Point of Interest: Een bos dat in talloze films te zien is

Article
woensdag, 08 mei 2024 om 16:00
harry potter deathly hallows hermione emma watson
Het kan soms leuk zijn om uit te zoeken waar je favoriete films zoal zijn opgenomen. Soms zijn het bijvoorbeeld ook leuke vakantiebestemmingen. In een Engels bos kun je bijvoorbeeld heel veel werelden in één keer bezoeken.
Sommige plekken op de wereld zijn heel geschikt als filmlocatie. Vancouver lijkt bijvoorbeeld best wel op New York City, maar is een stuk goedkoper om in te filmen. Maar ook buiten de grote stad blijken veel filmlocaties opvallend vaak gebruikt te worden. Eén bos in Engeland duikt bijvoorbeeld overal op.

Star Wars, Harry Potter en meer in Puzzlewood

Het gaat om Puzzlewood, een klein stukje van de Forest of Dean, gelegen in Gloucestershire, Engeland. Het is een stokoud bos en het is als je foto’s bekijkt al niet moeilijk om te zien dat het iets magisch heeft. Het zal dan ook geen toeval zijn dat veel producties er graag willen opnemen.
Harry Potter and the Deathly Hallows Part I heeft bijvoorbeeld scènes gedraaid in Puzzlewood. Maar ook Star Wars ging er heen voor wat scènes op de beboste planeet Takodana, uit The Force Awakens.
De Britse tv komt er ook graag. Verschillende afleveringen van Doctor Who zijn bijvoorbeeld in het bos opgenomen. Een filmversie van A Midsummer Night’s Dream ter ere van de 400ste sterfdag van William Shakespeare kwam ook bij Puzzlewood uit als een belangrijke locatie.

Een bos vol inspiratie

Het zijn bovendien niet alleen filmmakers die steeds opnieuw in Puzzlewood terechtkomen. Je kunt er gewoon heen en dat hebben sommige beroemde schrijvers ook gedaan. Harry Potter is niet alleen opgenomen in Puzzlewood: de inspiratie voor het Verboden Bos komt er waarschijnlijk vandaan.
Hoewel Peter Jackson The Lord of the Rings in Nieuw-Zeeland heeft opgenomen, haalde J.R.R. Tolkien zijn inspiratie dichterbij huis, in Engeland. En ja, vermoedelijk heeft hij wat inspiratie gehaald uit Puzzlewood. Of het te koppelen is aan een specifiek bosavontuur is de vraag, maar het is niet moeilijk om een Tolkien-achtig sfeertje te vinden in Puzzlewood.
Een bezoekje aan Puzzlewood hoeft trouwens niet maar één dag te zijn. Rondom het bos zijn ook huisjes te huren waarin je van alle gemakken bent voorzien. Als je op zoek bent naar alle filmlocaties die je kunt vinden, of gewoon graag in de bossen bent, kun je dus dagenlang in en rond het bos vertoeven.