Foto: Josh Hallett

Er zijn verschillende soorten geruchten die we moeten onderscheiden. Sommige bronnen beweren de releasedatum te weten, terwijl anderen spreken over de features van de volgende PlayStation. Wij kijken naar alle geruchten en zetten ze overzichtelijk voor je op een rijtje.

Onder de klep

Laten we beginnen bij wat er mogelijk onder de klep van de nieuwe PlayStation zit. Een Reddit-insider die eerder correct lekte dat Sony dit in 2019 E3 zou overslaan heeft aangegeven dat de PlayStation 5 onder de kap mogelijk een 8-core AMD Ryzen processor gaat krijgen en dat de prijs op het moment op 500 dollar zou liggen. Door de processor zou de PS5 stabiel een 4K resolutie moeten draaien en dat met een framerate van 60 frames per seconde.

Wat het gerucht rond de AMD Ryzen alleen maar aannemelijker maakt is dat een programmeur van Sony nauw samen lijkt te werken met AMD. In het specifiek zou de samenwerking betrekking hebben op de Ryzen technologie, wat de deur open laat voor een aangepaste versie van de AMD Ryzen processor. Aan de andere kant wordt er bericht dat Sony de Navi technologie van AMD gaat gebruiken, wat wederom indiceert dat Sony in zee gaat met AMD.