De tien PlayStation 5 games die we willen zien op de volgende generatie!

  De PlayStation 5 geruchten beginnen steeds meer op te duiken en dat doet ons denken aan de games die we mogelijk gaan zien. In het specifiek zijn we benieuwd naar de PlayStation 5 games die er op ons te wachten staan. De PlayStation 4 games zijn van de bovenste plank en met deze games kan het nog beter worden.

  Er zijn al verschillende games waarvan insiders denken dat ze worden uitgebracht op de PlayStation 5. Sommige daarvan worden op dit moment zelfs nog verwacht op de PlayStation 4, maar kunnen goed worden doorgeschoven. Dan zijn er ook nog games waarvan we verwachten dat ze op de PlayStation 5 uitkomen als we kijken naar de huidige stand van zaken bij bepaalde Sony ontwikkelaars.

  10. The Last of Us Part II

  We beginnen deze lijst met PlayStation 5 games met een titel waarvan wordt verwacht dat deze op de PlayStation 4 uitkomt. Dat trekken we dan ook niet in twijfel, maar wel zien we het gebeuren dat de game extra mooi wordt gemaakt zodat deze als PlayStation 5 game kan verschijnen. Dat Sony het al eerder heeft gedaan met The Last of Us speelt hierin een sleutelrol.

  Zoals het nu lijkt, is de PlayStation 4 aan het einde van zijn Latijn, net zoals de PlayStation 3 dat was toen The Last of Us uitkwam. Vervolgens verscheen de PlayStation 4 en werd er al snel aangekondigd dat er een speciale remaster van The Last of Us werd uitgebracht op de PS4 met mooiere graphics en dat de DLC standaard bij de game zat. De geschiedenis kan zich maar zo herhalen nu dat het lijkt dat de PlayStation 4 ook zijn eindstation nadert.

  9. Final Fantasy VII Remake

  De volgende in de lijst met PlayStation 5 games waarop we niet kunnen wachten is Final Fantasy VII Remake. Inmiddels is het alweer meer dan drie jaar geleden sinds de Final Fantasy VII Remake werd aangekondigd en in al die tijd is het akelig stil geweest rondom de game. Kort na de release werd onthuld dat de game in verschillende delen uitgebracht zou worden en dat is dan ook precies waarom we Final Fantasy VII Remake als één van PlayStation 5 games noemen.

  Het is erg onwaarschijnlijk dat alle delen van Final Fantasy VII Remake uitgebracht worden op de PlayStation 4 en dus rekenen we erop dat we de game zien op de volgende generatie. Het vernieuwde avontuur met Cloud is al lang in de maak en de beelden die we zagen smaken naar meer. Wanneer weet nog niemand precies en dus zal de tijd leren wanneer de game daadwerkelijk klaar is om gespeeld te worden.

  8. Death Stranding

  Eén van de andere mogelijke PlayStation 5 games is de nieuwe game van Hideo Kojima, Death Stranding. Na flink wat bekende namen en een aantal beelden te hebben gezien is het nog steeds niet precies duidelijk wat het spel te bieden heeft, maar dat moet de pret niet drukken. Het genie achter Metal Gear Solid is terug en werkt samen met niemand minder dan Guillermo del Toro, Norman Reedus en Mads Mikkelsen.

  Het is alleen nog maar de vraag of de game uitkomt op de PlayStation 4, want daadwerkelijke gameplay hebben we nog niet gezien. Het zou maar zo kunnen dat de game a la The Legend of Zelda: Breath of the Wild wordt uitgebracht op zowel de PS4 als de PS5. Er is immers nog steeds geen releasedatum bekend en hoe langer deze wegblijft, hoe groter de kans wordt.

  7. The Elder Scrolls VI

  Als we van één game kunnen stellen dat deze pas verschijnt op de PlayStation 5 is het wel The Elder Scrolls VI. De game komt volgens Bethesda namelijk pas uit nadat de nieuwe titel Starfield is verschenen en aangezien we daarvan slechts een korte trailer zagen die een naam toonde, kan dat nog wel even duren. Het ziet er naar uit dat Starfield nog op deze generatie consoles zal verschijnen en dat The Elder Scrolls VI dan volgt op de PS5.

  Inmiddels is het al meer dan zeven jaar geleden sinds we voor het eerst mochten proeven van de wereld van Skyrim. Wat volgde waren nog wel een aantal DLC’s en meer heruitgaven dan dat je op twee handen kunt tellen. Alleen een nieuw deel bleef uit, maar die zien we hopelijk verschijnen op de PlayStation 5.

  6. Bloodborne 2

  De volgende game die we graag op de PS5 zien verschijnen is een vervolg op Bloodborne. Nog steeds wordt deze Dark Souls-achtige game als één van de beste exclusieve titels van de PlayStation 4 gezien en dat we tot de dag van vandaag nog geen nieuw deel hebben gezien is een absolute tragedie. Het eerste deel kwam namelijk uit in het prille voorjaar van 2015 en inmiddels zijn we bijna vier jaar verder.

