PS5 Games - Welke series willen we terug zien?

Article
zondag, 29 april 2018 om 9:02
xgn google image
Het duurt waarschijnlijk nog wel even tot Sony een opvolger aankondigt voor de succesvolle PlayStation 4. Toch kunnen we fantaseren over alle PS5 games die we graag willen zien als deze nieuwe console wordt aangekondigd. Dit zijn de series die echt niet mogen ontbreken!

Grand Theft Auto

Rockstar is momenteel nog steeds druk bezig met Grand Theft Auto Online en Red Dead Redemption 2, dus we zullen waarschijnlijk niet snel een nieuwe GTA game zien in de nabije toekomst. Dat betekent natuurlijk niet dat er helemaal nooit meer een nieuwe GTA game gaat verschijnen. Deze generatie consoles zal waarschijnlijk niet realistisch meer zijn. Een game ontwikkelen op de schaal van GTA kost nou eenmaal tijd, en we weten niet eens of Rockstar er überhaupt mee bezig is.
Toch zou het opnieuw uitbrengen van Grand Theft Auto V op de PlayStation 5 niet iedereen blij maken. De meeste mensen hebben die game inmiddels binnenstebuiten gekeerd en zijn wel toe aan iets nieuws. Daarom zou GTA (6?) als één van de eerste PS5 games geweldig zijn. Rockstar, maak het waar!
129964 1

The Elder Scrolls

Ontwikkelaar en uitgever Bethesda heeft bijna een kunst gemaakt van het opnieuw uitbrengen van The Elder Scrolls V: Skyrim. De game stamt inmiddels alweer uit 2011, dat is bijna 7 jaar geleden. Genoeg tijd voor Bethesda om te werken aan een vervolg, dat dan weer perfect zou zijn als één van de PS5 games.
Het is overigens niet gek dat Bethesda er voor kiest om Skyrim zo vaak opnieuw uit te brengen, want de game is nog steeds geliefd onder een hele grote groep mensen. Toch is het tijd voor een nieuw deel dat Skyrim zal overtreffen. Daarom moet The Elder Scrolls zeker terugkeren op de PS5.
129965

Uncharted

Het verhaal van Nathan Drake mag misschien wel afgelopen zijn in Uncharted 4: A Thief’s End, dat betekent niet dat de Uncharted serie van Naughty Dog hoeft te stoppen. Het laatste deel, Uncharted: The Lost Legacy, volgde al een ander personage: Chloe. Dit signaleert een mogelijkheid dat Uncharted door kan gaan met andere hoofdpersonages dan Nathan Drake.
Er is genoeg keuze uit de verschillende zijpersonages die de serie over de jaren heen verzameld heeft, maar een compleet nieuw personage zou ook een frisse wind door Uncharted kunnen halen. Wie weet wat Naughty Dog ons allemaal gaat brengen met haar nieuwe PS5 games?
129966

Horizon: Zero Dawn

Nog niet heel lang geleden hebben onze landgenoten van Guerilla Games de game Horizon: Zero Dawn op ons losgelaten. Zo snel na de release een nieuw deel vragen gaat natuurlijk wat ver, dus we geven het bedrijf wat tijd om een geweldig vervolg te maken voor een release op de PlayStation 5.
De wereld van Horizon Zero Dawn was uniek en prachtig, dus we zijn er ook nog lang niet mee klaar. We hopen dat Guerilla besluit ons nog een keer mee te nemen naar deze wereld, het liefst in een vervolg op deze game. Laten we eerlijk zijn: de kans op succes is groot.
129967

The Witcher

Momenteel is CD Projekt RED druk bezig met Cyberpunk 2077 en hoewel we nog steeds wachten op meer informatie daar over, kijken we ook graag naar de toekomst. Wat gaat CD Projekt RED doen wanneer het werk aan Cyberpunk afgelopen is? Als het aan ons ligt gaat ze dan meteen werken aan een gloednieuwe game in de Witcher serie.
Een nieuwe grote open wereld, nog meer sidequests met morele dilemma’s en meer potentiële romantische partners voor Geralt. Of zien we in een nieuwe Witcher game toch liever wat er verder gebeurt met Ciri? Genoeg potentie voor nog een deel in ieder geval. Wij zien het graag tegemoet als één van de nieuwe PS5 games.
129968

