De 10 beste RPG games in 2019 - Epische avonturen!

  Soms wil je weg van alle snoeiharde actie en geniet je het liefst van een goed verhaal en diepgaande tactieken. Wij zetten de beste RPG games van 2019 op een rijtje, dit zijn de tien games die dit jaar je het beste in de rol van een held laat glippen. Ken jij ze allemaal al?

  Code Vein

  Hoewel de game ook onder het genre Actie-RPG past, kan Code Vein niet ontbreken in deze lijst met beste RPG games in 2019. De game wordt ontwikkeld door Bandai Namco Game Studios en is niet zonder problemen geweest. De game zou eigenlijk eind vorig jaar uitkomen, maar werd uitgesteld naar dit jaar. Dit kwam omdat Bandai Namco de gameplay nog verder wilde verfijnen gebaseerd op feedback van spelers.

  Over wat voor gameplay hebben we het dan? Code Vein is een RPG die het beste vergeleken kan worden met de bekende Dark Souls games. Dit betekent een grote focus op het herkennen van patronen, sterke vijanden en de kenmerkende hoge moeilijkheidsgraad. Jij bestuurt een strijder die speciale krachten heeft gekregen in ruil voor bloeddorstigheid. Je bent dus in feite veranderd in een soort vampier die een post-apocalyptische wereld in gaat om monsters in de pan te hakken.

  Vergeleken met Dark Souls heeft de game een typische Japanse anime stijl, wat het onderscheidend genoeg maakt om een plekje op deze lijst te verdienen. Wij kunnen niet wachten om te gaan hakken en zagen in de duistere wereld van Code Vein!

  Code Vein komt ergens in 2019 naar de PlayStation 4, Xbox One en pc.

  Etrian Odyssey Nexus

  Wie dacht dat de Nintendo 3DS haar laatste adem uitgeblazen had, heeft het mis. Cult-ontwikkelaar Atlus komt met het zesde deel in de Etrian Odyssey serie, Etrian Odyssey Nexus. De game is al sinds augustus vorig jaar in Japan, maar zoals met veel van dit soort games komt het pas later naar het Westen. Gelukkig weten we al genoeg over de game om het te laten voorkomen in deze lijst met beste RPG games voor 2019.

  Zoals de eerdere games volgt Etrian Odyssey Nexus de dungeon crawling formule. Met een groep personages beweeg je in de eerste persoon door doolhoven, terwijl je tegen vijanden vecht en items vindt. Characters kunnen verschillende classes hebben (19 verschillende zelfs) waarvan Hero de nieuwste toevoeging is.

  Etrian Odyssey Nexus komt op 5 februari naar de Nintendo 3DS.

  Ys IX: Monstrum Nox

  Final Fantasy en Dragon Quest zijn niet de enige RPG-series die al even aan de weg timmeren. Ook Ys (uitgesproken als ‘ies’) is al jarenlang een favoriet onder de JRPG fans. Dit negende deel heeft als subtitel Monstrum Nox en gaat over ‘Prison City’ onder de naam Barduk. Hier verschijnen verschillende mensen met bovennatuurlijke krachten genaamd Monstrum waarvan jij het geheim moet ontrafelen.

  Ys IX zal volgens de ontwikkelaars de bekende gameplay van de serie terugbrengen (zoals de simpele besturing en Party Battles), met ook nieuwe elementen. Zo kan je met de nieuwe Superpower Actions dingen doen als op muren rennen en veranderen in een schaduw. Het is momenteel nog niet bekend wanneer de Engels gelokaliseerde versie uit gaat komen, omdat deze ook nog niet aangekondigd is. Als de game dit jaar naar de PS4 komt is het mogelijk dat het één van de beste RPG games van 2019 gaat worden!

  Ys IX: Monstrum Nox komt in 2019 naar de PlayStation 4.

  The Surge 2

  Als de anime-achtige beelden in Code Vein niets voor jou zijn, dan kan je ook The Surge 2 in de gaten houden. De games komen van de ontwikkelaar achter Lords of the Fallen en bieden een Dark Souls-achtige gameplay met een futuristisch tintje. In plaats van een ridder in pantser ben je een man in een robotpak. Dit pak is aan te passen met allerlei nieuwe wapens en snufjes, wat je nog sterker maakt.

  The Surge 2 moet nog uitgebreider worden dan het eerste deel. Zo kan je bijvoorbeeld nog preciezer richten op specifieke lichaamsdelen van vijanden en zijn de toevoegingen voor je robotpak nog uitgebreider dan eerst. Ook is er een nieuwe locatie: een grote vernietigde stad met een uitgebreid leveldesign. Het heeft zeker de potentie om één van de beste Action RPG games van 2019 te worden!

  The Surge 2 komt in 2019 naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

  The Elder Scrolls: Blades

  Bethesda heeft vorig jaar eindelijk The Elder Scrolls VI aangekondigd, waar veel fans van de serie blij mee waren. Jammer genoeg kwam later ook de realisatie dat het waarschijnlijk nog wel even gaat duren voor we met die game aan de slag kunnen. Daarom heeft Bethesda als zoethoudertje The Elder Scrolls: Blades, een Elder Scrolls RPG voor smartphones.

  Blades is een nieuwe Actie RPG in het Elder Scrolls universum, specifiek ontwikkeld voor mobiele devices. Jij bent een lid van de Blades die wordt verbannen en terugkeert naar zijn/haar geboortestad. Wanneer je erachter komt dat de stad compleet in puin ligt ga je op avontuur om het weer te herstellen naar haar oude glorie. Hiervoor moet je afreizen naar dungeons die zowel willekeurig gegenereerd als uniek ontworpen zijn.