  Nu heeft ontwikkelaar FromSoftware in al die jaren niet stilgezeten, want sinds Bloodborne zijn Dark Souls 3 en Déraciné uitgebracht. Ook staat Sekiro: Shadows Die Twice nog op het programma, maar een vervolg op Bloodborne is waar iedereen naar hunkert. Hopelijk komt deze dan ook uit op de volgende generatie console van Sony, want dat is zeker één van de PlayStation 5 games die we willen zien!

  5. Marvel’s Spider-Man 2

  Een vervolg op Marvel’s Spider-Man is de volgende van de PlayStation 5 games die we willen zien. De eerste game is nog niet eens een jaar uit, maar in korte tijd is het al de best verkochte PlayStation 4 exclusieve game. Het zou ons dan ook niet verbazen dat een vervolg al in de maak is en wie de game heeft uitgespeeld snapt waarom.

  Zonder spoilers te noemen, kunnen we wel stellen dat het eerste deel genoeg verhaallijnen open laat voor een tweede deel. De DLC-verhaallijn doet hier nog een stapje bovenop, waardoor we alleen nog maar meer uitkijken naar een tweede deel. Het is alleen onwaarschijnlijk dat een tweede deel op de PS4 verschijnt en daarom is het één van de PlayStation 5 games waar we naar uitkijken.

  4. Cyberpunk 2077

  Met pijn in ons hart is Cyberpunk 2077 één van de PlayStation 5 games waar we naar uitkijken. We zouden de game liever vandaag dan morgen in onze PS4 steken, maar helaas is dat niet mogelijk en moeten we wachten. Er is namelijk nog niet eens een releasedatum bekendgemaakt voor de game en dat geeft kansen.

  Wel is er al gameplay getoond en zijn er verschillende screenshots uitgebracht van de game. Ook werd er gesproken over dat de game op deze generatie consoles uitgebracht zou worden, maar specifieke platformen zijn nog niet onthuld en dat is best tegenstrijdig. Het zou ons dan ook niet verbazen als de game op de PlayStation 5 uitkomt en daar zouden we dan ook geen nee tegen zeggen.

  3. Horizon: Zero Dawn 2

  Een andere game die we graag op de PlayStation 5 zien verschijnen is een vervolg op de succesvolle game van Nederlandse bodem: Horizon Zero Dawn. Amsterdamse ontwikkelaar Guerrilla Games wist een goede indruk achter te laten met de open wereld vol robo dino's en liet de deur open voor een vervolg. Het is daardoor aannemelijk dat er een tweede deel in ontwikkeling is.

  Na de release van de Horizon: Zero Dawn DLC The Frozen Wilds is het vrij stil geweest rondom de studio, wat je zou kunnen zien als een teken dat er in het geheim wordt gewerkt aan een tweede deel. Nu is het hopen dat de het één van de PlayStation 5 games wordt die we bij de lancering kunnen spelen. Dit was namelijk wel het geval met Killzone: Shadow Fall en het is gelijk een goede reden om het systeem te kopen.

  2. Grand Theft Auto VI

  Het is misschien een beetje valsspelen, maar eigenlijk kunnen we er niet omheen. GTA VI is officieel nog niet eens aangekondigd, maar nu al kunnen we niet wachten tot de release. Het is dan ook zeker één van de PlayStation 5 games waar we naar uitkijken en dat heeft te maken met een paar dingen. Allereerst is er het feit dat Rockstar Games elke consolegeneratie minstens één game uitbrengt, waardoor men gelijk vol hoopt op een nieuwe GTA.

  Daarnaast is Red Dead Redemption 2 nu uit en is er alweer zes jaar voorbij gegaan sinds de release van GTA V, dus wordt het inmiddels wel weer tijd voor een nieuw deel. Daarnaast liet de baas van Rockstar in het verleden ook al weten dat Trump eerst uit het Witte Huis moest zijn en als dat in 2021 gebeurd zou het dus maar zo tijd kunnen zijn voor de nieuwe game. Tegen die tijd zou de PlayStation 5 ook hier moeten zijn, dus is het zeker één van de PlayStation 5 games om naar uit te kijken.

  1. God of War 5

  De nummer één van onze lijst met PlayStation 5 games is natuurlijk het vijfde deel in de God of War reeks. Hoewel officieel nog niets is bevestigd, zegt het einde van de meest recente God of War game meer dan genoeg. En dan hebben we het nog niet eens over de post-credit scene gehad die je op een speciale wijze kunt vrijspelen in de game. We zullen je de spoilers besparen, maar het bevestigd onofficieel dat er nog een nieuwe game moet komen.

  Gelukkig heeft regisseur Cory Barlog al laten doorschijnen dat hij nog plannen heeft voor vijf God of War games, dus aan de creatieve kant is er nog meer dan genoeg te doen. De kans is alleen wel klein dat deze nog op de PS4 verschijnen en dus kijken we hoopvol naar de volgende console van Sony. Hopelijk mogen we daar God of War 5 spoedig verwachten (en misschien zelfs wel een zesde deel)!

  Deze PlayStation 5 games zijn niet mis

  Als de glazen bol een helder beeld geeft, wordt de PlayStation 5 niet mis. Met deze games ligt er al genoeg speelplezier in het verschiet. Laat ons in de reacties weten welke PlayStation 5 games jij graag zou willen zien!

  God of War

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.