5 redenen waarom E3 2021 belangrijk is

  E3 2021 staat alweer om de hoek en hoewel de beurs de laatste jaren niet meer zo lekker draait, is het toch nog een belangrijk evenement. Om te benadrukken wat E3 betekent voor de game-industrie hebben we vijf redenen op een rij gezet.

  Met E3 2021 voor de deur is het niet alleen tijd om vooruit te blikken naar de grote gamebeurs, maar is het ook tijd om even te benadrukken waarom het evenement zo belangrijk is. E3 voert namelijk al decennia de toon voor de game-industrie, hoewel het de laatste jaren natuurlijk wel afzwakt door het ontbreken van grote spelers zoals Sony en EA. Toch is de beurs nog ontzettend belangrijk. Waarom? Dat zetten we hieronder voor je op een rij.

  De plek voor aankondigingen

  E3 is van oudsher de plek voor alle grote aankondigingen die de game-industrie wil doen en E3 2021 zal hopelijk geen uitzondering zijn. Vanwege de naam en faam die E3 nog steeds draagt is het belangrijk dat de game-industrie hier de mogelijkheid krijgt om uitgebreide conferenties te houden vol met aankondigingen. Ook voor de fans is het fijn, omdat ze weer de kans krijgen om zich te verheugen op allemaal nieuwe games die in de toekomst uitkomen.

  De kans om in de diepte te gaan

  Veel ontwikkelaars en uitgevers hebben natuurlijk ook hun eigen conferentie bij E3 2021 en dat is absoluut belangrijk voor die groepen. In een eigen show kan een ontwikkelaar of uitgever namelijk ruim de tijd nemen om in de diepte te gaan met gameplay van een nieuwe game die ze willen uitbrengen. Zo is de kans bijvoorbeeld vrij groot dat we weer meer gaan zien van Far Cry 6 tijdens de Ubisoft presentatie, zelfs al hebben we laatst al best wel veel gezien van de nieuwe game van Ubisoft.

  De laatste jaren is er wel een beetje een trend dat ontwikkelaars en uitgevers toch liever een eigen show bouwen naast E3, zoals bijvoorbeeld EA met EA Play. Het evenement van EA is altijd rond E3, maar hoort niet echt bij de grote gamebeurs in Los Angeles. Nou is het wel zo dat EA ontzettend rijk is en makkelijk een eigen beurs kan organiseren, voor kleinere uitgevers is E3 2021 nog steeds belangrijk om toch een plek te hebben waar ze hun games kunnen tonen voor de hele wereld.

  Iets voor gamers om naartoe te leven

  E3 is altijd een fijne stip aan de horizon voor gamers om naartoe te leven. Ieder jaar zijn er weer talloze fans die online naar de verschillende conferenties van de verschillende uitgevers en ontwikkelaars kijken om te zien of er nieuwe aankondigingen zijn. Het is een evenement waar de meeste fanatieke gamers geen seconde van willen missen, omdat het nog steeds wordt beschouwd als een van de grootste gamingevenementen ter wereld. E3 2021 is dan ook heel belangrijk om hype onder gamers op te bouwen voor nieuwe games.

  Daarbij gaat het niet alleen om de hype, het gaat ook om een soort van toekomstperspectief. Er is eigenlijk niks fijner dan te weten dat je favoriete gamereeks een nieuw deel krijgt of dat je favoriete ontwikkelaar knutselt aan een nieuwe IP. Dat soort aankondigingen zie je nog steeds voornamelijk bij E3, zeker als we alle geruchten om de E3 2021 conferentie van Microsoft en Bethesda mogen geloven. Het spektakel van E3 is ieder jaar weer een hoogtepunt voor gamers en fans.

  Eerste kans om nieuwe games te spelen

  Deze reden is niet echt van toepassing op E3 2021, maar wel van toepassing op E3 in het algemeen. De grote gamebeurs in Los Angeles is namelijk vaak de plek waar je voor het eerst aan de slag kan gaan met nieuwe games. Nou wil iedereen natuurlijk altijd even de nieuwe grote titels uitproberen en dus sta je heel vaak in de rij om die games te spelen. Dat is natuurlijk niet altijd even fijn en heb je daardoor vaak maar weinig de kans om met de nieuwste games aan de slag te gaan vanwege het wachten.

  Toch biedt de digitale structuur wel wat nieuwe mogelijkheden voor E3 2021 om gamers aan de slag te laten gaan met de nieuwste games. Ontwikkelaars en uitgevers kunnen namelijk gewoon alpha's, béta's en volledige demo's live gooien tijdens de beurs. Dan kan je de nieuwste games spelen gewoon vanuit huis. Het is nog onduidelijk hoe het spelen van games vormgegeven gaat worden voor E3 2021, maar hopelijk ziet de organisatie van de beurs in dat dit een belangrijk onderdeel is van het evenement en wordt er een oplossing bedacht.

  Meer aandacht voor de kleine ontwikkelaars

  E3 is vaak ook een uitgelezen mogelijkheid voor kleinere ontwikkelaars om te laten zien waar ze aan werken. Hoewel veel indies vaak ondergesneeuwd worden door de grote titels, is het vaak bij kleinere showcases zo dat indies nog minder aandacht krijgen. Als je bijvoorbeeld terugdenkt naar de State of Play waar Ratchet and Clank: Rift Apart in de aandacht stond, dan zie je dat ook Subnautica en Among Us wat aandacht kregen, maar niemand had het na de State of Play meer over die games.

  E3 2021 is toch een kans om ook bij de conferenties wat kleinere games te laten zien, omdat er op het gebied van tijd gewoon wat meer speling is. Daarnaast krijgen de ontwikkelaars zelf vaak ook de kans bij E3 om zelf even op het podium te verschijnen zodat ze zelf even wat toelichting kunnen geven op de indies die ze ontwikkelen. Dat is toch wat meer dan een trailertje die ergens tussen gemonteerd wordt. De aandacht voor kleine ontwikkelaars is heel belangrijk voor innovatie in de game-industrie, want indies doen dingen vaak net iets anders op het gebied van gameplay.

  E3 2021 nog steeds belangrijk

  Met deze vijf redenen mag het duidelijk zijn dat E3 2021 nog steeds belangrijk is voor zowel grote als kleine ontwikkelaars en uitgevers. Toch zijn er nog zat redenen om ook te kunnen zeggen waarom E3 juist een beetje gedateerd en overbodig is. Misschien dat het evenement in de toekomst ook wel verdwijnt, maar vooralsnog hebben we dit jaar een E3. Laten we er maximaal van genieten!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.