Final Fantasy

Sinds de allereerste PlayStation console zijn Final Fantasy en PlayStation onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de tussentijd zijn Final Fantasy games ook gewoon op andere platformen uitgekomen, maar het blijft toch een typische PlayStation serie. Niet gek dat wanneer er een nieuwe PlayStation verschijnt, Final Fantasy ook zeker bij deze nieuwe PS5 games moet zitten.
Op dit moment is Square Enix nog steeds druk bezig met de uitbreidingen van Final Fantasy XV, dus voorlopig zal een compleet nieuw deel er niet in zitten. Een nieuwe Final Fantasy game (of de Final Fantasy VII remake) zou een stuk aannemelijker zijn. We zullen het zien wanneer Sony een nieuwe console aankondigt.
129969 1

God of War

Wanneer Kratos op oorlogspad gaat, kan je maar beter je in een hoekje gaan verstoppen. Want als deze legendarische krijger op oorlogspad gaat is niets of niemand meer veilig. In de originele trilogie die begon op de PlayStation 2 en eindigde op de PlayStation 3 maakte Kratos dan ook korte metten met Griekse goden en vloeiden de lichaamssappen rijkelijk.
Op de PlayStation 4 sloeg Kratos een nieuwe weg in het reboot/vervolg simpelweg genaamd God of War. Hier wordt Griekenland ingeruild voor het koude Noorden en probeert Kratos zijn innerlijke woede wat te kalmeren. Ook voedt hij in deze wereld van Noorse goden en monsters zijn zoon Atreus op. Geen moment rust voor Kratos, dus.
Na de overweldigend positieve ontvangst van de nieuwste God of War, is het duidelijk. De serie hoeft voorlopig niet te stoppen en een nieuwe God of War zou dan ook zeker tot de nieuwe PS5 games moeten gaan horen. Sorry Kratos, maar voorlopig mag je nog niet met pensioen.
129970

Crash Bandicoot

Terug in de jaren '90 was Crash Bandicoot bekroond tot de mascotte van PlayStation. Met drie succesvolle games door ontwikkelaar Naughty Dog op de originele PlayStation heeft de oranje buideldas zich vastgezet als klassiek personage. Na het succes van de Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy is het helemaal duidelijk: Crash Bandicoot is nog steeds populair.
Daarom zou een nieuwe Crash Bandicoot game op de PlayStation 5 een uitstekende keuze zijn. Dan hebben we het dus niet over een remake van de latere Crash games zoals The Wrath of Cortex of Twinsanity. Nee, een gloednieuwe game! Vicarious Visions heeft door de Crash trilogie genoeg ervaring opgedaan, dus wat ons betreft mag het bedrijf hard aan het werk aan een nieuwe Crash Bandicoot platformer.
129971

Tom Clancy's Splinter Cell

Het is eigenlijk alweer te lang geleden sinds Ubisoft voor het laatst een Splinter Cell game uitbracht. Om precies te zijn was dit in 2013, met de titel Splinter Cell: Blacklist. Sindsdien hebben we wel veel andere Tom Clancy games naar boven zien komen. Denk aan The Division, Rainbow Six: Siege en Ghost Recon Wildlands.
Dit betekent dat het hoog tijd is voor een nieuw deel in de Splinter Cell serie, een perfecte toevoeging aan onze lijst van PS5 games. Vooral nu Metal Gear Solid drukker bezig is met zombie survival titels is het aan Splinter Cell om dus het stokje over te pakken en de nieuwe ultieme stealth game te worden. Kom op Ubisoft, haal Sam Fischer uit z'n luie stoel en geef ons een nieuwe game op de PlayStation 5.
129972

Resident Evil

De horrorserie Resident Evil begon op de PlayStation en zal daar ook altijd blijven. Over de jaren heeft de serie een grote verandering doorgemaakt. Wat begon als third-person survival horror game met vaste camerahoeken, veranderde in een third-person shooter en daarna zelfs een first-person horror game. Het meest recente deel is dan ook Resident Evil 7: Biohazard, wat de serie terug bracht naar de horror-roots van de eerste drie games.
Tussen de nieuwe PlayStation 5 games hoort dan ook echt een nieuwe Resident Evil game te zitten. Een nieuwe PlayStation console kan niet zonder een nieuwe Resident Evil, en als we het einde van Resident Evil 7 moeten geloven zal het verhaal ook nog steeds niet afgelopen zijn. Zombies sterven nou eenmaal niet makkelijk, dus Resident Evil ook niet. Wij bibberen alvast van angst!

PS5 games nog niet bevestigd

Omdat het bestaan van de PlayStation 5 vooral nog is gebaseerd op geruchten, zijn deze PS5 games natuurlijk ook nog niet bevestigd. Wij mogen natuurlijk dromen en hopen dat de games in deze lijst op de één of andere manier toch hun weg zullen vinden naar de nieuwe console van Sony.

Populair Nieuws