  De game heeft een nieuwe manier van besturen met virtuele sticks, of door op het scherm van je smartphone te tikken. Ook zal er een PvP modus zijn voor spelen tegen andere spelers en een modus genaamd The Abyss, waar je zo ver mogelijk moet komen in een nooit-eindigende dungeon.

  The Elder Scrolls: Blades komt in 2019 naar iOs en Android.

  Pokémon 2019

  Pokémon fans konden vorig jaar hun geluk al op met Pokémon Let’s GO Pikachu en Let’s GO Eevee, maar ze waren echt op het wachten aan deze game. Waar de Let’s GO titels remakes waren van de allereerste Pokémon games wordt dit een compleet nieuwe titel. Volgens Pokemon Company CEO Tsunekazu Ishihara gaat Pokémon 2019 ‘compleet anders’ worden dan Let’s GO Pikachu en Eevee.

  Wat dat precies inhoudt weten we nog niet, omdat alleen het bestaan van de nieuwe Pokémon RPG is bevestigd. Het gaat in ieder geval een meer traditionele ervaring worden vergeleken met de Let’s GO games. Waarschijnlijk krijgen we dit jaar meer te weten over deze nieuwe game. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot deze Pokémon 2019 RPG onthuld wordt, want het heeft de potentie om één van de beste games van het jaar te worden!

  Pokémon 2019 moet ergens dit jaar voor de Nintendo Switch verschijnen.

  TOWN

  Game Freak zit duidelijk niet stil, want naast de Pokémon games werkt de Japanse studio ook aan de RPG genaamd TOWN. De naam is nog niet de uiteindelijke titel, maar wel een goede indicatie wat je precies van de game kan verwachten. TOWN speelt zich namelijk af in een klein dorpje dat voorheen vredig was, voor er plotseling monsters verschenen.

  Jij moet het dorpje zien te beschermen tegen alle monsters die proberen binnen te dringen. Dit doe je zelf door middel van verschillende aanvallen. Ook andere dorpsbewoners, het terrein en gebouwen kun je gebruiken om de monsters te verslaan. Meer details zijn er jammer genoeg niet beschikbaar. Toch lijkt dit unieke concept en de mooie art style ervoor te zorgen dat TOWN één van de beste RPG games van 2019 gaat worden.

  TOWN komt in 2019 naar de Nintendo Switch.

  Dragon Quest Builders 2

  Wat in eerste instantie leek op een simpele Minecraft kloon, bleek uiteindelijk veel meer dan dat te zijn. De eerste Dragon Quest Builders game kwam alweer in 2016 en was een groot succes ondanks de relatieve onbekendheid van Dragon Quest in het westen. Dragon Quest Builders 2 speelt zich af in een alternatieve versie van de wereld in Dragon Quest II. Hier heeft de schurk Hargon ervoor gezorgd dat niemand meer gaat bouwen.

  Daar breng jij natuurlijk verandering in! Jij verandert een onbewoond eiland in een bouw utopia en verspreid het bouw-virus naar de nabijgelegen eiland. Met natuurlijk als doel om Hargon te verslaan. Dit vervolg belooft weer lekker veel bouwen gecombineerd met RPG-elementen een een vrolijke art style. Daarom een verdiende plek op onze lijst met beste RPG games van 2019!

  Dragon Quest Builders 2 komt in 2019 naar de Nintendo Switch en PlayStation 4.

  Wasteland 3

  Toen Bethesda de ontwikkeling van de Fallout serie overnam, zorgde het ervoor dat de serie een nog groter publiek bereikte dan ooit tevoren. Toch is een deel van de originele fans niet blij met de nieuwe, meer op actie gerichte gameplay. Voor hen is Wasteland bedoeld. InXile Entertainment wist in 2014 al een waardige opvolger af te leveren in de vorm van Wasteland 2, na een succesvolle crowdfundingcampagne. Na meerdere versies van die game is Wasteland toe aan nog een vervolg in de vorm van Wasteland 3.

  Wasteland 3 heeft inmiddels ook al meer dan 3 miljoen dollar opgehaald met crowdfunding en de game staat gepland voor een release eind dit jaar. Voor dit vervolg belooft inXile Entertainment een hoop verbeteringen. Denk aan de toevoeging van voertuigen, een nieuw Action System, een setting in de sneeuw en zelfs voor het eerst multiplayer. Wat ons betreft kan Wasteland 3 niet snel genoeg komen. Zeker één van de beste RPG games die we in 2019 kunnen gaan spelen.

  Wasteland 3 komt in 2019 naar de pc.

  Fire Emblem: Three Houses

  Na meerdere games op handhelds en verschillende spin-offs, is het eindelijk tijd voor een nieuwe Fire Emblem game op consoles. Fire Emblem: Three Houses speelt zich af in Fódlan, een plek waar de Kerk van Seiros van heel erg veel macht geniet. De game richt zich op vier hoofdpersonen: Byleth, Edelgard, Dimitri en Claude.

  Three Houses zal de bekende turn-based RPG gameplay hebben die je van de serie gewend bent. Vernieuwend is dat je dit keer niet alleen twee soldaten tegen elkaar ziet vechten, maar dat formaties van troepen je tijdens gevechten zullen volgen. Ook zal je nu buiten gevechten met andere personages kunnen praten en relaties opbouwen. Weapon durability zal na afwezigheid terugkeren.

  Fire Emblem: Three Houses zal in 2019 verschijnen op de Nintendo Switch.

  Naar welke beste RPG games van 2019 kijk jij uit?

  Dat zijn flink wat RPG games die in 2019 gaan uitkomen, maar wij willen weten welke jullie de beste vinden. Laat het ons weten in de comments!

  Etrian Odyssey Nexus

  Verkijgbaar vanaf 5 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.