De nieuwe Madden NFL 18 gameplay features besproken [Gespeeld op E3 2017]

  De Madden NFL gamereeks bestaat al bijna dertig jaar en ook dit jaar kunnen fans weer uitkijken naar een nieuw deel. Wij zijn tijdens EA Play in Los Angeles al even aan de slag gegaan met de game voor een blik op de nieuwe Madden NFL 18 gameplay features!

  Madden NFL 18 is het 29e deel in de langlopende reeks van American Football games. Het is het eerste deel in de reeks dat op het Frostbite engine loopt, waardoor de meest realistische graphics in de serie tot nu toe worden neergezet. Tevens bevat de franchise voor de allereerste keer een verhalende modus genaamd Longshot, die een beetje te vergelijken is met The Journey uit FIFA.

  Daarnaast is er een nieuwe multiplayermodus in de game te vinden waarin spelers het tegen elkaar kunnen opnemen, genaamd MUT Squads. Wij konden deze modus alvast uitproberen en onze ervaringen lees je in deze Madden NFL 18 gameplay special!

  Neem je Ultimate Team mee

  Madden NFL 18 kent een terugkeer van de geliefde online team play in de vorm van MUT Squads. Deze 3-versus-3 multiplayermodus combineert online team uit oudere games met de Madden Ultimate Team modus en alle mogelijkheden die daarbij komen kijken. Denk hierbij aan het opbouwen van je eigen teams en het eindeloze variëren van de line-up.

  Voorafgaand aan een potje MUT Squads kom je terecht in de lobby. Hier krijg je de mogelijkheid om een of twee van je vrienden die Ultimate Team spelen uit te nodigen, zodat ze zich bij je team kunnen voegen. Mochten je vrienden niet online zijn, dan is er natuurlijk ook de mogelijkheid om voor matchmaking te kiezen. Dan worden de nodige spelers uitgezocht en toegevoegd aan je team.

  Kies verstandig

  In diezelfde lobby krijg je tevens een belangrijke keuze voorgeschoteld, eentje die jouw taken voor de rest van het potje vast zal leggen. Je moet hier namelijk een rol kiezen. Er zijn drie verschillende rollen om uit te kiezen, die zich allemaal op een geheel ander aspect van het spel focussen. Zo heb je de Offense Captain, de Defense Captain en de Head Coach.

  De rol die je kiest, bepaalt welke spelers je meeneemt in het potje en welke personages je op het veld beheert. Mocht je bijvoorbeeld enorm goede spelers in de offensieve kant van je Ultimate Team hebben zitten, dan is het handig om voor de Offense Captain te kiezen. Minder ervaren spelers of beginners in de Ultimate Team modus kunnen aan de slag met de rol van Head Coach, die geen spelers meeneemt naar het speelveld.

  De rollen besproken

  Iedere speler draagt een grote verantwoordelijkheid met zich mee, waardoor het belangrijk is om te kiezen voor een rol die bij je past. Ga je voor de aanval, de verdediging of een meer all-round rol? We bespreken hieronder in het kort wat de verschillende rollen in MUT Squads inhouden.

  De Defense Captain brengt alle verdedigende spelers vanuit zijn of haar MUT line-up met zich mee en is verantwoordelijk voor de verdedigende strategieën en opstellingen waarmee gespeeld wordt. Deze speler kan (wanneer er verdedigend gespeeld wordt) ieder van de 11 spelers op het veld besturen, mits deze niet bestuurd worden door een teamgenoot. Wanneer er offensief gespeeld wordt, kan de Defense Captain alle spelers behalve de quarterback besturen.

  De Offense Captain brengt alle spelers vanuit de Offense en Special Teams uit het MUT van die speler met zich mee. Deze rol is verantwoordelijk voor de aanvallende strategieën. Wanneer er aanvallend gespeeld wordt, bestuurt deze speler de quarterback aan het begin van iedere play. Wanneer er verdedigend gespeeld wordt, kan deze speler ieder van de 11 spelers op het veld besturen.

  Ten slotte neemt de Head Coach het stadium, de Head Coach en alle uniforms van de MUT line-up met zich mee. Deze speler beslist over time-outs en penalties. Deze rol kan zowel aanvallend als verdedigend spelen, aangezien alle spelers op het veld bestuurd kunnen worden. Spelers van de Head Coach dragen een stukje minder verantwoordelijkheid met zich mee, doordat ze geen spelers mee hoeven te nemen en zich niet bezig hoeven te houden met opstellingen. Deze rol is daardoor perfect voor nieuwkomers.

  Genoeg om naar uit te kijken

  Madden NFL 18 zal haar spelers dus een hoop nieuws brengen. Naast een verhalende modus kunnen spelers ook aan de slag met een nieuwe multiplayermodus genaamd MUT Squad, die online play combineert met Ultimate Team. Dankzij het Frostbite engine is dit bovendien de meest realistische Madden game tot nu toe, dus fans van American Football hebben genoeg nieuws om naar uit te kijken!

  Madden NFL 18 komt op 25 augustus uit voor Xbox One en PS4.

  Madden NFL 18

  Verkijgbaar vanaf 25 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.