Beste travel apps voor Amsterdam - weet waar je heen moet!

  Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. Er is hier genoeg te doen. Feestje, musea, concerten en ga zo maar door. l Als je niet uit Amsterdam komt, dan kan het wel een beetje ingewikkeld zijn om te weten hoe je overal komt. Wij helpen je met de beste Amsterdam travel apps!

  10. NS

  Je vraagt je vast af waarom deze ertussen staat. Waarom zou je een trein nodig hebben binnen Amsterdam? Wat het dus is: Amsterdam is groot. Soms is het sneller om een halte met de trein te gaan dan dat je met de bus gaat. Al wil je bijvoorbeeld naar Science Park, dan ben je er met tien minuten met de trein en ongeveer vijftig minuten met de tram of bus.

  Naast het feit dat je in de NS app treintijden kunt checken kun je tegenwoordig ook een OV-fiets huren. Hierbij kan je dan de hele dag gebruik maken van zo’n fiets. Het is dan ongeveer vier euro voor een gehele dag. Dit wordt dan automatisch van je rekening afgeschreven. Dit is een handige feature van de NS app al wil je Amsterdam op de volledige manier meemaken.

  Al heb je geen zin om te fietsen of vind je de trein te duur, dan is de NS-app vrij waardeloos voor je. Toch is het voor de volle ervaring wel een van de beste travel apps voor in Amsterdam.

  9. FlatTire

  FlatTire is vooral handig in combinatie met de NS-app. Amsterdam is namelijk niet alleen een prachtige hoofdstad vol bezienswaardigheden, maar ook nog eens smerig. Overal ligt er wel iets op de grond en soms heb je nou net de pech dat je over iets scherps heen rijdt. Denk bijvoorbeeld aan een verdwaalde spijker of een of andere schroef die op de grond is gegooid.

  Het zou een beetje jammer zijn als je een fiets hebt gehuurd en je alsnog ergens in Amsterdam strandt met een lekke band. FlatTire is dan je redder in nood. Waar je ook bent kun je een monteur bellen of een formulier invullen op de website. Binnen 45 minuten kan er een monteur bij je zijn en is je fiets gerepareerd.

  Daarna kun je meteen weer door! FlatTire is dus een van de travel apps die je het beste voor de zekerheid op je telefoon kunt hebben. Al helemaal als je de fiets gaat pakken.

  8. Ongehinderd

  Het maakt niet uit waar je bent. In de app Ongehinderd kun je waar je ook bent vinden wat je zoekt. Dit kan gaan van een lekker restaurant, tot een bepaalde winkel tot een toilet. Deze app geldt niet alleen voor Amsterdam, maar is ook te gebruiken in andere steden. Maar aangezien we het nu hebben over de beste travel apps voor in Amsterdam, focussen we even daarop.

  Ongehinderd geeft je ongehinderd de kans om Amsterdam te ontdekken. Even alle ongein aan de kant, Ongehinderd is het beste te gebruiken in combinatie met 9292. Dan weet je meteen hoe je ergens heen moet reizen. Of je gebruikt een andere reisapp naar keuze. Het enige wat een beetje jammer is aan Ongehinderd is dat de app soms vastloopt.

  7. Buienradar

  Buienradar is een app die ook buiten het ontdekken van Amsterdam handig is om te gebruiken. In Buienradar kan je bijhouden hoe laat er regen gaat vallen en waar. Zo riskeer je dus niet dat je op je OV-fiets stapt en zo in de regen stapt. Naast het feit dat je regenbuien op je hoofd kunt voorkomen heeft de app niet veel meer nut.

  Toch is dat het wel heel handig om te weten wanneer het gaat regenen. Je moet natuurlijk wel eraan denken dat je de app dan ook daadwerkelijk gebruikt en alles goed plant. Soms verandert er op het laatste moment nog weleens iets, dus het is belangrijk om Buienradar tijdens een dagje Amsterdam ontdekken goed in de gaten te houden. Buienradar is een van de beste travel apps in Amsterdam als je geen liefhebber van regen bent.

  6. Uber

  Deze app wordt waarschijnlijk het meest gebruikt in Amsterdam. We kennen het allemaal wel: een avondje kroegen duurt toch langer dan gedacht en je hebt een borreltje te veel op. Of je hebt gewoon de hele dag gelopen, dat kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, je wilt gewoon zo snel mogelijk naar huis of naar het station om naar huis te gaan. Met de Uber-app kan je binnen een kwartier een lift regelen en ben je binnen no time op de plek waar je wilt zijn.

  Het enige wat jammer is, is dat vanuit Amsterdam iDeal nog niet werkt. Die functie komt binnenkort waarschijnlijk wel, maar als je op dit moment geen PayPal of creditcard hebt, dan heb je niks aan de Uber app. Dan is het eigenlijk vrij nutteloos om de app te downloaden. Je kunt dus maar beter PayPal op je telefoon hebben als je van deze service gebruik wilt maken.

  5. Airbnb

  De Airbnb app is perfect voor iedereen die niet extra veel geld kwijt wilt zijn aan een duur hotel. Als je niet uit Amsterdam komt en het nachtleven hier nog even mee wilt maken, dan kan het leuk zijn om ook een nacht te blijven in de hoofdstad. Hotels in Amsterdam zijn helaas al snel duur, vooral als je een beetje in het centrum wilt zitten.

