Zo werkt de nieuwe valuta Capitale in Red Dead Online!

Article
woensdag, 14 juli 2021 om 17:00
image004 1f1626263037
De Blood Money update voor Red Dead Online is eindelijk live en brengt een aantal interessante nieuwe features met zich mee, waaronder de nieuwe valuta Capitale. In deze special leggen we je haarfijn uit hoe je aan Capitale komt en wat je ermee kan.

Start van een criminele carrière

Sinds dinsdagmiddag is de Blood Money update voor Red Dead Online te downloaden. Deze patch was al een tijdje geleden aangekondigd door Rockstar en voegt flink veel nieuwe content toe. Daarvoor is de belangrijkste halte Saint Denis, want in de stad zal Guido Martelli op je staan te wachten.
Martelli is de rechterhand van de beruchte maffiabaas Angelo Bronte. Zijn criminele familie heeft een systeem opgebouwd van een unieke valuta die op de zwarte markt gebruikt kan worden, genaamd Capitale. Recent is de vraag naar Capitale alleen flink gestegen en daarmee ook de waarde. De valuta is bovendien is handen gevallen van moordenaars en concurrerende criminelen over de grens. Bronte en Martelli zijn daarom op zoek naar verse mankracht om de valuta voor hen te vinden en terug te brengen naar de Bronte familie.
Martelli zal je daarom in contact zetten met zijn associates, zoals Sean Macguire en Anthony Foreman, om je op pad te sturen voor Crimes. Tijdens de nieuwe multi-part missies zal je onder andere afrekenen met andere criminelen en Capitale vergaren voor Bronte.
image003 1f1626263189

Zelf op zoek naar Capitale

Hoewel je tijdens Crimes in aanraking komt met genoeg Capitale, ben je alsnog aan het werk voor een meedogenloze maffiabaas. Verwacht dus niet dat Bronte en Martelli een deel van de buit met je zullen delen, waarvoor je op pad bent gestuurd. Dat betekent alleen niet dat je zelf geen Capitale kan verdienen tijdens Crimes.
Zoals gezegd kom je in de missies te staan tegenover genoeg criminelen, die mogelijk zelf wat Capitale in hun zak hebben gestoken. Zorg er dus voor dat je van elke gedode low life even zijn kleding doorzoekt voor waardevolle spullen. Daarnaast is het ook mogelijk dat er Capitale is verstopt ergens op de locatie waar je naartoe gestuurd wordt. Heb je genoeg tijd om de missie te voltooien, speur dan even alle hoekjes en gaatjes af.
Naast Crimes zijn er ook andere mogelijkheden om aan Capitale te komen. In de open wereld van Red Dead Online kan je sinds de Blood Money update namelijk homesteads en kampen overvallen. Wanneer je de locaties grondig doorzoekt zal je ongetwijfeld de plek verlaten met een mooie lading Capitale in je inventory.
image002 5f1626263233

Wat kan je met de valuta in Red Dead Online?

Je zal dus hard moeten werken om een voorraad Capitale op te bouwen en de valuta is duidelijk gewild in de wereld van Red Dead Online. Maar wat kan je er nu precies mee? Voorlopig kan je de currency alleen inleveren bij Martelli en Angelo Bronte, die je daarvoor zullen belonen met een Opportunity.
Opportunities zijn grote missies waarbij je een gedurfde overval mag gaan uitvoeren. De eerste missie die je momenteel kan spelen is ‘Jewels of the West’. Daarin moet je de eerste treinroof in Red Dead Online uitvoeren en de gelijknamige juwelen van een senator stelen. Heb je de missie gedaan, dan kan je die ook op een hogere moeilijkheidsgraad uitvoeren - wanneer je weer genoeg Capitale bij elkaar hebt gesprokkeld natuurlijk.
Momenteel is de treinroof de enige Opportunity die je kan vrijspelen met Capitale, maar daar komt binnenkort verandering in. Rockstar zal namelijk in de komende weken twee nieuwe Opportunities introduceren. Blijf de wekelijkse updates dus scherp in de gaten houden!
Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen, je op de hoogte houden van alle updates en de belangrijkste informatie uitlichten.