Is dit het perfecte moment om nu Kingdom Hearts op PC te spelen?

Article
zaterdag, 06 juli 2024 om 11:00
kingdom heartsf1573807191
Kingdom Hearts is als reeks alweer 22 jaar oud. Toch is de kruising tussen Disney en Final Fantasy nog lang niet uitgespeeld, want het vierde deel is onderweg. Recent kwam de gehele reeks voor het eerst naar Steam en dat is gelijk één van de grootste redenen om nu met de reeks te beginnen.
Kingdom Hearts telt als gamereeks meer games dan dat films zitten in de Skywalker Saga van Star Wars. Gelukkig zijn de titels verschillende keren verpakt in collecties en laten die nu net op Steam gearriveerd zijn. Het betreft Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix, Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue en Kingdom Hearts 3 (inclusief de Remind-uitbreiding).

Verschillende mate van speelplezier

Qua namen valt er bij Square Enix nog altijd veel te verbeteren als het op Kingdom Hearts aankomt, maar met hoeveel je voorgeschoteld wordt per collectie zit het wel goed. Zo bevat de 1.5 + 2.5 Remix collectie zes spellen, waarvan twee zijn omgezet in films. Stiekem is dit dan ook de beste bundel die nu op PC beschikbaar is qua hoeveelheid speelplezier.
In Final Chapter Prologue zitten namelijk drie titels verpakt, maar dat is eigenlijk een vertekend beeld. Eén van de drie titels is namelijk een film van de mobiele game Kingdom Hearts Union, terwijl een ander onderdeel als het ware een voorproefje is op Kingdom Hearts 3 met een korte speelduur.
De meeste uren steek je in de vernieuwde versie van Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance en is van Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue dan ook de game waarmee je als eerste wil beginnen. Tenminste, nadat je 1.5 + 2.5 Remix gespeeld hebt. Het verhaal van Kingdom Hearts vervolgt in iedere game steeds de vorige.

Waar moet je beginnen?

Wie met Kingdom Hearts begint, doet dat dus bij het origineel als je het verhaal wil doorspelen. Ook als je naar de kosten kijkt, is dat het meest interessant, want die bundel geeft het meeste waar voor je geld. Normaliter betaal je dan 49,99 euro voor zes spellen (waarvan twee films).
Toch valt er ook wat voor te zeggen om bij Kingdom Hearts 3 te beginnen. Dat heeft te maken met de spelopzet van de Kingdom Hearts-games. Hoewel je het verhaal van protagonist Sora beleefd, kom je telkens in een andere Disney-werelden terecht. Ieder van deze werelden heeft zijn eigen mini-verhaal en kan goed los ervaren worden zonder dat je je al te veel verdiept in het overkoepelende verhaal.
In combinatie met mooiere graphics en soepelere gameplay is het daardoor makkelijker om bij het derde deel in te stappen. Wie simpelweg een leuk avontuur wil beleven in de wereld van Frozen of Toy Story zal dus sneller plezier halen uit de nieuwste titel. Wel moet je dan gelijk dieper in de bundel tasten, want het derde deel kost standaard 59,99 euro.

Steam release

Toch hebben PC-spelers geluk en hoeven ze niet direct zoveel geld te spenderen. De gehele Kingdom Hearts-reeks is met de release op Steam namelijk direct in de aanbieding. Hierdoor betaal je bijvoorbeeld maar 34,49 euro voor de 1.5 + 2.5 Remix bundel.
Voor Kingdom Hearts 2.8 en Kingdom Hearts 3 betaal je per stuk 41,39 euro. Wel moet daarbij gesteld worden dat het om een tijdelijke aanbieding gaat. Tot en met 11 juli kun je nog profiteren van de korting via Steam. De aanbieding is dan ook daadwerkelijk de viering van de komst van de games naar Steam, want via Epic Games Store was deze al jaren beschikbaar.

Spelen op Steam Deck

De komst van de games op Steam brengt wel een ander voordeel met zich mee. De Kingdom Hearts-games zijn namelijk speelbaar via Steam Deck. Dat betekent dat je voor het eerst met de games aan de slag kan in handheld-vorm zonder dat dit via streaming gaat. Alleen zo kon je de game op Switch spelen.
Op Steam Deck zijn Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 en Kingdom Hearts 2.8 beide volledige geverifieerd voor de handheld van Valve. Hetzelfde is nog niet het geval voor Kingdom Hearts 3, maar in onze ervaring met de game draait de game daar ook prima.
Er resteert daardoor nog maar één vraag. Kies je de goedkopere bundel en start je bij het begin of ga je toch liever voor het nieuwste spel met alle toeters en bellen op grafisch vlak en betere gameplay? En krijg je al die games uit voor Kingdom Hearts 4 verschijnt?

Poll

Populair Nieuws

Laatste Reacties