De 10 populairste Xbox One games van dit moment!

  Het is inmiddels meer dan vier jaar geleden dat de Xbox One op de Nederlandse markt arriveerde en dis het hoog tijd om te kijken wat de populairste Xbox One games van dit moment zijn! Kunnen de exclusives een beetje aanhaken met de grote multi-platform games?

  Roblox

  In de wereld van gaming is Roblox al jaren een groot begrip. In de zomer van 2006 bracht Roblox Corporation het onwijs grote multiplayer platform voor het maken en spelen van games uit. Deze software kreeg de naam Roblox en wordt sinds november 2017 door meer dan 64 miljoen actieve spelers gebruikt.

  In Roblox krijgen spelers de kans om hun eigen, unieke games te maken of te kiezen uit een onwijs groot aantal spellen om te spelen die zijn gemaakt door andere spelers. Sinds november 2015 is Roblox ook beschikbaar op de Xbox One en ook hier is het ontzettend populair!

  Forza Horizon 3

  De open wereld race game Forza Horizon 3 werd in 2016 uitgebracht en is nog steeds zeer populair op de Xbox One. Het spel van ontwikkelaar Playground Games werd naast de Xbox One ook op de PC uitgebracht en bevat cross-platform speelmogelijkheden.

  Forza Horizon 3 is, zoals de naam al doet vermoeden, het derde deel in de Forza Horizon serie en het negende deel van de Forza serie in zijn algemeen. Het spel speelt zich af in een fictionele versie van Australië en de wereld is twee keer zo groot als de wereld in Forza Horizon 2. Deze wereld ziet er daarnaast beeldschoon uit en de game zelf mag er ook wezen: deze kreeg namelijk een 9 in onze review.

  ARK: Survival Evolved

  Studio Wildcard is met ARK: Survival Evolved verantwoordelijk voor één van de populairste Xbox One games van dit moment. De studio bracht het spel na samenwerkingen met Instinct Games, Efecto Studios en Virtual Basement in 2017 uit voor de PC, PS4 en natuurlijk de Xbox One.

  Als speler beland je in ARK: Survival Evolved op een eiland vol met gevaar. Je moet zien te overleven tussen de vele prehistorische dieren, terwijl ook het eiland zelf voor genoeg problemen kan zorgen. Daarnaast zijn er nog andere spelers waar je ook voor op je hoede moet zijn. Wij mensen zijn namelijk ook niet altijd even gezellig! Deze spannende mix van actie en gevaar zorgt ervoor dat deze game erg populair blijft!

  Call of Duty: WWII

  De Call of Duty franchise is al jarenlang een grootmacht in de wereld van gaming. Sinds de release van de eerste game in de serie, in 2003, zijn er ontzettend veel nieuwe delen bijgekomen. Call of Duty: WWII hoort daar sinds november 2017 ook bij. De opvolger van de originele World at War stelde ons in ieder geval niet teleur, wij beoordeelden het spel namelijk met een 8.5!

  De rest van de wereld lijkt ook van de game te genieten, gezien het feit dat het spel een van de populairste Xbox One games van dit moment is. De gewelddadige first-person shooter van Activision geeft dus een goed voorbeeld aan het aankomende deel in de Call of Duty serie, Black Ops 4.

  Destiny 2

  Over de jaren heen is het gebruik van internet zo normaal geworden, dat er spellen zijn die alleen maar gespeeld kunnen worden met een internetverbinding. Destiny 2 is één van deze games en dit principe lijkt voor de game te werken, aangezien het spel behoort tot de populairste Xbox One games.

  Activision bracht deze game in september 2017 uit voor de PS4 en Xbox One, en een maand later voor de PC. De online-only first-person shooter van ontwikkelaar Bungie werd goed ontvangen vanwege de vele verbeteringen ten opzichte van de eerste Destiny. Wij gaven Destiny 2 in onze review een 8.5.

