Contra Rogue Corps gameplay is leuk, maar verouderd (gespeeld tijdens E3)

  De E3 dit jaar zat vol met grote en kleine verrassingen, zo ook dankzij Konami. Het Japanse bedrijf bekend van PES en Metal Gear Solid kondigde een gloednieuwe titel binnen de Contra-reeks aan: Contra Rogue Corps. Wij hebben de eerste Contra Rogue Corps gameplay details voor je!

  Konami

  Hoewel de aankondiging van de game tijdens de Nintendo E3 Direct niet met luid applaus ontvangen werd, gaat de game toch echt dit jaar uitkomen. Het is alleen maar nog maar de vraag of fans op de game zitten te wachten, aangezien de onthulling gelijk terug deed denken aan PlayStation 3-graphics. Tijdens E3 konden we namelijk alvast aan de slag met de gloednieuwe titel en vertellen je hier waarom je de game niet alleen op z'n uiterlijk moet beoordelen.

  Een leuke twist

  De Contra Rogue Corps gameplay die tijdens de Nintendo Direct getoond werd, was ook meteen één van de hekelpunten van gamers. Zo'n geliefde serie als Contra die bekendstaat om zijn 2D-plarform/shooter gameplay moet toch niet omgetoverd worden in een 3D game? Nou, eigenlijk is dat helemaal niet zo'n slecht idee op basis van wat we gespeeld hebben.

  Nadat je 1 van de vier personages gekozen hebt, is het direct tijd om vijanden aan gort te schieten. Dit doe je terwijl je vanuit een semi-topdown perspectief over de stad uitkijkt. Schieten doe je met de rechtertrekker terwijl je met het rechterpookje richt op de vijand, waardoor de Contra Rogue Corps gameplay is omgetoverd in een run-and-gun shooter.

  Gemoderniseerd

  De frisse twist op de bekende reeks is één van de manieren waarop de game gemoderniseerd is. Je kunt dit namelijk op veel meer manieren merken, waaronder de mogelijkheid om je personage aan te passen en uit te rusten met andere wapens. Hierdoor verander je je eigen speelwijze en heb je een extra reden om de game langere tijd te spelen. De optie om je wapens te upgraden helpt hier overigens ook bij.

  Je kunt bovenstaande allemaal doen tussen de levels door in de HUB-ruimte van de game. Het is niet bepaald memorabel zoals in Red Dead Redemption 2, maar dient zijn doel wel. Alle opties van de campaign zijn in een cirkel te vinden en wanneer je klaar bent voor een missie kun je die selecteren en verder met het verhaal.

  Good kid, Damned City

  Dat verhaal speelt zich op voor fans van de reeks bekende plek af: Damned City. De game speelt zich namelijk drie jaar na Contra 3 af in de stad die aan het einde van de laatste oorlog werd vernietigd. Het einde van de oorlog heeft de mensen in de stad helemaal gek gemaakr op een paar speciale personages na dan. Jij speelt als één van die personages en gaat op avontuur om de stad uit de verdoemenis te redden.

  Als je liever samen met vrienden op avontuur gaat in Damned City kan dat ook in de co-op modus, Al is het nog onduidelijk wat die modus precies in gast houden. Konami heeft daar nog geen informatie over onthuld en houdt het er op het moment bij dat co-op in ieder geval met vier man lokaal kan. Ook heeft de game een online modus, maar de details zijn vooralsnog schaars.

  Contra Rogue Corps gameplay is verrassend

  Die details zullen allemaal wel volgen in de komende maandenz want de game komt al snel uit. Op basis van de eerste Contra Rogue Corps gameplay zijn we in ieder geval enthousiast ondanks dat de game verouderde graphics heeft. Contra Rogue Corps komt op 24 september uit op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.