10 beste PlayStation 1 games die een remaster verdienen

Article
zaterdag, 28 april 2018 om 16:00
xgn google image
Nog even en dan spuwen we weer vuur met Spyro The Dragon! Ook van Crash Bandicoot kon vol op worden genoten in de N. Sane Trilogy. Dit wekt honger op naar meer. Dit zijn dan ook de beste PlayStation 1 games die een remaster verdienen!

10. Rayman

We beginnen deze lijst met beste PlayStation 1 games die een remaster verdienen, juist met een personage dat al honderden (de verkeerde) remasters kreeg: Rayman.
Vrijwel iedereen kent Rayman. Er zijn tig remakes van de verschillende Rayman games. Jammer genoeg is het gros van deze remakes het zo vaak herkauwde Rayman 2: The Great Escape. Op zo'n beetje elk platform is deze game wel speelbaar en de game heeft dan ook wel elke maag van de herkauwende koe voorbij zien komen.
Nee, het is tijd dat een andere Rayman-titel eens opnieuw wordt uitgebracht. In het allereerste deel mag je namelijk genieten van The Glade of Dreams. Aan jou is het de taak om de kwade Mr. Dark uit te schakelen, nadat hij je vriendjes heeft opgesloten in ijzeren kooitjes.
Het zou een ontzettend gave zet zijn van Ubisoft als dat eerste deel opnieuw uitkomt. We hebben nu we voldoende remasters en ports van Rayman 2: The Great Escape gezien. En stiekem moet er ook nog wel eens een remake van deel 3 komen, ook al is dat natuurlijk geen PlayStation 1 titel! Anders had die titel wel in deze lijst moeten staan met beste PlayStation 1 games die een remaster verdienen!
130397

9. Medal of Honor

Ook Medal of Honor staat in deze lijst beste PlayStation 1 games, omdat een remaster van de titel wel op zijn plaats zou zijn.
De dood of de gladiolen: in Medal of Honor kom je er niet mee weg als je opgeeft. Je hebt maar één doel voor ogen: het afmaken van je vijand. Duitsers, Talibanstrijders, door de hele serie heen zijn er al een heleboel vijanden geweest. En nu zou het eens tijd zijn om die allereerste vijanden nog eens een keertje flink af te maken.
Door de jaren heen zijn er heel veel Medal of Honor games verschenen. Maar omdat de serie al zo oud is, is waarschijnlijk niet iedereen bekend met daadwerkelijk alle games uit de serie. Voornamelijk de oudere versies zullen onder het stof zijn geraakt. Misschien wordt het eens tijd om Medal of Honor af te stoffen en wat op te pimpen in een remaster.
130398

8. Ape Escape

Ook apen spelen een belangrijke rol in deze lijst met de beste PlayStation 1 games die eigenlijk wel een remaster zouden verdienen.
Ape Escape maakt zijn naam waar: er ontsnappen apen en het is aan jou de taak om ze te vangen. Wat lekker simpel klinkt, is natuurlijk wel wat lastiger. De apen laten zich niet zomaar vangen en in een 3D omgeving is het aan jou om ze achterna te rennen met een schepnetje in de hand. Ondertussen zijn ze over verschillende verre plekken verspreid.
Soms moet je echt een expert zijn in het spelen van verstoppertje, want die harige beesten verstoppen zich op de gekste plekken. De een nog onveiliger dan de andere. Kijk niet gek op als je plots apen zoekt in een omgeving die wordt bewaakt door een gewelddadige T-Rex. De game zit vol met bizarre apestreken en je bent apetrots op jezelf als je dan die apen vangt. Ok dat was flauw, maar de boodschap is duidelijk!
130399

7. Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter is een fenomeen op zichzelf. Er zijn maar liefst acht hoofdfilms, Fantastic Beast krijgt er ook nog drie, er zijn 7 hoofdboeken, nog wat bijboeken, er is een theatervoorstelling, vele merchandise en ook een heleboel games. De eerste twee games verschenen op de PlayStation 1. Die hadden zeker in dit lijstje gepast!
Om er toch voor te zorgen dat maar één Harry Potter game in dit lijstje zou eindigen, is gekeken naar welke nu echt de meeste nostalgie met zich meebrengt. Dit is toch echt wel Harry Potter en de Geheime Kamer. Alsof je een luisterboek open hebt, begint de game al met herkenbare situaties uit de film: hoe Dobby op Harry zijn bed springt om hem tegen te houden terug te gaan naar Zweinstein.
Eerder werd Harry Potter en de Geheime Kamer al op nummer één gezet in onze lijst met beste Harry Potter games. Niet geheel verrassend eindigde het eerste deel ook daarboven.
130400 1

6. Sheep, Dog ‘n Wolf

Vroeger waren de Looney Toons onwijs populair. Tweety floot lekker vanuit het kooitje, wachtend tot kat Sylvester weer een zinloze poging zou doen om het beestje op te eten. Nee, Sylvester had beter de hulp in kunnen roepen van de supersnelle Woody Wood Pecker. Ook aan schattige konijnen en eenden was er voldoende vermaak.
En je had een wolf... Ralph Wolf.
Sheep, Dog ‘n Wolf (ook wel bekend als Sheep Raider) is een stealth game waarin je als wolf in schaapskleren probeert om de schapen op te jagen. Er is een probleem: er loopt ook een enorme stoere hond rond die het maar niks vindt als een wolf jacht maakt op zijn schapenkudde. Alhoewel Ralph Wolf niet het meest bekende Looney Toons personage is, steelt hij in deze oude maar fijne PlayStation 1 game toch echt de show!
130401

