PlayStation Plus games januari 2019 - Wat spelen we deze maand?

  Sony geeft iedere maand gratis toffe games voor degenen die een PlayStation Plus abonnement hebben. Deze trend is in de eerste maand van 2019 niet anders. Sony neemt ons mee op digitale wintersport en nog veel meer deze maand. Dit is de line up van PlayStation Plus games januari 2019!

  Steep

  De eerste game die Sony ons geeft in januari 2019 is Steep. Deze game uit de stal van Ubisoft neemt ons in de koude maand mee naar heerlijke besneeuwde gebieden. Steep draait namelijk helemaal om allerlei verschillende wintersporten. Bind die ski’s of dat snowboard onder je en voel de wind in je haren, terwijl jij door de toffe winterwereld heen raast. Als dat niet helemaal je ding is, kun je ook van de top van een berg naar beneden suizen in een wingsuit of met een paraglider.

  Steep biedt je een open wereld waarin je met vrienden of volslagen vreemden online in een besneeuwd gebied terecht komt. Al deze mensen kun je uitdagen om jouw records te verbreken, jouw tofste trucs te overtreffen of samen nog een keer te gniffelen over die epische valpartij. Denk erom dat je wel een muts en sjaal meeneemt, want het is sneeuw dat in Steep de klok slaat!

  Portal Knights

  Als je niet zo van de sneeuw bent, hoef jij je met de games die Sony je deze maand geeft ook niet te vervelen. Portal Knights is namelijk een game waarin sneeuw amper een rol speelt. Deze game laat jou en maximaal drie vrienden genieten van talloze willekeurig gegenereerde werelden om te verkennen. Kies één van de verschillende karakters zoals de magiër en de krijger en ga op pad in enorme omgevingen, waarin vijanden je constant belagen.

  In ieder level staat naast de vijanden een epische baas te wachten om verslagen te worden. Om dat voor elkaar te krijgen moet je wel wapens hebben en die moet je zelf maken. Voltooi queestes van de personages in de levels, maak je wapens en ga op avontuur in Portal Knights. Als dat niet helemaal jouw ding is, kun je ook je eigen levels maken, waarin je niet alleen de wereld kunt ontwerpen, maar ook je eigen kasteel compleet met wapens kun inrichten!

  Zone of the Enders HD Collection

  Voor de PlayStation 3-bezitters opent Sony het nieuwe jaar met een toffe collectie aan games. Dit keer zijn het games van niemand minder dan Hideo Kojima, de man die momenteel volop bezig is met Death Stranding. Het anime-avontuur uit Zone of The Enders is volledig opgepoetst en laat je opnieuw het avontuur van een jonge knaap beleven die ineens een enorme Mech Unit tot zijn beschikking krijgt. Wat doe je als je een dikke robot hebt? Precies, de wereld redden.

  Dit is ook je doel in Zone of the Enders. Je vliegt met je Mech naar verschillende delen van de stad die belaagd worden door mechanisch gespuis. Deze willen het leven op aarde vernietigen, maar daar ga jij een stokje voor steken. In de Zone of the Enders HD Collection zitten twee games die je urenlang in een mech laten vechten.

  Amplitude

  Voor mensen die niet zoveel met mechanische robots hebben, maar meer met elektronische muziek bezig zijn, heeft Sony ook wat tofs in petto. Amplitude is namelijk een op en top muzikale game, die je de beat laat voelen zoals alleen ontwikkelaar Harmonix dat voor elkaar krijgt. In tegenstelling tot de bekende Rock Band franchise van Harmonix heb je voor Amplitude geen instrumenten nodig.

  Je kruipt in deze game in een ruimteschip waarmee je de beat kapot moet schieten. Verschillende noten komen op je af gevlogen die je moet vernietigen onder begeleiding van toffe muziek. Dit doe je alleen of met maximaal drie anderen. Hoe dan ook, the beat is on!

  Fallen Legion: Flames of Rebellion

  Wil je graag dingen mollen, maar niet zozeer op een beat? Dan kun je zowel op de PlayStation 4 als op de PS Vita met Fallen Legion: Flames of Rebellion aan de slag. Deze intense actie RPG laat je in de huid kruipen van een aantal strijders die helemaal in beat ‘em up stijl de strijd aangaan met vijandelijke hordes. Dit doe je zonder andere spelers, maar niet zonder de hulp van een leger aan computergestuurde personages.

  Reis door een verwoest continent en bevrijd de wereld van de vijandelijke troepen zoals trollen en enorme draken, terwijl je onderweg keuzes maakt die de wereld beïnvloeden. Kies jij ervoor om de wereld te redden of kies je de kant van de vijand? Aan jou de keuze, maar denk erom: iedere keuze heeft gevolgen.

  De geweldige grafische stijl die de game biedt bestaat nagenoeg geheel uit handgetekende graphics. Hierdoor wil je de game blijven spelen om meer van de fantastische wereld te ontdekken. En de draken die het warm onder je voeten laten worden, moeten natuurlijk allemaal afgemaakt worden!

  Super Mutant Alien Assault

  De zesde en laatste game in deze PlayStation Plus games januari 2019 line up is, net zoals Fallen Legion, een game waarbij actie in de spotlight staat. Dit keer is niet de wereld of een continent in gevaar, maar jouw eigen vrachtschip. Je komt met je schip terecht in verschillende kamers vol aliens die maar één ding willen: jou en je schip van de planeet af knallen.

  Versla het radioactieve gespuis dat in hoog tempo op je af komt en ontgrendel allerlei toffe nieuwe wapens en speciale vaardigheden. Pas wel op wat je doet, want één verkeerde beweging en de buitenaardse troepen overrompelen je zonder genade.

  PlayStation Plus games in januari 2019 zijn een mooie start van het jaar

  Met deze PlayStation Plus games trapt Sony het nieuwe jaar af. Wat ons betreft is dit een hele toffe line-up met gratis games om eens te proberen. Ga jij de kou in met Steep of kies je ervoor om op avontuur te gaan en de wereld te redden in een van de actiegames die Sony je geeft deze maand? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  Steep

  Verkijgbaar vanaf 2 december 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.