De 10 beste game personages van 2018 - De helden van 2018

  2018 was een jaar waarin er veel nieuwe games uitkwamen. In veel van die games zitten personages die een goed ontwikkeld verhaal hebben, personages waar je om gaat geven. Dit zijn de top 10 beste game personages die wij in 2018 hebben gezien.

  Rockstar Games

  10. Arthur Morgan

  We trappen de lijst af met Arthur Morgan uit Red Dead Redemption 2. Deze cowboy is het hoofdpersonage in deze game van Rockstar Games. Zijn vader werd gearresteerd toen hij elf jaar oud was, hij werd opgevangen dor Hosea Matthews. Arthur Morgan werd een outlaw, een crimineel, en lid van de Van der Linde Gang. Morgan ontmoette Mary Gillis en werd verlief op haar, alleen stopte hun relatie nadat Morgans criminaliteit haar te veel werd.

  Later in zijn leven sliep hij met Eliza en kreeg hij een zoon met haar, Isaac. Beide werden thuis vermoord door overvallers. Hierdoor verhardde Arthur en heeft hij sindsdien moeten omgaan met deze tragische gebeurtenis. Zielig verhaal, toch? Des te meer reden dat hij op plek tien staat in de lijst met de beste game personages van 2018.

  Naughty Dog

  9. Crash Bandicoot

  Deze gekke buideldas is een publieksliefhebber en kreeg in 2018 de aardige remakes. In de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy zitten namelijk drie games die allemaal een remake hebben gekregen. Crash bestrijdt in de games Doctor Neo Cortex en zijn handlanger terwijl hij tegelijkertijd zijn vriendin moet ziet te redden.

  Crash Bandicoot is een gameklassieker die je gespeeld moet hebben. De buideldas krijgt in 2019 ook zijn eigen racegame: Crash Team Racing Nitro-Fueled. Ook deze game is een remake van de racegame die in 1999 al verscheen. De game keert terug met verbeterde graphics en een scala aan bekende personages. Echt iets om naar uit te kijken!

  8. Agent 47

  Onze favoriete huurmoordenaar keerde dit jaar terug in Hitman 2. We hebben het natuurlijk over Agent 47. Ondanks dat hij misschien weinig gevoelens heeft, gaan wij wel met hem meeleven. We willen natuurlijk dat hij overleeft en zijn vijanden op de meest creatieve manier uitschakelt. Dit al helemaal als je weet dat Sean Bean je vijand speelt, een crimineel die telkens maar weer weet weg te glippen.

  In onze Hitman 2 review gaven we de game een 8. Een game die vol zit met verwijzingen naar eerdere Hitman games en gigantische locaties. De graphics zijn heel goed in vergelijking met haar voorgangers, daarnaast is het nog uitdagender geworden om stil je vijand te besluipen. Een terechte nummer 8 op onze lijst met de 10 beste game personages van 2018.

  Treyarch

  7. Savannah Mason-Meyer

  Call of Duty: Black Ops 4 kwam dit jaar uit en onthulde een nieuw personage voor de serie: Savannah Mason, een directe afstammeling van Alex Mason uit Black Ops 2. Savannah is een CIA-agente en oprichter van het Blackout project. Ze is bovendien ’s werelds eerste drievoudige miljonair en gebruikt haar geld om wapens te kopen voor haar gehuurde team specialisten.

  Black Ops 4 blijft zichzelf ontwikkelen. Zo kwam er laatst de mogelijkheid bij om een Blackout custom game te maken. Ook zorgt het recentelijke Call of Duty Holiday Event dat je volledig in de kerststemming komt. Black Ops 4 is bovendien de eerste Call of Duty die de spelers een battle royale modus aanbiedt.

  6. Spyro

  Ons favoriete draakje kreeg dit jaar een flinke remaster voor op de Xbox One en PlayStation 4. We willen niets liever dan dat Spyro slaagt. Hij is sterk en ontzettend schattig, nog beter in de remaster. Spyro Reignited Trilogy biedt je namelijk niet één, maar drie games! Namelijk Spyro, Spyro 2: Rypto’s Rage en Spyro 3: Year of the Dragon.

  Wij gaven Spyro Reignited Trilogy een 7,5 in onze review. Vanwege het feit dat je je echt gaat hechten aan je beste drakenvriend staat Spyro in deze top tien met de beste game personages van 2018.

  5. Alexios

  Laat de huurmoordenaar in je naar boven komen. Alleen is Alexios veel meer dan dat, hij spoelde als kind aan op een strand, niet wetend waar hij was. De Spartaan werd opgevangen door Markos, een Griek die in de game een wijngaard heeft, en groeit op op het eiland Kephalonia. Je trekt het eiland rond als huurmoordenaar, maar later kom je erachter dat je voor veel grotere zaken bestemd bent.