5. Croc

In een periode waarin een heleboel diertjes als hoofdrolspeler voor 3D platformers dienden, is het krokodilletje Croc een beetje ondergesneeuwd. Het spel kreeg nog een vervolg, maar heeft in verhouding tot andere diertjes nooit echt een groot publiek weten aan te trekken. Misschien dat hier verandering in kan komen met een Croc remake.
Croc is en blijft nog steeds erg leuk. In een periode waarin de meeste soortgelijke games op een Nintendo console verschenen (denk aan Donkey Kong 64, Banjoo Kazooie en de verschillende Mario games), was Croc naast Crash Bandicoot en Spyro The Dragon toch wel een klein vergeten pareltje binnen de game-industrie. En alhoewel de game nooit zijn volle potentie heeft gehaald, zijn er kansen zat om dit toch opnieuw op te pakken.
En wees eerlijk. Die googly eyes van Croc zijn om bij weg te smelten, toch?
130402 1

4. Tomb Raider

Na de nieuwste Tomb Raider film, kan een remake van de allereerste Tomb Raider games zeker niet ontbreken aan deze lijst. Stel je eens voor: avontuur, een vrouwelijke hoofdpersonage, tempels om te verkennen, eigenlijk alles wat je toen ook had. Maar het grootste verschil: Lara Croft zal er deze keer een stuk minder hoekig uitzien.
Een remake is voornamelijk interessant voor de mensen die de nieuwere Tomb Raider games hebben gespeeld, maar eigenlijk geen idee hebben waar het verhaal nu is begonnen. Door de jaren heen zijn er veel toffe Tomb Raider games op de markt verschenen. Benieuwd naar wat er nu allemaal aan Tomb Raider games zijn, neem dan eens een kijkje in onze special over de 10 beste Tomb Raider games.
Ook Tomb Raider behoort tot één van de beste PlayStation 1 games.
130403 2

3. Tekken 3

Slaan, schoppen, alles breken met breakdancen. Het kan allemaal in Tekken 3. Een game waar menig PlayStation 1 gamer zich toentertijd mee heeft vermaakt is Tekken 3. Je kon er flink in knokken en niet voor niks is Tekken een van de populairste beat-em-up-series.
Tekken 3 heeft een hoop goede herinneringen achtergelaten, voornamelijk door het rooster aan verschillende karakters. Zo kon je toen al rake klappen uitdelen met een man met een leeuwenmasker op, had je de gave robot Yoshimitsu die je met zijn zwaard in mootjes hakte, en kon je iedereen K.O. meppen met een beer die je liever niet je broodjes zou laten smeren.
En wat dachten we van de dansende vechter Eddie, de dancing queen die iedereen in elkaar mepte met zijn dans-skills? Dit personage maakte zijn debuut zelfs in Tekken 3.
In het spel waren maar liefst 15 verschillende nieuwe personages beschikbaar, in vergelijking met eerdere delen uit de serie. Dit is veel voor een game die al in 1998 uitkwam.
130404 2

2. Crash Team Racing

Het was ontzettend jammer dat de N. Sane Trilogy enkel de eerste drie games kende. Het pakket zou zoveel uitdagender en leuker zijn geworden als ook nog Crash Team Racing zou zijn inbegrepen. Stiekem is Crash Team Racing de Mario Kart onder de PlayStation.
In Crash Team Racing race je met de verschillende personages uit de bekende Crash Bandicoot-games. Je kunt zowel als de goede als slechte personages racen. Zo kun je door bochten scheuren met Coco, maar ook lekker mensen dwarszitten als Neo Cortex.
Later zijn er nog verschillende andere Crash Bandicoot racegames verschenen. Enkele jaren terug leek het erop dat er een nieuwe versie van Crash Bandicoot Team Racing uit zou komen. De game werd daarentegen gecanceld en is dan ook een gemiste kans dat zo een project uiteindelijk in de prullenbak is beland, zeker omdat het gebaseerd is op één van de beste PlayStation 1 games.
130405

1. Crash Bash als echt beste PlayStation 1 game

We sluiten deze lijst met beste PlayStation 1 games af met de tofste game die echt een remaster verdient. Crash Bash is namelijk fun voor het complete gezin, jong en oud.
Eerder hadden we al de ´Mario’ voor de PlayStation. Maar Crash Bash is eigenlijk wat Mario Party voor Nintendo was. Dit spel is een verzameling aan knotsgekke minigames waarin je elkaar dwars zit met bekende personages uit de Crash Bandicoot-games. Wederom speel je zowel als schurken als helden, en dit kan zowel in een single- als multiplayer-verhaalmodus.
Het spel kent een hoop toffe minigames. Zo kun je elkaars hersens ingooien met de bekende dozen uit eerdere spellen en explosieve TNT-boxes. Maar het wordt pas tof als de veel te breed gespierde Koala Kong op een klein baby pandaatje plaatsneemt in een titanenstrijd wie als laatste overeind blijft door anderen van een wiebelend ijsschots af te beuken.
Een game als Crash Bash is daarna nooit meer verschenen. Later verscheen Crash Boom Bang nog als Party game, maar eigenlijk is die game eerder een aanfluiting voor de serie.
Welke van de beste PlayStation 1 games verdient volgens jou een remaster?