Vier redenen waarom je de film Searching moet zien!

  Op dit moment draait Searching in voorpremière. Dit meeslepende verhaal wordt door middel van digitale media verteld. En dat is niet het enige wat deze film bijzonder maakt. Wij geven je vier redenen waarom je Searching absoluut moet gaan zien!

  Sony Pictures

  In Searching volgen we de zoektocht van David Kim (John Cho - American Pie) naar zijn vermiste dochter Margot (Michelle La - Mom). Als het onderzoek van de politie initieel tot weinig resultaat leidt, besluit de vader het recht in eigen hand te nemen en zijn dochter online via haar computer te gaan zoeken.

  Veel meer dan een vermissing alleen

  Regisseur Aneesh Chaganty wilde met zijn eerste grote film Searching niet zomaar een film over een vermissing maken. Hij wilde een uniek perspectief geven aan de film door social media te gebruiken en zo de zoektocht van een wanhopige vader te laten zien. Maar om de film echt een emotionele lading mee te geven was er meer nodig dan alleen een tiener die vermist raakt en een vader die alles doet om haar te vinden.

  Aan het begin van de film komen we er namelijk achter dat David Kim en de zestienjarige Margot Kim behoorlijk zware tijden achter de rug hebben. Zo is, zonder al te veel te spoilen, de vrouw des huizes overleden en daar hebben vader en dochter het zwaar mee.

  Dit zorgt ervoor dat je je als kijker al snel emotioneel verbonden voelt aan het gezin en echt meegesleept wordt in dit verhaal. Maar er komen nog veel meer personen voorbij, waaronder agenten en vrienden van Margot die elk een puzzelstukje van het mysterie vormen.

  Sony Pictures

  Een geheim leven op het web

  De film houdt ons in spanning vanaf het eerste moment, wanneer we er – samen met vader David – achter komen dat Margot verdwenen is. Na een nacht studerend doorgehaald te hebben, lijkt ze ineens in rook opgegaan te zijn. Het is de nachtmerrie van iedere ouder.

  Na ruim 37 uur is Margot nog steeds spoorloos en het ingestelde politieonderzoek gaat voor David veel te langzaam. Daarom besluit hij om op de laptop van zijn dochter naar aanwijzingen te zoeken. Hier ontdekt hij via haar verschillende social media accounts dat zijn dochter een heel leven voor hem verborgen hield. Een leven dat wel eens een hele hoge prijs zou kunnen hebben.

  Sony Pictures

  Searching vertelt twee verhalen (en leert ons een les)

  David komt erachter dat hij zijn dochter helemaal niet zo goed kent als hij dacht. Gelukkig krijgt hij inzicht in haar leven als hij inlogt op haar accounts. Margot laat, net als wij allemaal, iedere dag digitale sporen achter op het internet. En dit zijn er nogal wat, ook bij ons. Denk aan dingen die we op Facebook, Instagram, Twitter en allerlei fora plaatsen, maar ook appjes die we sturen, pagina’s die we bezoeken en misschien zelfs digitale vrienden waar we mee praten.

  Via je computer en social media accounts, kan iemand heel veel over je te weten komen, waaronder dingen die je misschien liever niet had verteld. Of dingen die je met vrienden deelt, maar niet direct met anderen wilde delen. Hiermee leert Searching ons een les. Zorg voor een sterk wachtwoord en scherm je gegevens af. Kortom, deze film laat ons zien hoe kwetsbaar we eigenlijk op het web zijn.

  Sony Pictures

  Niet zomaar een perspectief vanuit computerschermen

  Searching laat niet alleen het perspectief vanuit het scherm van Margots laptop zien, maar ook beelden van dingen die op haar laptop staan. Tegelijkertijd volgen we het politieonderzoek via video’s die haar vader bekijkt op Youtube en nieuwswebsites.

  In combinatie met de reacties en handelingen van vader David zorgt dit ervoor dat de film spannend blijft. Zo zien we bijvoorbeeld lijsten van Facebookvrienden die rigoureus doorlopen worden door David en een heel archief aan materiaal uit het verleden van het gezin. En met alle informatie die hij weet te bemachtigen bouwt hij een waar onderzoek op naar zijn vermiste dochter.

  De film Searching draait nu in voorpremière.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.