De 10 beste aankomende DC films in 2019 en 2020 - Knokken voor het universum!

  De jaren 2019 en 2020 worden de jaren van de superheldenfilms. Marvel komt dit jaar natuurlijk met Avengers: Endgame, maar DC gaat daar zeker niet aan onderdoen in 2019. Er staan namelijk wat grote titels op de DC agenda. Dit zijn de geplande, aankomende DC films van 2019 en 2020.

  Warner Bros. Pictures

  10. Wonder Woman 1984

  We trappen de lijst af met het vervolg op het eerste succes van Wonder Woman, de vierde verschijning alweer van de vrouwelijke superheld. Zo kwam ze eerder voor in Justice League, Batman v Superman: Dawn of Justice en Wonder Woman. Het vervolg het Wonder Woman 1984, met wederom Gal Gadot in de hoofdrol. Daarnaast spelen Chris Pine, Pedro Pascal, Robin Wright, Kristen Wiig en Connie Nelson in Wonder Woman 1984.

  De sequal vindt ongeveer 70 jaar na het eerste deel plaats. Diana Prince, a.k.a. Wonder Woman, gaat een bepaalde rol spelen tijdens de Koude Oorlog. Ook krijgt Wonder Woman een nieuwe liefdesinteresse. Haar vijand, Cheetah, komt net als de superheldin uit de DC stripverhalen en is door een eeuwenoud ritueel aan haar krachten gekomen. Wat voor rol de slechterik precies gaat krijgen is nog niet duidelijk. De film kwam oorspronkelijk uit op 12 december 2019, maar is nu uitgesteld naar 2020, nog even wachten dus!

  Lees in onze Wonder Woman review wat wij van de film vonden.

  Warner Bros. Pictures

  9. Shazam!

  Shazam! is een aankomende film gebaseerd op het DC stripverhaal Whiz Comics. Shazam is een oude tovenaar die de jonge Billy Batson de krachten geeft om te transformeren naar de superheld Captain Marvel. De naam Captain Marvel werd in 2012 veranderd naar Shazam omdat de oorspronkelijke naam in strijd was met Marvel Studios. Dus beide de tovenaar en de superheld heten Shazam.

  De naam Shazam staat voor een bundel aan krachten gerelateerd aan oude mythische helden: Solomon, Hercules, Atlas, Zeus, Achilles en Mercury. De voorletters van die namen vormen de naar Shazam. De tovenaar wordt vertolkt door Djimon Hounsou, bekend van vele films: Guardians of the Galaxy, Tarzan, Fast & Furious 7, King Arthur en Aquaman. De superheld wordt gespeeld door Zachary Levi. De film draait vanaf 3 april 2019 in de bioscoop.

  Warner Bros. Pictures

  8. Justice League vs. The Fatal Five

  De Justice League neemt het op tegen The Fatal Five in deze DC film die komt in 2019. De helden in het Justice League team kennen we natuurlijk al uit de film Justice League, namelijk Superman, Batman, The Flash, Aquaman, Cyborg en Wonder Woman. Deze groep krachtbundels neemt het op tegen The Fatal Five, bestaande uit Tharok, Emerald Empress, Validus, Mano en de Persuader.

  The Fatal Five is van oudsher een groep criminelen die het legioen er superhelden moest versterken om de Sun-Eater, die dreigde de aarde te vernietigen, te stoppen. De groep was voor het eerst te zien in de televisieserie Justice League Unlimited. De film zou op 6 augustus 2019 uit moeten komen.

  Warner Bros. Pictures

  7. Batman: Hush

  De bekendste vleermuis ter wereld krijgt in 2019 weer een eigen film, Batman: Hush. Het animatieverhaal gaat zich vooral focussen op de relatie tussen Batman en Catwoman, meer dan voorheen. Ook komt oude vriend van Bruce Wayne, Tommy Elliot, mogelijk terug in de film, evenals James Todd van wie wordt verwacht dat hij opstaat vanuit de dood.

  Batman: Hush vindt plaats in het huidige Gotham City en introduceert de slechterik Hush. Hush kwam al eerder voor in de serie Gotham en in de videogames Batman: Arkham Knight en LEGO Batman. Hij was alleen nog nooit te zien in een DC film, tot nu dus.

  Warner Bros. Pictures

  6. Birds of Prey

  Birds of Prey gaat over de relatie tussen Barbara Gordon (Oracle) en Black Canary. De groep, Birds of Prey, opereert voornamelijk in Gotham City, maar later ook in Metropolis en Platinum Falls. Oracle beschikt over een fotografisch geheugen en extreme hackskills, ze voegde zich later toe aan de Suicide Squad. Verder bestaan de Birds of Prey uit Huntress en Lady Blackhawk.