  Airbnb biedt iedereen de kans om wat goedkoper te overnachten in Amsterdam. Je kunt zelf kiezen waar je wilt overnachten. Je kunt zelfs je eigen huis verhuren als je dat zou willen. Airbnb is een van de beste travel apps voor wanneer je een nachtje hier zou willen spenderen en eigenlijk niet al te veel budget te besteden hebt. Het enige is dat je niet honderd procent zeker weet of alles veilig is, maar als de recensies goed zijn zit je over het algemeen wel goed.

  4. Spotted by Locals

  Wie kun je beter vertrouwen in Amsterdam dan mensen die hier wonen? Die weten tenminste wat er nog meer te doen is naast het Rijksmuseum bezoeken of eten bij de McDonalds. Je krijgt dan ook alleen dingen te zien in de app die de lokale bewoners je aanraden. Er zullen geen toeristische attracties voorbij komen.

  Naast tips van de lokale bewoners krijg je ook online en offline de mogelijkheid om te weten waar je bent. De app biedt je namelijk ook de kans om de app te gebruiken zonder data. Dat scheelt dan weer voor iedereen die niet oneindig veel data heeft om te gebruiken. Wanneer je zelf leuke bezienswaardigheden weet, dan is ook mogelijk deze toe te voegen aan de app.

  Spotted by Locals is een van de beste travel apps voor in Amsterdam voor mensen die eens wat meer willen zien dan het Rijksmuseum.

  3. Google Maps

  Deze app kun je overal gebruiken. Nederland, het buitenland, maar op dit moment is het belangrijk dat deze app ook te gebruiken is in Amsterdam. Je kunt kijken hoe je moet lopen, kijken welke route je in het vervoer moet nemen en hoe lang dit allemaal bij elkaar zal gaan duren. Toch is Google Maps niet de perfecte app.

  Helaas noteert Google Maps het niet altijd wanneer er iets fout gaat onderweg. Als je tram bijvoorbeeld uitvalt of iets later komt, dan zul je dat niet meteen te krijgen zien zoals bij 9292. Dat is jammer. Gelukkig compenseert Google Maps dit nadeel met genoeg positieve kanten. Als je niet in Amsterdam woont is Google Maps een van de beste travel apps om te gebruiken, maar al woon je zelf hier kan je net zo goed een andere app gebruiken.

  2. 9292

  Wanneer je zelf uit Amsterdam komt gebruik je deze app eigenlijk vrijwel dagelijks. In 9292 hoef je maar twee locaties in te voeren en wordt er direct een reis voor je berekend. Alles is te zien in 9292. Van reistijd, tot kosten tot hoe ver je moet lopen. Naast het feit dat alles te zien is in de app kun je ook kiezen welke voertuigen je niet zou willen gebruiken en welke wel. Zo is er de mogelijkheid om bussen uit te zetten en bijvoorbeeld alleen met de tram te gaan.

  Het enige wat jammer is aan 9292 is dat wanneer je een stukje moet lopen, de app soms de looptijd een beetje fout heeft. Zo kan het voorkomen dat de app aangeeft dat je tien minuutjes moet lopen, maar een andere applicatie dan 9292 bijvoorbeeld aangeeft dat het toch echt een kwartier of langer is.

  Gelukkig kun je altijd nog 9292 gebruiken in combinatie met Google Maps. Dan kun je alles plannen en volgen in 9292 en dan zodra je moet lopen overgaan op Google Maps. Hoe dan ook is 9292 een van de meest gebruikte en beste travel apps voor het ontdekken van Amsterdam.

  1. Citymapper app

  De Citymapper app weet toch wel de titel van beste eruit te slepen tussen de travel apps in Amsterdam. De Citymapper app is namelijk een mix van alle apps die we net hebben beschreven. Het GVB valt eronder, de NS, Connexxion en ga zo maar door. Citymapper geeft je eigenlijk alles wat 9292 je niet kan geven.

  Voor wanneer je niet in Amsterdam woont kan de Citymapper app perfect zijn, omdat het alles in een app is. Het is vervelend wanneer je tachtig apps moet gaan downloaden omdat je niet alles bij elkaar kunt vinden. De Citymapper app is zelfs te gebruiken al ben je buiten Amsterdam. Je kunt de app namelijk ook gebruiken in andere steden en zelfs in het buitenland.

  De Citymapper app voor de reizigers onder ons zeker een van de beste travel apps binnen Amsterdam en misschien zelfs wel in het algemeen.

  Beste travel apps voor in Amsterdam

  Er zijn nog veel meer travel apps die voor anderen het beter zijn in Amsterdam, maar in onze mening werken deze het beste. Wat vind jij? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  Reizen is leuk, totdat je lang in bijvoorbeeld de trein of tram moet zitten. Gelukkig hebben wij ook artikelen die handig zijn tegen de verveling die je dan mee kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld ons artikel over de beste downloadbare Netflix films lezen of ons artikel over de beste Nintendo games voor onderweg even bekijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.