Plantronics RIG E3 2019 line-up - Horen is winnen!

  Als je aan het gamen bent met een headset op, zijn er twee dingen enorm belangrijk: je tegenstander (en de game) goed horen en comfort. Tijdens de E3 2019 liet Plantronics RIG E3 2019 line-up vier headsets zien die precies deze twee eigenschappen combineren met een onverwoestbaar skelet.

  We focussen tijdens onze zoektocht naar de ideale headset steeds meer op sets die ijzersterk geluid combineren met een hoog comfort. Daarbij moeten de koptelefoons erg sterk gebouwd zijn. Punten waarbij headsets vaak stuk gaan is bij de koptelefoon. Bij de Plantronics RIG headsets die wij tijdens de E3 2019 te zien kregen stonden drie elementen hoog in het vaandel: comfort, geluidskwaliteit en onverwoestbaarheid. De headsets kunnen namelijk allemaal bijna niet meer kapot door hun flexibele beugels en los te klikken oorschelpen. De line-up van Plantronics bevat een headset voor iedereen.

  4. RIG 400HS

  Een wat oudere headset in de Plantronics RIG collectie is de RIG 400HS. Deze stereoheadset is een model dat telkens geupdatet is om aan alle eisen te voldoen. Dit jaar heeft het model enkele updates gekregen wat betreft de drivers en is er gekozen om een nieuwe print te introduceren: camouflage.

  De RIG 400HS is een erg lichte headset van slechts 250 gram. De oorschelpen hebben kussens voor comfort en zijn verder geheel geluidsisolerend, terwijl de microfoon voorzien is van noise canceling. Op die manier word je niet gestoord tijdens een intense pot Apex Legends of Fortnite. De volumeregelaar van deze headset zit netjes in het snoer verwerkt, waardoor je makkelijk tijdens het spelen het geluid kunt wijzigen.

  De RIG 400HS is te koop voor ongeveer 50 euro.

  3. RIG 100HS

  Weg zijn de dagen van een oncomfortabele chat headset voor je PS4. Met de Plantronics RIG 100HS heb je kwaliteit op je hoofd en een headset die urenlang fijn zit. De mono headset kan zowel gebruikt worden voor je gamegeluid als chat audio. Net als de RIG 400HS heeft de RIG 100HS een 40 mm driver in de oorschelp zitten die voor een volledig bereik zorgt wat betreft geluid.

  De koptelefoon is voorzien van een traagschuim kussen voor comfort. Verder is de oorschelp los te koppelen van de hoofdbeugel en op deze manier te verstellen zodat iedereen Het open ontwerp van de headset, dat in de gehele Plantronics RIG line-up terug te vinden is, zorgt in dit geval voor een gewicht van ongeveer 100 gram.

  Voor ongeveer 35 euro heb je deze headset op je hoofd.

  2. RIG 300HC

  Plantronics heeft naast headsets met monogeluid en koptelefoons voor Xbox One, pc en PS4 ook een stereo headset voor de Nintendo Switch in haar line-up opgenomen. Deze headset heeft, net als de overige headsets in de RIG line-up, 40 mm drivers in de oorschelpen zitten. Daarbij is de headset voorzien van ventilerende oorschelpen die een comfortabele pasvorm hebben en ventileren. Hierdoor ben je tijdens het spelen niet helemaal afgesloten van de wereld, dus wanneer iemand je roept hoor je dit gewoon. Het is ideaal wanneer je wil gamen en niemand met je geluid wil storen, maar toch bereikbaar wil zijn voor anderen om je heen.

  De microfoon is voorzien van noise canceling en het snoer kan via de 3.5mm aansluiting aangesloten worden op je Switch. Let wel, niet alle Switch games ondersteunen chat via de aansluiting op de Switch. De headset heeft geen draadloze verbinding ingebouwd waarmee je eventueel met je mobiele telefoon kun koppelen.

  De RIG 300HC is te koop voor 40 euro.

  1. RIG 800HS

  Als je op zoek bent naar een draadloze headset die niet al te zwaar is, ben je bij RIG aan het juiste adres. De RIG 800HS is als het ware de grote broer van de RIG 400HS en geeft je maximaal 24 uur draadloos plezier. De technologie in de headset zorgt voor een minimale vertraging in het geluid waardoor je helder geluid hebt en telkens op tijd op je tegenstander kunt reageren. Bovendien is de headset op een afstand van maximaal 10 meter te gebruiken.

  De microfoon van de RIG 800HS is een vaste beugel die uitgeklapt kan worden en voorzien is van noise canceling. Het is altijd fijn dat je teamgenoten jou horen en niet je moeder die op de achtergrond roept dat het eten klaar is. De RIG 800HS is verder voorzien met de unieke eigenschap die de hele Plantronics RIG line-up heeft: een onverwoestbaar frame met los te koppelen oorschelpen.

  Voor 180 euro is de RIG 800 HS te koop.

  Plantronics RIG E3 2019 line-up – Nog veel meer in het assortiment

  Plantronics toonde ons deze vier headsets, maar heeft hiernaast nog veel meer RIG headsets in het assortiment. Zo heeft de fabrikant genoeg aan koptelefoons met surround sound. De headsets die surround sound hebben, zijn allemaal voorzien van Dolby Atmos voor een rijke spelervaring. Neem bijvoorbeeld de RIG 500 PRO HC headset, die wij in de RIG 500 PRO HC review beoordeelden met een 7.5.

  Al het nieuws, specials en onze impressies van de dingen die wij tijdens E3 2019 zagen, is te vinden op onze speciale E3 pagina.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.