendeels allemaal weer terug. Daisey Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson en Carrie Fisher keren allemaal terug. Star Wars IX komt ergens tegen het eind van 2019 uit in de bioscoop. Tot die tijd is het nog even afwachten, lees onze Star Wars: The Last Jedi review om nog eens terug te blikken.

  De 10 beste science fiction films in 2019 om naar uit te kijken

  Dat zijn de 10 beste science fiction films in 2019 om naar uit te kijken. Ben je het eens met onze keuzes? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.