De top 3 beste VR gadgets van 2018 - Virtual Reality op zijn best

  In 2018 kunnen we VR eigenlijk niet meer uit de gaming wereld wegdenken. Vaak hebben VR spullen een behoorlijk prijskaartje, maar uiteindelijk is de geweldige ervaring het wel waard. Benieuwd welke gadgets het waard zijn om te halen? Wij hebben de top drie beste VR gadgets van 2018 voor je op een rij gezet.

  Cybershoes

  3. Cybershoes

  Onderaan ons lijstje van de beste VR gadgets van 2018 staan de Cybershoes. Met deze schoenen is het mogelijk door bijna alle VR games te lopen door je voeten en benen te gebruiken. Je kunt de Cybershoes simpel bevestigen over je normale schoenen. Het beste om dit te doen is terwijl je zit op een stoel die kan draaien. Een draaibare barkruk of bureaustoel werkt hier het beste bij.

  De bodem van de schoenen hebben een rol die elke beweging die je maakt volgt. Een tof aspect is dat de Cybershoes hun oriëntatie behouden, wat je de mogelijkheid geeft om naar links en naar rechts kunt kijken terwijl je in de richting van je voeten loopt. Op dit moment zijn de schoenen nog niet te koop, maar je kunt ze wel pre-orderen voor 184 dollar. Cybershoes zijn dus niet geheel goedkoop, maar bieden wel een goede VR-ervaring! Benieuwd welke VR gadgets er vorig jaar tof waren? Je leest het in ons artikel met de beste VR gadgets uit 2017.

  KOR-FX

  2. KOR-FX Force Feedback Vest

  Het KOR-FX Force Feedback Vest past niet bij elke VR-ervaring, maar biedt vooral een goede ervaring bij shooters als Call of Duty of horror games als Alien: Isolation. Heb jij een VR set thuis en hou je ervan om de hele dag door shooters te spelen? Dan is dit vest wat voor jou. Je voelt namelijk de impact van kogels die je raken en de dreunen van granaten tegen je borst, wat zorgt voor een extra realistische effect. Hierom kan dit vest niet uit ons lijstje van de beste VR gadgets uit 2018 ontbreken.

  De motoren reageren op het geluid van je stem. Vibratie wordt gestimuleerd wanneer je praat en schreeuwt. Dit zorgt ervoor dat je hersenen denken dat de explosies die je hoort en voelt echt zijn. Het enige nadeel van het KOR-FX Force Feedback Vest is dat het niet het verschil tussen bepaalde vocalen en bastonen kan detecteren.

  Heb je geen VR-spullen? Geen probleem. Een voordeel van het vest is namelijk dat het wordt geleverd met adapters, die met meerdere apparaten overweg kunnen. Hierbij kan je denken aan de PlayStation 4, Xbox One en iPod. Zo kunnen de meeste mensen het vest makkelijk gebruiken en aansluiten! Het KOR-FX Force Feedback Vest kost 99,99 dollar bij Overclockers.com

  VirZoom

  VirZoom

  Op nummer één op onze lijst van de beste gadgets uit 2018 staat de VirZoom! Het apparaat heeft een aparte uitstraling die je niet snel van gamegear zou verwachten. Het lijkt namelijk op een standaard hometrainer, maar heeft veel meer dan dat te bieden. Met dit apparaat kan je namelijk sporten en games tegelijk. Aan het einde van elk handvat zijn er triggers en verschillende programmeerbare knoppen aan de voorzijde.

  Bij de VirZoom hoort ook nog een game genaamd VirZoom Arcade. Hiermee kan je allerlei mini-games spelen in VR. Het is het beste om niet al te hoge verwachtingen te hebben van deze game, want het is grafisch niet erg bijzonder. Wel kan de game je afleiden van het sporten en je op dat moment amuseren en daar gaat hem om!

  VirZoom is één van de beste VR gadgets van 2018

  Er zijn verschillende gamemodi om te spelen. Zo kan je bijvoorbeeld een helikopter besturen, op een pegasus rijden en in F1-racewagens rijden. Genoeg om je af te leiden van al het sporten. De VirZoom houdt bij hoe ver je hebt getrapt, maar ook hoeveel calorieën je hebt verbrand. Een goede reden waarom dit apparaat op nummer één staat in onze top 3 beste VR gadgets uit 2018.

  Als je sporten en fitness saai vindt is de VirZoom de ideale gadget om de activiteit iets leuker en draagbaarder te maken. Het apparaat is geschikt voor de HTC Vive, PlayStation VR en Oculus Rift. De VirZoom is op dit moment 399 dollar bij Amazon. In ons artikel over de top 10 2018 PlayStation VR games lees je welke games er dit jaar zijn uitgekomen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.