The Elder Scrolls Online story recap - de hoofdverhalen tot nu toe

  Met deze The Elder Scrolls Online story recap fris je je geheugen op vóór Summerset. The Elder Scrolls Online: Summerset is sinds 21 mei te spelen op de pc en Mac, Gamers met een PlayStation 4 of Xbox One moeten wachten tot vijf juni, maar hebben wel kans op de pre-order bonussen.

  Bethesda

  The Elder Scrolls Online base game speelt zich af in de centrale provincie Cyrodiil, dat verscheurd wordt door de Oorlog van de Allianties tussen de Aldmeri Dominion, de Daggerfall Convent en het Ebonheart Pact. Als speler kies je voor een deze allianties en strijd je met andere spelers over controle van delen van de provincie.

  The Elder Scrolls staat bekend om zijn uitgebreide lore en de uitgebreide verhaallijn in de hoofdquests. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de quests zo snel mogelijk, of zelfs helemaal niet te doen maar dan doe je jezelf tekort; daarom voor de liefhebbers van de lore The Elder Scrolls Online story recap en een blik op Summerset.

  The Elder Scrolls Online story recap

  De speler wordt gevangen genomen door de necromancer Mannimarco, die je ziel offert aan de duistere Daedra-prins Molag Bal, de god van misleiding en slavernij. Je ziel is alles wat van je overblijft, dus word je 'the Vestige´, het overblijfsel genoemd. Je wordt gevangen gezet in het domein van Molag Bal, de Daedra-dimensie Coldharbour.

  In de gevangenis ontmoet de speler de Profeet, die hem vertelt dat hij is voorbestemd om de plannen van Molag Bal tegen te houden. Hij is namelijk van plan om heel Tamriel over te nemen. Samen met de Profeet en nog een aantal andere bondgenoten ontsnapt de speler uit de gevangenis en uit Coldharbour. Hierna keert hij terug naar Cyrodiil en zijn lichaam, waar hij middenin de Oorlog van de Allianties belandt.

  Hierna ligt de focus op het samenstellen van de Five Companions, een genootschap dat strijdt tegen Molag Bal. Als je het laatste lid hebt gevonden ga je op zoek naar het legendarische Amulet of Kings. Hierna ben je klaar om samen met de Companions Hearts Grief, Molag Bal's fort en tempel in Coldharbour aan te vallen. Het is nodig dat één van de Companions zich opoffert, zodat de speler de kracht krijgt om Molag Bal te verslaan.

  Nadat Molag Bal is verslagen krijgt de speler zijn ziel terug. Nu heeft hij de vrijheid om te gaan en staan waar hij wil, om side quests te blijven doen, of om te vechten in de Oorlog van de Allianties.

  The Elder Scrolls Online story recap: Morrowind

  In de uitbreiding Morrowind wordt de regio Vvardenfell beschikbaar. Dit is een eiland in de grote binnenzee in de provincie Morrowind. Morrowind is het domein van de Dunmer, of Dark Elves. Het eiland Vvardenfell wordt bewaakt door de sterfelijke god Vivec.

  Vvardenfell dreigt vernietigd te worden door een de komeet Baar Dau. De enige die dat kan tegenhouden is Vivec, maar na je aankomst op het eiland ontdek je dat Vivec zijn goddelijke krachten aan het kwijtraken is, en vraagt hij je om hulp. Na op onderzoek uit gegaan te zijn ontdek je dat de Archcanon, Vivecs assistent, eigenlijk een Daedra in vermomming is die zijn krachten steelt.

  Als je hem ontmaskert, is het gevaar nog niet voorbij; Vivec is nog steeds gevaarlijk zwak. Bij het verslaan van Barbas verkrijg je ook de staf Sunna’rah. Hiermee kun je Vivec zijn krachten teruggeven, zodat hij sterk genoeg is om de komeet tegen te houden, die nu nog maar een klein stuk boven de stad blijft hangen.

  The Elder Scrolls Online story vooruitblik: Summerset

  Het Eiland Summerset is het thuisland van de trotse en geheimzinnige Aldmeri, oftewel de High Elves. Voor het eerst in de geschiedenis van Tamriel heeft koningin Ayrenn van de Aldmeri Dominion verklaard dat de grenzen van Summerset worden geopend voor buitenstaanders. Summerset Eiland is een oase van vredige groene bossen en schitterende steden.

  Maar Summerset wordt bedreigd door duistere krachten. In de nieuwe uitbreiding van ESO neem je het op tegen een duistere Daedra-samenzwering die niet alleen Summerset maar heel Tamriel bedreigd.

  The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.