  In de film, gepland voor in 2020, hebben alle superheldinnen een tweede leven als superheld. Het is nog niet helemaal bekend wat de verhaallijn wordt in de film en hoe de superhelden samenkomen. Harley Quinn (Margot Robbie) gaat ook een rol spelen in de film en is in Birds of Prey nog aan het herstellen van haar relatie met The Joker.

  Warner Bros. Pictures

  5. Wonder Woman: Bloodlines

  We zijn nog niet klaar met Wonder Woman in 2019, want de krijgster krijgt nog een film op haar naam te staan dit jaar. Wonder Woman: Bloodlines is een animatiefilm die niet gebaseerd is op een stripverhaal. Er bestaat namelijk geen Wonder Woman stripverhaal met de naam Bloodlines, dus het verhaal zou heel goed origineel kunnen zijn. Het verhaal kan wel deels gebaseerd zijn op een bestaand verhaal.

  Wonder Woman: Bloodlines moet worden gezien als ‘bonusfilm’. In de film zal de kijker meer leren over de origine van Wonder Woman, terwijl ze tegelijkertijd heldendaden verricht. De film komt nog voor Wonder Woman 1984 uit, namelijk op 22 oktober 2019.

  Warner Bros. Pictures

  4. Reign of the Supermen

  Na de dood van Superman zijn er individuen in de DC-wereld die hem willen opvolgen. Vandaar de naam Reign of the Supermen, de mogelijke opvolgers: Superboy, Steel, Cyborg Superman en Eradicator. Alle vier zeggen ze de Man of Steel te zijn, opgestaan uit de dood.

  De personages krijgen in de animatiefilm de stemmen van Rosario Dawson (Wonder Woman), Cameron Monaghan (Superboy), Rainn Wilson (Lex Luthor), Nathan Fillion (Green Lantern) en Rebecca Romijn (Lois Lane). Niet alleen zullen de vier Superman vervangers te zien zijn in Reign of the Supermen, want ook komen de personages The Flash, Cyborg, Green Lantern, Batman en Wonder Woman voorbij. Een perfecte film voor de doorgewinterde DC fan!

  Warner Bros. Pictures

  3. Green Lantern Corps

  Een groep mensen sluit zich aan bij het Green Lantern Corps, een ruimte politiekorps dat het universum beschermt tegen aliens. De officiers die worden gekozen voor het korps krijgen een krachtring, het machtigste wapen in het universum. Het hoofdkwartier van het korps ligt op de planeet Oa.

  Het verhaal van de DC-film is nog niet helemaal bekend, maar zal hoogstwaarschijnlijk op een stripverhaal gebaseerd zijn. Zo kan Green Lantern Corps bijvoorbeeld gaan over de Blackest Night, in de strips bekend als een oorlog waarin zeven verschillende korpsen het tegen elkaar opnemen in een strijd om het universum. Want naast de groene superhelden zijn er ook soortgelijke teams in andere kleuren. Nog even afwachten, want de film komt vermoedelijk pas in 2020.

  Warner Bros. Pictures

  2. Suicide Squad 2

  Het langverwachte tweede deel van Suicide Squad staat op de agenda van 2019. Toch wordt er gezegd dat de film pas later gaat verschijnen omdat Warner Bros. eerst nog aan Birds of Prey gaat werken waar Harley Quinn ook in voor gaat komen. De personages die we waarschijnlijk gaan terugzien zijn The Joker, Deadshot (Will Smith), Harley Quinn en El Diablo.

  Het verhaal van dit tweede deel is nog volledig onbekend. Het script wordt geschreven door James Gunn, bekend van Guardians of the Galaxy, en begint voor het eerst aan de Suicide Squad franchise. Lees onze Suicide Squad review om nog eens terug te blikken aan het eerste deel.

  1. Joker

  Onze favoriete slechterik keert terug in zijn eigen film. We kennen The Joker natuurlijk uit de Batman films, maar krijgt in 2019 dus ook een eigen film. The Joker was voor zijn leven als psychopaat en moordenaar een cabaretier, maar faalde een carrière te maken met het tappen van moppen. The Joker wordt gespeeld door Joaquin Phoenix, bekend van Walk the Line, Her, Gladiator en The Master.

  In de film gepland voor 4 oktober 2019 zitten ook de acteurs en actrices Robert De Niro, Zazie Beetz, Shea Whigham en waarschijnlijk Frances Conroy, bekend als Ophelia in Catwoman. In Joker zitten uiteraard referenties naar Batman, welke dat zijn valt nog te bezien.

  De 10 beste aankomende DC-films in 2019 en 2020

  Dit zijn de 10 beste aankomende DC-films die in 2019 en 2020 gaan verschijnen. Wat vind jij van de hierboven genoemde films en naar welke DC-film kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de comments.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.