Xbox Live Gold Games september 2018 - wat spelen we deze maand?

Article
zaterdag, 01 september 2018 om 10:00
xgn google image
Augustus zit erop en de gamescom is voorbij. Wat ging de maand snel. Maar dat betekent natuurlijk wel dat er weer een nieuwe Xbox Live Gold Games update is. Wat we in september allemaal voor niks krijgen vertellen wij je hieronder!

Prison Architect

In Prison Architect sta jij aan het roer van je eigen gevangenis. Tenminste, die moet je natuurlijk wel eerst even bouwen. Deze sandbox tycoon game laat je je eigen gevangenis maken en deze daarna beheren. Jij bepaalt waar wat komt en hoe de gevangenen het in jouw gevangenis hebben.
Daarvoor heb je natuurlijk bewakers nodig die genoeg smokkelwaar vinden en de gevangenen in toom weten te houden. Klinkt het makkelijk? Als je bedenkt dat je daarvoor wel je bewakers tevreden moet houden, terwijl je een opstand moet zien te voorkomen (en dus ook de gevangenen tevreden moet houden), weet je dat dat niet altijd zo is.
Gevangenen moeten eten, net als de bewakers, maar ze moeten ook de gelegenheid krijgen om te douchen, luchten en ze hebben daarbij nog veel meer andere behoeften. Als je daar niet aan voldoet heb je binnen no-time een rel. Je kunt ook je gevangenen inzetten in de werkplaats, waar ze bomen moeten zagen of nummerborden moeten maken.
138108

Livelock

In de co-op top down shooter Livelock is het oorlog tussen de machines. En die oorlog duurt al een hele tijd. Dus moet jij met maximaal twee anderen samenwerken om een einde aan de eeuwige strijd te maken. Dit doe je door Eden te ontgrendelen met een van de drie beschikbare mechanische frames.
Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want onderweg krijg je natuurlijk de nodige weerstand voor je kiezen. Chaotische gevechten en een enorm arsenaal zijn aan de orde van de dag in Livelock en iedere vijand heeft zijn eigen patroon en unieke vaardigheden. Livelock is samen te spelen in de verhaalmodus, maar ook in de survival modus, waarin je oneindig kunt strijden totdat je doodgaat.
138109

LEGO Star Wars III: The Clone Wars

Deze maand krijg je ook een dikke LEGO game voor niks van Microsoft. In LEGO Star Wars III: The Clone Wars doorloop je het verhaal uit de film, maar dan met LEGO. Zoals het een goede LEGO game betaamt doe je dat met de nodige portie puzzels en hilariteit.
Speel samen of alleen en ontgrendel terwijl je vordert steeds meer karakters waarmee je kunt spelen. Mag de kracht van deze LEGO game met je zijn!
138110

SEGA Vintage Collection: Monster World

SEGA doet ook een duit in het zakje deze maand met een heuse collectie toffe games. In de SEGA Vintage Collection: Monster World kun je namelijk aan de slag met drie klassiekers uit de hoogtijdagen van de ontwikkelaar. De games in deze collectie zijn Wonder Boy in Monster Land, Wonder Boy in Monster World en Monster World IV.
Deze laatste game verscheen voor het eerst in het Westen middels deze collectie en biedt je een uitgebreid avontuur. Drie games dus voor de prijs van één en niet zomaar drie games. En in deze Xbox Live maand is het zelfs drie games voor niks!