Waarom een PlayStation 5 release kan wachten

Article
dinsdag, 29 mei 2018 om 17:45
waarom een playstation 5 release kan wachten 132463 1
De laatste tijd is er veel gesproken over een eventuele PlayStation 5 release. Nu we weten dat we nog minimaal 3 jaar moeten wachten voor dit gebeurt, kijken wij eens naar redenen waarom we nog geen nieuwe console nodig hebben.

Tot PlayStation 5 release voldoende te gamen

Als we naar de line up van de PlayStation 4 kijken, dan zijn er nog flink wat games die eraan gaan komen. Sony heeft haar plannen rondom E3 laten al zien dat er nog flink wat op de agenda staat. Niet alleen moet The Last of Us II nog best veel verwachtingen waarmaken, ook zal Spider-Man nog flink door New York slingeren en mogen we nog aan de slag met games als Death Stranding, Dreams, MediVal, Days Gone, Wild, en moeten we nog even doorgaan?
Aan games hoeven we niet tekort te komen. Zeker niet als je bedenkt dat er de laatste tijd ook al de nodige pareltjes zijn verschenen. Neem bijvoorbeeld God of War die vast nog niet iedereen heeft gespeeld, maar eigenlijk wel één van de games is die je in je console zou moeten hebben. De game kreeg maar liefst een 9.0 in de Game of War review. En Detroit Become Human is ook net verschenen.
132467

De PlayStation Pro is net uit

Het zou ook een beetje gek zijn om een stuk hardware als de PlayStation 4 nu al te vervangen, als Sony net flink heeft uitgepakt door de PlayStation Pro op de markt te brengen. Het zou logischer zijn als het bedrijf zich zou focussen op het maken van games die juist hierop er bijzonder mooi uit komen te zien, het is immers zijn tijd al vooruit. De Pro is natuurlijk bedacht met het idee ook 4K te tonen, terwijl het gros van de gamers nog niet eens klaar is voor 4K.
De PlayStation Pro kwam 10 november 2016 uit en bood een flinke hoeveelheid aan games die met release werden uitgegeven. Nog met enige regelmaat wordt de Pro gekocht door mensen die het apparaat niet direct op release haalden. Wees eerlijk, de mensen die pas net een PlayStation Pro hebben gekocht zouden ook best van een koude kermis thuiskomen als ze nu al zouden horen dat hij zal worden vervangen.
132468

PlayStation VR is nog hot

En als de PlayStation Pro niet voldoende is om nog geen nieuwe PlayStation release nodig te hebben, dan is de PlayStation VR dat wel. Deze hardware staat nog in de kinderschoenen en Sony werkt er ook nog vol op aan om een flinke hoeveelheid games hiervoor uit te brengen. In alleen al dit jaar kunnen we 130 titels totaal verwachten.
Eerder schreven we naar aanleiding van de grote hoeveelheid PlayStation VR-games nog een artikel met de top 10 games waar het meest naar uit wordt gekeken. Een flink lijstje. Als dit al is wat er nu pas aankomt, dan zijn dat natuurlijk goede vooruitzichten voor de toekomst. Een nieuwe console zou dan leuk zijn, maar niet per se nodig dus.
132469

Beter goed, dan slecht uitgevoerd

Daarnaast kan Sony beter goed nadenken met wat ze nu eigenlijk met haar nieuwe console wil, alvorens zomaar lukraak een vervolg aan te kondigen. Klinkt natuurlijk als een open deur, maar Sony kan natuurlijk niet zomaar een nieuwe console brengen zonder de nodige veranderingen aan te brengen. Voorheen is er veel gefocust op het verbeteren van de graphics: alles moet er steeds realistischer uit komen te zien.
Maar tijden veranderen en zodoende is ondertussen ook de Switch op de markt. Deze console van Nintendo is niet alleen console, het is ook een handheld waardoor je dezelfde games op zowel console als handheld speelt. En dan heb je ook nog concurrentie vanuit Microsoft, die het grafisch ook zo goed mogelijk neer wil zetten. Sony kan beter goed de tijd pakken om iets nieuws te bedenken wat haar direct voorsprong geeft op de anderen.
132470

PlayStation 4 verkoopt als een tierelier

En als we naar de verkoopcijfers van de PlayStation 4 kijken, dan is het al helemaal niet nodig om nu al met een vervolg te komen. De PlayStation 4 verkoopt nog best goed. Vorig jaar december tikte de verkoop nog 70,6 miljoen exemplaren aan. Sindsdien worden er nog steeds consoles verkocht en maken steeds meer mensen kennis met de PlayStation 4.
En alhoewel de hardware verkoop mogelijk zijn piek gaat bereiken, lijkt het erop dat Sony nog wel een tijdje op het succes door kan teren. In het laatste fiscale jaar heeft Sony maar liefst 19 miljoen exemplaren verkocht. Dit fiscale jaar liep van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2018. Voldoende kopers zien dus nog wel een toekomst in deze console.