Meest emotionele films op Netflix - Huilen is niet uitgesloten

Article
zondag, 29 april 2018 om 11:00
emotionele films op netflix huilen is niet uitgesloten 130112 3
Pak die tissues er voor de zekerheid bij, want met deze emotionele films op Netflix is de kans aanwezig dat je het niet droog gaat houden. Van meeslepende verhalen met een treurig einde, tot een langdurige emotionele rollercoaster, het is allemaal te vinden op de streamingdienst.

5. Prisoners (2013)

Emoties zijn natuurlijk voor iedereen anders, het is dan ook niet zo dat deze vijf films je allemaal zullen laten huilen. Maar dat neemt niet weg dat de nummer vijf in dit lijstje van emotionele films op Netflix een film is waarbij het woord emotie hoog in het vaandel staat. De film pakt je vast, neemt je mee naar verschillende shokerende momenten en laat je aan het einde pas los. We hebben het hier over Prisoners.
Prisoners gaat over detective Loki (Jake Gyllenhaal) die het mysterie achter twee vermiste meisjes moet zien te achterhalen. Voor de vader van een van de meisjes, Keller Dover (Hugh Jackman), gaat het onderzoek niet snel genoeg. Keller besluit om zelf zijn dochter te zoeken en brengt zichzelf hiermee in een benauwde situatie terwijl de detective met meerdere verdachten in zijn hoofd zit.
130113

4. Forrest Gump (1994)

Nu willen we natuurlijk geen spoilers in dit artikel hebben, maar één ding kunnen we wel verklappen: Forrest Gump kent een aantal scènes dat garant staat voor hoogoplopende emoties. Ook als man hoef je je absoluut niet te schamen als je een keer breekt tijdens Forrest Gump.
Deze film vertelt het verhaal van Forrest Gump (Tom Hanks), een man met een IQ van 75. In deze klassieker zie je allerlei verschillende historische gebeurtenissen voorbij komen. Van de Vietnamese oorlog tot de dag dat John Legend zijn hit Imagine schreef. Bij deze gebeurtenissen was altijd iets opmerkelijks: Forrest was erbij!
130114

3. 12 Years a Slave (2013)

Nog een film waarbij er meerdere dingen gebeuren waardoor je jezelf op kan gaan vreten. Wellicht dat deze film je niet zo snel aan het huilen maakt, maar hoe de slavernij in beeld wordt gezet is een heel goed gedaan. Een stukje filmgeschiedenis die de boeken in gaat met een Oscar voor beste film.
Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) is een vrije man met een donkere huidskleur. Maar zijn leven maakt op één avond een ommekeer van 180 graden. Solomon wordt na een avond namelijk wakker in gevangeschap. Hij is gedrogeerd en is nu een slaaf.
130116 1

2. Good Will Hunting (1997)

Van de ene naar de andere klassieker: Good WIll Hunting. Een film met een dijk van een kast waarbij het acteerwerk van een ongelooflijk hoog niveau is. Zo spelen onder andere Matt Damen, Ben Affleck, Casey Affleck en Robin Williams mee in deze film. Daarnaast is Good Will Hunting een film met een prachtig verhaal die iedereen wel eens gezien moet hebben.
In Good Will Hunting volg je het verhaal van Will Hunting (Matt Damon), een probleemkind dat een talent heeft voor het werken met cijfers, maar de verkeerde paden van het leven bewandeld. Aan Sean (Robin Williams) de taak om Will de juiste paden te laten bewandelen.

130118

1. Still Alice (2014)

Still Alice is de nummer één van meest emotionele films op Netlix. De film bevat een heel zielig verhaal en weet je dan ook goed te raken. Als je zin hebt in een meeslepende film, dan kun je het beste nu meteen Still Alice gaan kijken.
In de film zie je het leven van Alice (Julianne Moore) drastisch veranderen De docent taalkunde wordt op een dag gediagnoseerd met de ziekte van Alzheimer. Samen met haar familie gaat ze de strijd aan tegen haar eigen geheugen en dat brengt heel wat met zich mee. Een verschrikkelijke ziekte.

De meest emotionele films op Netflix

Als het gaat om emotionele films op Netflix, dan zijn deze vijf absoluut aan te raden. Zoals we al zeiden hoeven deze films je niet allemaal te laten huilen, maar het meeleven met alle personages is iets dat zeker zal gebeuren.
Mocht je nou aan het zoeken zijn naar meer films die je moet kijken op de streamingdienst, dan zijn de beste filmhuis films op Netflix zeker aan te raden. En anders kun je ook kijken naar de aanraders van de redactie.