Dat aantal is gemeten op 3 december. Een opvallend aantal overigens, want de PlayStation 4 is net iets meer dan vier jaar geleden uitgekomen. Ter vergelijking: de PlayStation 3 is zijn hele levenscyclus een 83,8 de toonbank overgegaan. Verwacht wordt dat de PlayStation 4 die cijfers volgend jaar al evenaart en zelfs voorbij streeft.

Dat wat betreft de PlayStation 4 verkoopcijfers. De PlayStation VR, Sony's PlayStation equivalent van de Virtual Reality bril is twee miljoen keer verkocht. Al die twee miljoen bezitters hebben bij elkaar zo'n 12,2 miljoen games voor het apparaat gekocht. Sony heeft overigens aangekondigd dat er zo'n 130 VR games in de pijplijn zitten voor volgend jaar.

Bereiken de PlayStation 4 sales die van de PlayStation 2?

De PlayStation 3 wordt nog wel gepakt, verwachten veel mensen. De PlayStation 1 en 2 evenaren qua verkoopaantallen wordt een wat lastiger karwei, aangezien beide consoles meer dan 100 miljoen keer zijn verkocht. 102,49 miljoen voor Sony's eerste console en 155 miljoen stuks voor de PlayStation 2.

De PlayStation 4 is overigens niet alleen meer, want er zijn ook al enkele varianten op de console verschenen. Zo hebben we al een PlayStation 4 Slim en een PlayStation 4 Pro. Laatstgenoemde is nu te koop bij veel winkels.