De 5 meeste iconische LEGO Icons sets

Article
woensdag, 08 mei 2024 om 14:00
Bouwers die op zoek zijn naar een uitdagende bouwervaring zijn aan het juiste adres met de LEGO Icons-reeks. Deze iconische bouwwerken wil je niet missen in je collectie.

Eiffeltoren

Er zijn maar weinig bouwwerken ter wereld die iconischer zijn dan de Eiffeltoren. De toren in Parijs is voor iedereen te herkennen, of het nu vanaf de voet is of een verre afstand. Zelfs als silhouet is de Eiffeltoren met geen ander bouwwerk te verwarren.
Het is dan ook geen verkeerde keuze geweest van LEGO om er een Icons-sets van te maken en dat is bovendien met veel liefde en passie gedaan. Het bouwwerk telt maar liefst 100001 steentjes en heeft een indrukwekkende hoogte. Wanneer je de Eiffeltoren namelijk hebt gebouwd, zal je een LEGO-set in huis hebben van maar liefst 149 centimeter hoog.
Let er dus wel op dat je genoeg ruimte in huis hebt om de Eiffeltoren in al zijn glorie te showen aan mensen die over de vloer komen.

Titanic

Over iconische bouwwerken gesproken, er is geen boot ter wereld die bekender is dan de Titanic. Het ‘onzinkbare’ schip kreeg voor altijd faam toen het op 15 april 1912 tegen een ijsberg botste, in tweeën brak en naar de diepte van de Atlantische Oceaan zonk. En de film met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet heeft natuurlijk ook nog een beetje geholpen.
Hoewel we tegenwoordig varende steden hebben in de vorm van cruiseschepen, was de Titanic voor zijn tijd gigantisch. En dat wordt ook goed duidelijk met de LEGO Icons Titanic. Met 9090 stenen is het een flinke set om in elkaar te zetten voor fans en net zoals de Eiffeltoren heb je ook flink wat ruimte nodig om het schip te showen. Deze keer alleen in de lengte, want tussen de boeg en het achtersteven zit 135 centimeter LEGO.
Je kan het schip daarnaast ook in doorsnede bekijken, waardoor je onder andere de grote trap, de rokersruimte en het ketelhuis kan bekijken. En waar meesterwerkje om in elkaar te zeggen voor fans van LEGO.

Rivendell

In de LEGO Icons-reeks zijn meerdere sets te vinden van legendarische films. Denk bijvoorbeeld aan de DeLorean uit Back to the Future. Niet lang geleden is ook een nieuwe franchise aan de Icons-lijn toegevoegd, namelijk The Lord of the Rings.
Voor de set waren er veel opties mogelijk, denk bijvoorbeeld aan Helms Deep of Minas Tirith. Uiteindelijk heeft LEGO gekozen voor Rivendell, het huis van Elron waar de Fellowship of the Ring wordt gevormd. Op die manier is het misschien wel de belangrijkste locatie uit The Lord of the Rings, op Mount Doom na.
Hoewel Rivendell er op het eerste gezicht niet extreem indrukwekkend uitziet, zit de set vol met kleine details als je het bouwwerk van dichtbij bekijkt. Zo zijn alle kamers helemaal gedecoreerd en zit er een armory verstopt. En je mag natuurlijk spelen met iconische personages als Frodo, Boromir, Aragorn, Gimli, Legolas, Gandalf en Elrond.
lego mclaren sennaf1706792002

McLaren MP4/4 en Ayrton Senna

Met drie wereldtitels, 41 overwinningen en 65 Pole Positions staat Ayrton Senna vrijwel nergens bovenaan de lijstjes met records in de Formule 1. Toch wordt de Braziliaan door velen gezien als de beste F1-coureur aller tijden en wordt er afgevraagd wat hij nog had kunnen bereiken als hij niet was verongelukt tijdens de GP van San Marino in 1994.
Als we denken aan Senna, dan denken we ook automatisch aan Alain Prost. De twee coureurs hadden een jarenlange en bittere rivaliteit, al werden ze uiteindelijk goede vrienden. Het hoogtepunt van de tweestrijd was in 1988. In de McLaren MP4/4 wisten de teamgenoten en rivalen alle Grands Prix te winnen, op de race in Italië na. Jarenlang had McLaren daardoor het record in handen van het hoogste percentage overwinningen in één seizoen, totdat Red Bull Racing dat record overnam in 2023.
De legendarische auto en coureur zijn vereeuwigd in een Icons-set van LEGO. Niet alleen kan je namelijk de bolide zelf in elkaar zetten, je krijgt ook Ayrton Senna erbij, inclusief een beker, zijn iconische helm en een quote op een plakkaat.

Dune Ornithopter

Niet alleen The Lord of the Rings heeft recent een LEGO Icons-set gekregen, dat geldt ook voor Dune - de nieuwe sciencefictionfilms van Denis Villeneuve die qua schaal goed te vergelijken zijn met The Lord of the Rings.
In de eerste film wordt er geregeld gevlogen in een Ornithopter, een futuristische helikopter met insect-achtige vleugels. Met 1369 stenen is het een gedetailleerd voertuig en hij is niet alleen maar mooi om neer te zetten als Dune-fan. De vleugels van de Ornithopter werken ook echt. Je moet het bouwwerk alleen niet in de lucht gooien en verwachten dat hij daar blijft hangen.
In de film gebruiken meerdere personages een Ornithopter, die je ook bij de set krijgt, waaronder Paul Atreides, Gurney Halleck en Duncan Idaho. De enige opvallende verschijning is Baron Harkonnen, die met zijn zwevende gedaante met geen mogelijkheid in de Ornithopter zal passen.

Populair Nieuws