PS5 scalper vindt negatieve aandacht onterecht

News
vrijdag, 12 februari 2021 om 9:30
ps5 controllerf1592919068
De next-gen consoles zijn eindelijk gelanceerd, maar veel gamers kunnen er niet mee aan de slag. Enerzijds door productieproblemen, maar anderzijds door scalpers die alle beschikbare consoles opkopen en doorverkopen voor het dubbele van de prijs. Een PS5 scalper vindt de negatieve aandacht voor zijn ‘beroep’ alleen niet terecht.
Al voordat de PS5 en Xbox Series X zouden lanceren, was het al duidelijk dat het niet makkelijk zou worden om een exemplaar te bemachtigen. Beide next-gen consoles waren namelijk bij het pre-orderen al binnen enkele minuten uitverkocht. Dat veel webshops het massale verkeer niet aankonden hielp natuurlijk ook niet mee.
Scalpers maken ondertussen met liefde gebruik van de schaarste, door met bots de vrije voorraad op te kopen en door te verkopen voor een flinke meerprijs. Het is dan ook geen raadsel waarom scalpers één van de meest gehate mensen van het moment zijn. In een interview met Forbes geeft de PS5 scalper ‘Jordan’ aan dat dat imago onterecht is.

Andere scalpers trainen

De scalper in kwestie heeft met zijn ‘zaken’ ondertussen al veel geld weten te verdienen. In januari heeft hij 25 PS5 consoles weten te bemachtigen en door weten te verkopen voor 700 pond per stuk. Dat is 6250 pond winst, een slordige 7120 euro voor een paar uurtjes werk.
‘Jordan’ verdient daarnaast ook op een andere manier zijn geld. Hij is mede-oprichter van een groep genaamd The Lab, die scalpers in spé traint hoe ze bots moeten gebruiken om PS5 en Xbox Series X consoles te kunnen kopen. Het werk dat de scalper doet levert hem veel boze berichten op, waaronder doodsbedreigingen. Volgens ‘Jordan’ zijn die allemaal aan de politie doorgegeven.

Populair Nieuws