Red Dead Online - Wat zijn de specialistische rollen?

  Met de Frontier Pursuits update is er een nieuw hoofdstuk begonnen voor Red Dead Online. De grootste toevoeging zijn de nieuwe rollen, maar wat betekent deze nieuwe feature precies?

  Veel online games bieden tegenwoordig de keuze uit klassen, zelfs titels die vrij veel leunen op realisme. Je zou misschien denken dat hetzelfde het geval is bij Red Dead Online, maar het tegendeel is waar. De eerste keer dat je de online variant van Red Dead Redemption 2 opstart, kan je je karakter maken, maar nergens krijg je de keuze uit diepgaande statistieken of vaardigheden.

  Met de enorme Frontier Pursuits update zijn er daarentegen wel specialismen toegevoegd, maar die kan je niet kiezen vanaf het begin. Net zoals in het echte leven zal je iemand moeten vinden om jou te fijne kneepjes van het vak te leren.

  Op zoek naar een leermeester

  In Red Dead Online zijn er op het moment drie rollen beschikbaar om te leren: Bounty Hunter, Collector en Trader. Om het vak van een premiejager te leren moet je afreizen naar Rhodes, waar de Legendary Bounty Hunter op je staat te wachten. Wel verwacht de beste man vijftien goudstaven voor een Bounty Hunter License, zodat je geen problemen krijgt met de wet terwijl je het vak aan het uitoefenen bent.

  Voor de rol van Trader hoef je niet ver van huis te reizen. Sterker nog, je moet naar huis toe. In je kamp staat je trouwe hulp Cripps klaar, maar hij wil meer worden dan dat. In ruil voor een investering van vijftien goudstaven wil hij samen met jou een handelsbedrijf beginnen: de Cripps Trading Company.

  De laatste rol is die van de Collector. Om dit vak te leren moet je op zoek gaan naar de mysterieuze Madam Nazeer, die haar speciale waren verkoopt in alle uithoeken van het Wilde Westen. Ook deze rol kost vijftien goudstaven om te leren, waarna je van Madam Nazeer de Collector’s Bag krijgt om op zoek te gaan naar waardevolle en zeldzame voorwerpen.

  Wat bieden de verschillende rollen?

  Wanneer je eenmaal de trotse eigenaar bent van een Bounty Hunter License, Collector’s Bag of aandelen in de Cripps Trading Company, dan begint het avontuur pas echt in Red Dead Online. Je hebt nu namelijk de beschikking over Role Activities, die verschillen per specialisme.

  De Bounty Hunter kan bijvoorbeeld elke week op zoek gaan naar een Legendary Bounty. Dit doelwit heeft flink wat misdaden op zijn of haar kerfstok en zal vaak beschermd worden door een complete bende. Daarnaast moeten premiejagers op jacht naar kleinere doelwitten of helpen met een gevangenisuitbraak om steeds meer ervaringspunten te vergaren.

  Als Trader ben je voornamelijk bezig met het zakenleven en alles om te toveren in goederen. Zo kan je jagen op wild en meer huiden verzamelen, die je vervolgens voor een hogere prijs kan verkopen in je kamp of via handelsroutes. Die laatste zul je wel geregeld moeten verdedigen, want bandieten komen natuurlijk op je koopwaar af als vliegen op honing.

  De Collector besteedt zijn of haar tijd met het afspeuren van de wildernis, op zoek naar zeldzame voorwerpen of gewilde artifacts. Madam Nazeer zal bovendien bijna elke week verzoeken van klanten aan jou geven. Uiteraard vang je voor die speciale opdrachten nog meer dollars en ervaringspunten.

  Vrijspelen van unieke voorwerpen en vaardigheden

  De ervaringspunten die je verdient in Role Activities tellen niet alleen mee voor je algemene Rank, maar ook voor je level in de specifieke rol. Des te hoger je in rang omhoog gaat voor je rol, des te meer vaardigheden of unieke voorwerpen die je vrijspeelt.

  De Trader zal bijvoorbeeld betere wagons tot zijn of haar beschikking krijgen en zal gaandeweg efficiënter worden met het verzamelen van huiden, waardoor je per dier nog meer goederen kan krijgen. De Collector krijgt ondertussen een schep om de schatten in de aarde mee op te graven en andere hulpmiddelen om de zoektocht makkelijker te maken.

  De Bounty Hunter speelt vaardigheden en voorwerpen vrij die helpen bij het aanhouden van criminelen en het overleven van vuurgevechten. Met de bola kan je bijvoorbeeld een vluchtende bandiet te pakken krijgen en op je paard kan je bukken om kogels te ontwijken. Uiteraard zijn er nog veel meer unieke dingen om vrij te spelen, maar je moet wel flink aan de bak om Rank 20 te behalen.

  Hoe zit het met andere rollen?

  Het is in een game altijd lastig kiezen wat voor rol je wil gaan spelen, net zoals dat voor veel spelers het geval zal zijn in Red Dead Online. Misschien wil je het gewelddadige leven van een premiejager ook wel een keertje afwisselen om je vaardigheden op de vrije markt te beproeven. Gelukkig is dat een mogelijkheid.

  Je zit namelijk niet vast aan één rol in Red Dead Online. Je kan je gaan focussen op één specifieke rol, maar je hebt ook de keuze om twee of zelfs alle drie de rollen aan te nemen. Het enige wat je nodig hebt zijn de goudstaven om al die carrièrekeuzes te bekostigen.

  Daarnaast zal het ook niet blijven bij de Bounty Hunter, Collector en Trader. De drie rollen die momenteel beschikbaar zijn in Red Dead Online zijn nog maar het neusje van de zalm en Rockstar is van plan om steeds meer rollen beschikbaar te maken. Wij raden je aan om alvast een voorraadje goudstaven bij elkaar te gaan zoeken.

  Voor meer informatie kun je terecht bij de specifieke artikelen over de Bounty Hunter, Trader en Collector.

  Wil je meer weten en lezen over de game zelf? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.