  Naast Alexios kan je in Assassin’s Creed Odyssey ook als Kassandra spelen. Voor het verhaal verandert deze keuze niks, uiteindelijk beslis jij zelf hoe het verhaal voor je eindigt door de ingebouwde keuzes. Je kiest je eigen lot en dat ga je merken ook, want een verkeerde keuze kan later slecht uitpakken. Doordat je bewust keuzes gaat maken, ga je om je personage geven. Alexios (en Kassandra) hoort dus zonder twijfel thuis in deze lijst met de 10 beste game personages van 2018.

  Insomniac Games

  4. Spider-Man

  Spidey is back! Dat was hij zeker in Marvel’s Spider-Man, wie houdt er nou niet van Spidey? Je gaat om Peter Parker geven, vooral als je hem zelf kan bespelen. Je vecht tegen de klassieke Spider-Man helden, als Green Goblin en Vulture, en dat doe je in stijl.

  Sinds de lancering van Marvel’s Spider-Man zijn er al twee DLC’s uitgekomen: The Heist en Turf Wars. Wij gaven de game een 9 in onze Spider-Man review. Ook is Spider-Man een hit in de bioscopen! Met Spider-Man into the Spiderverse heeft de superheld een nieuwe slag geslagen. Voor in 2019 is er ook een film gepland voor de superheld, Spider-Man: Far from home.

  3. Madeline

  Celeste werd dit jaar heel goed ontvangen en gaat over het beklimmen van een berg. Het meisje dat je speelt, Madeline, moet via gevaarlijke platformlevels de top van de berg bereiken. Madeline doet dit tegen het advies van Granny in, een oude vrouw die tegen de berg aan woont.

  De game is zo veel meer dan enkel een berg beklimmen. Je leert een andere kant van Madeline kennen, een kant die niet wil dat ze de top van de berg bereikt. Madeline komt meerdere personages rondom en op de berg tegen, waardoor Madeline voor een lastig karwei komt te staan: én de berg blijven beklimmen én deze personages helpen. Je gaat meeleven met Madeline en je wilt niets liever dan haar te zien slagen. Niet voor niets dat ze in de lijst met de beste game personages van 2018 thuishoort.

  2. Lara Coft

  Lara Croft raakte op haar zestiende geïnteresseerd in archeologie en gaat hiervoor naar Azië. De enthousiaste archeologe gaat houden van extreme sporten als bergbeklimmen, skiën, schieten en meer. Lara Croft is een echte avonturier en is het gelukkigst als ze alleen op reis is. De ontdekkingsreiziger heeft al vele tripjes gemaakt en is naast Indiana Jones misschien wel de meest bekende avonturier ter wereld.

  Haar laatste verschijning is in de game Shadow of the Tomb Raider. In deze bloedstollende game duik je met Lara Croft de jungle in om een fout uit het verleden te herstellen en daardoor de wereld te redden, een lastige opgave. Lara Croft komt in de jungle vaak de organisatie Trinity tegen die verantwoordelijk is voor het vermoorden van haar vader. Kortom, Lara Croft heeft nog wat appeltjes te schillen in Shadow of the Tomb Raider.

  1. Kratos

  Onze absolute topper is Kratos uit God of War! De videogame is gebaseerd op een Noorse mythologie en verkozen tot de beste game van 2018 tijdens de Game Awards. Het hoofdpersonage van de gameserie, Kratos, is geliefd bij alle fans. De kale held, brandend van woede, staat bekend om zijn allesverwoestende wraakacties tegen de Grieken en Olympiërs. In tegenstelling tot de voorgaande delen heeft Kratos in God of War gekozen voor een rustiger bestaan en heeft samen met zijn vrouw, Faye, een kind gekregen. Als zijn vrouw vermoord wordt, keert de onrust alleen terug.

  Kratos is niet alleen een agressieve krijger in God of War, maar ook een leermeester voor zijn zoon Atreus. Hij moet zijn zoon namelijk leren jagen en vechten. Je raakt door het verhaal geëmotioneerd omdat Kratos het moeilijk vindt om voor zijn zoon te zorgen terwijl eigenijk hij een lopende moordmachine is. Het kan niet anders dan Kratos de koppositie te geven in deze lijst met de beste game personages van 2018.

  De 10 beste game personages van 2018

  Dit waren de 10 beste game personages van 2018 volgens ons! Hebben wij nog een naam weggelaten die er volgens jou wel tussen hoort? Laat het ons vooral weten in de reacties.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.