  Tom Clancy's Rainbow Six Siege

  Thomas Leo Clancy Jr. was een ontzettend succesvolle Amerikaanse schrijven. Veel van zijn boeken zijn veranderd in succesvolle films en hij heeft ook een hele rits aan games geïnspireerd. Eén van die games is het in 2015 uitgebrachte Rainbow Six Siege. Deze tactische shooter van Ubisoft blijkt meer dan 2,5 jaar na uitgave nog steeds zeer populair te zijn!

  Over alle platformen gezien waarop de game is uitgekomen (PS4, Xbox One en PC), heeft het meer dan 35 miljoen geregistreerde spelers. Het bloedstollende en zeer tactische Rainbow Six Siege is eigenlijk een opvolger van Rainbow 6: Patriots, maar deze game werd geannuleerd. Het team achter de game begon hierna de echte kern van de Rainbow Six franchise te analyseren en kwam uiteindelijk met het succesvolle Rainbow Six Siege op de proppen!

  Rocket League

  Het lijkt een vreemd principe. Een game maken rondom vliegende auto's die tegen elkaar strijden in een veredelde voetbalwedstrijd. Ontwikkelaar en uitgever Psyonix besloot dit in 2008 toch te doen, wanneer het Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars uitbracht.

  Deze game werd ontvangen met gemixte reacties, maar Psyonix besloot om de kritiek te adresseren en een vervolg te maken. In 2016 kwam dit gevolg uit op de Xbox One, onder de naam Rocket League! Dit spel deed het een stuk beter dan haar voorganger en blijft één van de populairste Xbox One games van dit moment. De game heeft het zelfs gemaakt tot een eSport!

  FIFA 18

  Hoewel de populariteit van de eerder genoemde games momenteel veel schommelt onderling, is de top drie al redelijk lang hetzelfde gebleven. Deze top drie begint met FIFA 18, het voetbalsimulatie spel van EA Sports. Op het moment van schrijven is dit de laatst uitgebrachte versie van de ontzettend populaire game franchise FIFA, maar FIFA 19 komt alweer om de hoek kijken!

  De populariteit van FIFA is natuurlijk al langer bekend. Sinds het eerste FIFA spel, in 1993, is er bijna ieder jaar wel een nieuw spel aan de franchise toegevoegd. Elke editie weer kopen en spelen een heel groot aantal mensen het spel, blijkt ook uit de sales van 2017. Niet gek dus, dat FIFA 18 één van de populairste Xbox One games is!

  Grand Theft Auto V

  Rockstar Games bracht in november 2014 verbeterde versies van Grand Theft Auto V op de markt, voor de PlayStation 4 en de Xbox One. Met nieuwe toevoegingen aan het actie avonturen spel, waaronder een first-person modus, gingen deze ook als warme broodjes over de toonbank. Bijna vier jaar later is GTA V nog steeds één van de populairste Xbox One games!

  Dat het spel nog steeds zo veel wordt gespeeld is dan ook weer niet heel vreemd, aangezien het wordt gezien als één van de beste games aller tijden. Daarnaast is GTA V het derde meest verkochte spel aller tijden, achter Minecraft en Tetris.

  Fortnite Battle Royale

  Het is niet zo vreemd dat een spel wat al meer dan 125 miljoen spelers heeft gezien één van de populairste Xbox One games van dit moment is. Epic Games bracht in september 2017 het uiterst succesvolle spel Fortnite Battle Royale uit voor de PlayStation 4, PC en natuurlijk de Xbox One.

  De gratis te spelen Battle Royale game is binnen een jaar een ontzettend groot begrip geworden, niet alleen in de gaming wereld maar ook ver daarbuiten. Zo hebben veel beroemde figuren in de mediawereld het spel gespeeld, wat natuurlijk alleen maar voor meer populariteit zorgde. Het spel heeft in een korte tijd al zo ontzettend veel succes gekend, en de populariteit van de game lijkt maar niet af te nemen.

  Dit zijn de populairste Xbox One games!

  Zoals je hebt kunnen lezen moet de Xbox One het vooral hebben van multi-platform games, in ieder geval als het gaat om de meest populaire spellen. Nu zijn de games die in dit lijstje staan zeker niet de minste, dus dat valt nog wel te begrijpen!

  Forza Horizon 3

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.