Project Scorpio Games - Deze titels verdienen een upgrade!

  Vanavond wordt tijdens de Xbox persconferentie de Scorpio onthuld. De console moet nog mooiere graphics op je beeld toveren. En ook oude games kunnen daar van profiteren. Deze Project Scorpio games special benoemt een aantal titels die zeker een upgrade voor de nieuwe console verdienen!

  5. Sunset Overdrive

  We trappen de lijst af met een titel van ontwikkelaar Insomniac Games, bekend van titels als Ratchet & Clank en Resistance. Sunset Overdrive is daarentegen een compleet andere ervaring dan eerdergenoemde games. De game speelt zich af in een stad die volledig is overgenomen door gemuteerde mensen. De boosdoener is een populaire energiedrank die toch wat nare bijwerkingen bleek te hebben.

  Aan jou de taak om Sunset City weer een stukje veiliger te maken en de vele mutanten uit de weg te ruimen. Dit doe je door met knotsgekke wapens de strijd aan te gaan. Bewegen is de sleutel tot overleven en de game vraagt je dan ook om zoveel mogelijk rond te blijven rennen tijdens de vele gevechten die je krijgt voorgeschoteld. De knotsgekke actie die de game voor je in petto heeft is niet alleen super leuk om mee te maken, maar ook een lust voor het oog.

  Dit dankzij het felle en uitspringende kleurenpalet dat wordt gebruikt. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met Splatoon, de kindvriendelijke shooter van Nintendo, maar dan met wat meer bloederige actie. Sunset Overdrive zou op een 4K-TV met HDR-ondersteuning helemaal tot zijn recht komen. Het is een van de Project Scorpio games die een upgrade goed zou staan!

  4. Quantum Break

  Een andere titel die perfect als Xbox Scorpio game kan fungeren is de recente shooter Quantum Break. Jij kruipt in de rol van Jack Joyce, die in een noodlottig ongeval terecht komt. Door dit ongeluk krijgt hij de mogelijkheid om tijd te manipuleren, met alle gevolgen van dien. Hierdoor maakt hij wel meteen een aantal ongewenste vrienden die hem het leven zuur maken.

  Met talloze fraaie grafische effecten en razendsnelle actie is Quantum Break een ideale titel om te ervaren op de aankomende console van Microsoft. Het schieten met Jack is een verademing en tevens is er de mogelijkheid om de tussenliggende video's in 4K af te spelen voor de ultieme ervaring! Een toffe kandidaat voor een Project Scorpio game dus.

  3. Gears of War franchise

  Op de derde plek vinden we een niet een game, maar een gehele serie. De Gears of War shooters behoren al jarenlang tot de paradepaardjes van Microsoft en anno 2017 is dit nog onveranderd gebleven. Met Gears of War 4 heeft het bedrijf reeds laten zien dat het nog steeds een solide shooter af kan leveren, maar hoe tof zou het zijn om die ervaring naar een nog hoger niveau te tillen?

  Rondrennen in de kleurrijke wereld van Gears of War 4 zou met 4K- en HDR-ondersteuning nog adembenemender worden. Van de vele vergezichten uit de game, tot de bloedspetters die rondvliegen tijdens het doormidden zagen van Locust en andere tegenstanders. De groffe actie uit de games leent zich prima voor een upgrade naar 4K, zodat de familie Fenix nog grootser op beeld wordt gebracht.

  2. Halo franchise

  Vlak daaronder vinden we een andere iconische serie die dikwijls in één adem met Xbox genoemd wordt. Master Chief is een legende onder de gamekarakters en de Halo franchise verdient meer dan zeker een plekje in de gamebibliotheek van de aankomende console van Microsoft.

  Want of het nou Master Chief is die samen met Cortana de Covenant een poepje laat ruiken, of Spartan Locke die zich een weg baant door de hordes vijanden voor hem, Halo is een van de hoofdredenen waarom Xbox vandaag de dag nog bestaat. In die tijd zijn de games grafisch flink gegroeid en het zou raar zijn om de stap naar 4K over te slaan. Halo is een prima kandidaat om te laten zien hoe mooi Project Scorpio games kunnen zijn.

  1. Forza franchise

  Met al dat shootergeweld in de lijst zou je bijna denken dat Xbox niets anders te bieden heeft. Gelukkig is dat in de realiteit anders, want de Forza games behoren vandaag de dag tot de meest populaire race-ervaringen die er op de markt te vinden zijn. Of je nu de circuits onveilig wil maken in Forza Motorsport of liever een evenement organiseert in Forza Horizon, er is voor een ieder wat wils.

  Met Forza Horizon 3 heeft ontwikkelaar Turn 10 Studios samen met Playground Games laten zien dat de serie grafisch prachtige beelden op het scherm kan toveren, zeker in de PC-versie van de game. Met Project Scorpio is het tijd om die toeters en bellen naar de consoles te halen. Elke racefanaat die wel eens een controller vasthoudt zou blij worden om de Forza serie te zien schitteren op Project Scorpio later dit jaar.

  Project Scorpio games - Welke game verdient volgens jou een upgrade?

  Met geruchten over een zevende deel binnen de Forza Motersport serie, is de kans op een racegame voor Project Scorpio in ieder geval groot. Met deze lijst hebben we een aantal titels opgenoemd die kunnen profiteren van Project Scorpio. Welke games horen nog meer thuis in deze lijst? Laat het hieronder weten in de reacties!

  Forza Motorsport 7

  Verkijgbaar vanaf 3 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.