PlayStation Plus games september 2018 - Wat spelen we deze maand?

  Het is weer tijd voor een PlayStation Plus games update. Sony heeft deze maand een paar dikke titels in petto voor ons. Zo gaan we op pad in God of War 3 Remastered en mogen we knallen in Destiny 2. Kom maar op september!

  Destiny 2

  PlayStation 4 bezitters mogen deze maand aan de slag met Destiny 2, misschien wel de grootste shooter op de console van dit moment. De game kwam een jaar geleden uit en kent een enorme online community. Als je op pad gaat ben je dus nooit alleen in deze online shooter.

  Destiny 2 wordt tot op de dag van vandaag nog steeds volop ondersteund en er is zelfs nieuwe content onderweg. Als je de game nog moet gaan spelen, dan is dit dus je kans. Van Sony krijg je de volledige game met alle gratis uitbreidingen, maar de betaalde uitbreidingen zou je nog zelf moeten kopen.

  God of War 3 Remastered

  De tweede game die we deze maand voor niks krijgen van Sony is God of War 3 Remastered. Het is de laatste game in de Griekse saga rondom Kratos, voordat hij zijn spullen pakt en naar het noorden vertrok. En wat voor een game! Hij kreeg in de God of War III Remastered review maar liefst een 8.5!

  In God of War 3 maakt Kratos af waar hij aan begon: de massale slachtpartij van de Griekse goden met als absoluut kopstuk Zeus. Tijdens zijn tocht moet hij allerlei obstakels overwinnen en puzzels oplossen, maar wordt hij ook steeds sterker. Hij verzamelt de krachten en wapens van de verslagen goden, waarmee telkens weer een stukje nieuwe gameplay toegevoegd wordt aan de game.

  Foul Play

  Als je van knokken houdt en ook wel kan genieten van een gekke setting, dan is dit je kans. Foul Play is een side scrolling brawler zoals Street of Rage dat was. Je loopt van links naar recht terwijl je de ene na de andere vijand in elkaar moet meppen.

  Dat alles doe je in een toffe setting van een theater en met bizarre moves zoals een piledriver waarbij je de vijand keihard op de grond ramt. Kruip in de huid van Baron Dashforth en andere karakters en ram er in deze cartooneske knokgame op los. Dat rammen kun je alleen doen, maar het is natuurlijk veel leuker om het samen met een vriend te doen!

  Q.U.B.E.

  Voor de vierde gratis game in deze PlayStation Plus update gaan we over naar wat vierkantere gameplay in Q.U.B.E. In deze game is het doel telkens om een puzzel op te lossen. Je doet dit in een first person perspectief met high tech handschoenen aan. En zoals de titel al doet vermoeden, zit je telkens weer in een soort kubus.

  Q.U.B.E. begint makkelijk, maar wordt al snel moeilijker. Uiteindelijk zul je hersenkrakers voor je kiezen krijgen waar je nog wel even zoet mee bent!

  Another World

  Als je dan klaar met puzzelen bent is het tijd om op avontuur te gaan op de PlayStation 3, PlayStation Vita of de PlayStation 4. Another World is namelijk deze maand gratis beschikbaar voor alledrie deze platformen. De game, die ook wel bekend is als Out of this World, is een heuse actie platformer die de tand des tijds bijzonder goed doorstaan heeft.

  De game is namelijk al ruim 20 jaar oud, maar kreeg voor de huidige generatie consoles een speciale editie: de 20th Anniversary Edition. Hierin is de game compleet opgepoetst zodat je eigenlijk niet eens in de gaten hebt dat je met een oude game aan de slag gaat.

  Sparkle 2

  Voor de laatste game in deze update gaan we weer van avontuurlijk platformen naar puzzelen. Sparkle 2 is namelijk een puzzelgame in de geest van Zuma. De game zet je telkens in het midden van een level waarbij er gekleurde bollen weggespeeld moeten worden. Hoe?

  Door er nog meer gekleurde bollen op af te schieten. Je krijgt telkens een gekleurde bol die je dan aan de slinger toe kunt voegen door deze op de gewenste plek te schieten. Als er dan drie of meer bollen van dezelfde kleur aan elkaar geregen worden, verdwijnen deze en scoor je punten. Hoe meer bollen je tegelijkertijd weg weet te spelen, hoe meer punten je krijgt!

  Dit waren de PlayStation Plus games voor september 2018. Er is weer genoeg leuks te spelen en voor ieder is er wat wils. Welke games ga jij downloaden? Laat het ons hieronder weten!

  Sparkle 2

  Verkijgbaar vanaf 1 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.