Plantronics RIG 500 PRO HC Review - Geluid komt overal vandaan

  Gamen is altijd leuk, maar goed geluid is wel belangrijk. De mogelijkheid om schoten te horen aankomen van kilometers afstand in welke game dan ook en soundtracks horen op een goed niveau. Dat wil je als je een koptelefoon koopt. Biedt deze koptelefoon dat? Wij vertellen het je in onze Plantronics RIG 500 PRO HC review.

  De laatste keer dat we een review over een koptelefoon schreven in de RIG-serie, scoorde de koptelefoon hoog. De koptelefoon had namelijk een 8.5 gekregen. Dit dankzij het stevige design, een code voor Dolby Atmos en lange batterijduur. Dit zorgt er wel voor dat onze verwachtingen hoog zijn voor onze volgende review van de Plantronics RIG 500 PRO HC. Zal deze koptelefoon die uit onze review van de Plantronics RIG 800LX overtreffen? Je leest het hieronder.

  Makkelijk om mee te nemen?

  Of je nou in je eentje thuis gaat zitten gamen of dat je gezellig naar een LAN-party gaat; de Plantronics RIG 500 PRO HC kan mee. Het is namelijk heel makkelijk om deze koptelefoon uit elkaar te halen en op te vouwen. Van de hoofdsteun loshalen van de oorkussens tot ieder draadje uit deze koptelefoon eruit pluggen. Verder is de headset ook licht (258 gram), dus veel gewicht is het niet. Dit is ook mede dankzij het exoskeletontwerp.

  Makkelijk om mee te nemen staat alleen niet gelijk aan klein. De Plantronics RIG 500 PRO HC is ongeveer net zo groot als je hoofd en is dan misschien wel mee te nemen, maar niet in een handtasje. Als je deze koptelefoon mee wil nemen moet je op zijn minst wel een kleine tas hebben waar bijvoorbeeld ook een iPad in zou passen.

  Voorkant van de koptelefoon

  Heerlijk geluid

  Doordat de oorkussens gemaakt zijn van vochtafdrijvende stof en een kunstleermix wordt het geluid van je omgeving geblokkeerd. Daarnaast hebben de kussens ook akoestische kamers die zo zijn afgesteld voor een geluid met hoge resolutie. Met de RIG-regelaar kun je tijdens het spelen van je game het geluid zo aanpassen zonder onderbroken te worden. Tijdens het spelen van een goed potje COD hoef je geen enkele keer onderbroken te worden.

  Naast goed geluid heeft de koptelefoon ook een verwijderbare microfoon met een noise-cancelling functie. Daarnaast is er ook een ‘flip-to-mute’ functie. Met deze veelzijdige microfoon kan je makkelijk met je vrienden praten en je volgende aanval communiceren. Je vrienden kunnen je goed horen en je stem is duidelijk te horen voor de ontvanger. Beide kanten gaat het geluid dus goed.

  De koptelefoon voor de doos\

  Gaaf design

  Naast heerlijk geluid kan je ook het heerlijke design al meteen op de doos zien van de Plantronics RIG 500 PRO HC. Deze matte zwarte headset ziet eruit alsof hij uit de ruimte komt dankzij zijn riggeltjes en bogen. Nog wat gelimiteerde gouden versiersels en een soepel exoskeletontwerp en je hebt een koptelefoon.

  Het enige wat een beetje jammer is, is dat na een aantal uurtjes je oren wel een beetje zeer doen. Na een aantal uur gamen heb je op zijn minst wel even een korte pauze nodig voor je oren. Al helemaal als je oorbellen in hebt, word je in je hoofd gestoken door je eigen sieraden.

  Bovenkant van de koptelefoon

  Plantronics RIG 500 PRO HC Review - goede aankoop!

  De Plantronics RIG 500 PRO HC is een goede koptelefoon met heerlijk geluid. Van mijlenver hoor je vijanden aankomen en kan je ze helemaal kapot knallen. De koptelefoon is makkelijk uit elkaar te halen en kan je qua gewicht makkelijk meenemen. Het enige wat jammer is aan de headset is dat de koptelefoon na een aantal uurtjes pijn aan je oren doet.

  Er zijn wel duidelijk meer voordelen dan nadelen en dat is waar het om gaat. De koptelefoon is zeker een aanrader voor tijdens het gamen, muziek luisteren of wat dan ook!

  De Plantronics RIG 500 PRO HC van onze review is te bestellen op bol.com voor 79,99 euro.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Mooi geluid
  • Geluid simpel af te stellen
  • Makkelijk uit elkaar te halen
  • Oren doen pijn na een tijd
  • Intens groot ding

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.