The Sims Mobile details - Je gezin mee op reis

Article
zondag, 11 juni 2017 om 20:07
xgn google image
In huisje-boompje-beestje simulator The Sims ben je urenlang bezig met alleen nog maar het uiterlijk van je digitale familie creëren. Om vervolgens de dagen daarop een utopisch paradijs voor je karakteristieke figuurtjes neer te zetten. Naast de desktop versie hiervan komt er ook een mobiele versie uit. Meer The Sims Mobile details zijn hier te vinden.
Simsend je tijd verdrijven op een mobiel is eigenlijk totaal niet uniek. Zo bestaat er al een mobiele game van de franchise onder de naam Sims FreePlay. Alleen is er besloten om een nieuwe ervaring aan de man te brengen, aangezien FreePlay toch verouderd aan begint te voelen. Ontwikkelaar Maxis goochelt daarom een aantal trucjes uit zijn mouw om van The Sims Mobile de populairdere smartphone game te maken.

Sleutelen aan personage(s)

Zonder twijfel is het in elkaar knutselen van personages één van de leukste features die games meestal hebben. De The Sims-franchise heeft hier altijd al een handje vol van gehad om je eigen familie precies zo vorm te geven dat je eigen wensen vervuld worden. The Sims Mobile wordt hier geen uitzondering op en stelt je in staat in de character creator naar hartelust je droomvrouw of man tevoorschijn te toveren.
Toegegeven, de personalisatie opties zijn niet zo uitgebreid als wat je bij The Sims 4 voorgeschoteld krijgt, maar over het algemeen valt er niks te klagen. Zo kan je als vanouds het hele gezicht van je nieuwe figuurtje aanpassen, maar ook features als huidskleur en kleding kunnen naar wensen geselecteerd worden. Om het af te sluiten moet je een drietal traits uitkiezen om de interesses van je Sim aan te boren, dat later weer een hoop positieve gevolgen kan hebben.
112984

Familie boven alles

Ondanks dat sleutelen aan personages een vrij basis begin voor een Sims-titel is, valt er al één gegeven gelijk op. Je kan namelijk maar één personage maken en niet direct starten met een gezinnetje. Waar vorige Sims-games je in staat stellen om vanaf de start al met meerdere personages de wijde wereld in te trekken, geeft deze smartphone-versie je voorlopig slechts één soulmate. Hier zit een bepaalde motivatie achter waardoor The Sims Mobile je achterlaat met een heel ander doel.
Gedurende The Sims Mobile is het de ambitie om een familie 'te verdienen'. Het spel focust zich namelijk op een enkele Sim, die door middel van succes een (druk) huishouden moet zien te creëren. Doordat je het waard moet zijn om een gezin uit te kunnen breiden, wordt de hoofdzaak van de game net even wat serieuzer dan alleen huizen bouwen en chaos creëren. Dit verhalende element, dat draait om nalatenschap van je familie, zorgt voor genoeg behoefte om door te blijven spelen.
Dat het uitbreiden van een huishouding een belangrijke rol speelt, wordt ook verklaard doordat je Sims snel ouder worden. Ook de digitale figuurtjes hebben niet het eeuwige leven en om de familie in stand te houden zijn nieuwe generaties telkens benodigd. Een feature in de game is dat je huis een schilderij bevat die qua afbeelding verandert als je Sims ouder wordt of een familielid erbij krijgt. Dit doek kan het best gezien worden als een interactief erfstuk dat je prestaties samenvat in één object.
112985

Een doel in het leven

Het opbrengen van nieuwe generaties komt, net als het echte leven, niet zomaar uit de lucht vallen. Hiervoor moet je namelijk je Sim omhoog zien te levelen. Door middel van quests krijg je ervaringspunten waarmee je poppetje op een steeds hoger niveau komt. Bovendien zorgt een hoger level ook voor het vrijspelen van meer meubilair, nieuwe gedeeltes van de map om te bezoeken en het uitbouwen van je huis.
Deze quests bestaan in het begin uit simpele taken als met iemand flirten of een bijbaantje aannemen, maar zullen op den duur ingewikkelder worden. Zo'n systeem zorgt er natuurlijk wel voor dat je toch maar weer de The Sims Mobile opstart om toegang tot een nieuw stuk van de stad te bemachtigen of die toffe fauteuil te scoren. Tevens kan er gezegd worden dat het reizen naar andere gebieden en het schakelen tussen menu's naar behoren werkt. Zo ervaart de game maar korte laadtijden voor de hoeveelheid content die het op je smartphone tovert.

112986

Simsen met je vrienden

Een fenomenaal aspect dat The Sims Mobile introduceert, is het samen spelen met andere mensen. Zo is er de mogelijkheid om vrienden die de game ook spelen, uit te nodigen om samen activiteiten te ondernemen. Toch is het ook mogelijk om de figuurtjes van je contacten in je wereld te krijgen als zij niet online zijn. Feestjes bouwen met al je online Sims-maten wordt dus eindelijk een ding!
De unieke interactie die hieruit voortkomt gaat zelfs nog een stapje verder. Als je een bepaald Sims-personage van je vrienden zo tof vindt dat je deze in je wereld wilt houden, kan je dat overleggen. De andere speler kan hierbij afstand doen van één van zijn digitale familieleden, waarna je deze in je eigen huishouden op kan nemen. Dus mocht je geen geluk hebben met het stichten van een eigen gezin, zijn er altijd alternatieven om niet alleen achter te blijven.
112987 1

Het regent simoleons

De game heeft een verdienmodel waar een hoop mobiele games mee te maken hebben. The Sims Mobile is een gratis game, maar bevat wel micro-transacties. Hiermee kun je meer valuta aanschaffen om eerder bepaalde meubels te kopen of sneller omhoog te levelen. Valuta wordt daarbij onderverdeeld in de bekende simoleons en een dollar currency.
Tijdens een hands-on met The Sims Mobile is ons verteld dat deze micro-transacties echter optioneel zijn. Alle content is geheel gratis te verkrijgen, zolang je maar bereid bent tijd in het onderhouden van je digitale gezin te stoppen. Een prima compromis met EA om het zomaar te zeggen. The Sims Mobile details over de kosten van de beoogde micro-transacties zijn nog niet bekend.
Na het op een rijtje zetten van de genoemde The Sims Mobile details lijkt het een heel solide smartphone-game te worden. Een hoop content op het kleine scherm, met een Sims-ervaring die andere grondbeginselen kent dan de rest van de franchise. Zonder twijfel is te zeggen dat dit een game is om in de gaten te houden. Je moet alleen nog even afwachten wanneer de game wereldwijd beschikbaar gaat worden, want de exacte releasedatum is nog niet bevestigd.
Meer weten over games die op de E3 getoond worden? Schroom dan niet om ook de speciale E3 pagina te bekijken en op de hoogte te blijven van het allerlaatste game-nieuws.

Populair Nieuws