Alles wat we over Peaky Blinders seizoen 6 weten

Article
zondag, 01 augustus 2021 om 9:00
peaky blinders 1f1627300393
Peaky Blinders is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de publiekslievelingen op streamingdienst Netflix. De serie rondom Thomas Shelby en zijn broers die zich in de jaren ‘20 van de vorige eeuw afspeelt staat bekend om de bikkelharde toon en een heerlijk gangstersfeertje. Op Peaky Blinders seizoen 6 kunnen velen dan ook niet wachten. Alles wat we tot nu toe over het aankomende seizoen weten zetten we voor je op een rijtje.

Peaky Blinders seizoen 6 releasedatum

Laten we maar beginnen met de vraag die de meeste fans hebben: wanneer komt het nieuwe seizoen van Peaky Blinders uit. Een antwoord op die vraag is er momenteel simpelweg niet. Dit is de schuld van het coronavirus, want die heeft de plannen flink in de war gegooid.
Het idee was namelijk dat de productie van Peaky Blinders seizoen 6 zou beginnen in maart 2020. Deze zou vervolgens na 78 dagen filmen in juli 2020 klaar zijn, maar dat ging uiteindelijk niet door. De serie besloot wegens het opkomende coronavirus een streep door de productie te zetten en deze uit te stellen naar een nader te bepalen datum.
Meer dan een jaar later, op 28 mei 2021, werd de productie van seizoen 6 alsnog afgerond. Daarmee liep de productie bijna een jaar vertraging op. Gezien de serie daarna nog gemonteerd moet worden en de post-productie afgerond moet worden is er daarom nog geen datum voor wanneer de show terugkeert.
Wel is er een indicatie. In het verleden werd namelijk al eens aangegeven dat de productietijd na het filmen ongeveer een half jaar in beslag neemt. Dat betekent dat de serie in theorie eind 2021 nog kan beginnen. De Britse serie heeft tot nu toe alleen wel bewust iedere keer voor een première in het najaar gekozen, dus dat kan in het voordeel spreken van een releasedatum eind dit jaar.

De cast van seizoen 6

Voor het zesde seizoen keren uiteraard de bekende gezichten van de serie terug. Cillian Murphy is er uiteraard gewoon weer bij, maar ook Sam Claflin is terug voor het nieuwe seizoen als Oswald Mosely. Dit heeft Peaky Blinders via een bericht op Twitter zelf bevestigd eerder dit jaar.
Ook de terugkeer van Paul Anderson als Arthur Shelby is bevestigd, net als het feit dat Natasha O'Keeffe weer de rol van Lizzie Stark vertolkt. Opvallend is dat ook Julia Roberts en Stephen Graham zich bij de cast voegen, al is het nog onduidelijk welke rollen de twee acteurs gaan vervullen. Mogelijk spelen de twee acteurs personages uit de familie van Gina (gespeeld door Anya Taylor-Joy). Die zouden zichzelf namelijk nog bekend gaan maken volgens de makers.
Helaas zijn er wel nog een aantal onbekende factoren voor het aankomende seizoen. Zo is het onduidelijk of Tom Hardy terugkeert als Alfie Solomons. Na de spectaculaire terugkeer aan het einde van seizoen 5 zou je verwachten van wel, maar officieel is nog niets duidelijk. Wel is duidelijk dat Charlie Murphy niet meer terugkeert voor seizoen zes. De actrice speelde de rol van Jessie Eden.

Het verlies van Helen McCrory

Wie het over de cast van Peaky Blinders heeft, heeft het na Cillian Murphy direct over Helen McCrory. De actrice speelt al sinds de start van de serie de rol van de stoere Polly Gray. McCrory overleedt eerder dit jaar na een strijd met kanker.
Daardoor is het momenteel onduidelijk of McCrory te zien is in het komende seizoen van de serie. Het is namelijk niet bekend of McCrory scènes gefilmd heeft voor het zesde seizoen. De actrice is 52 geworden.
In het jaar voor haar dood spendeerde de Britse actrice veel tijd aan de coronapandemie. Zo haalde ze in een aantal weken met haar man, acteur Damian Lewis, een miljoen dollar op voor de frontlijnmedewerkers in het Verenigd Koninkrijk zodat die voorzien werden van een warme maaltijd tussen de drukke werktijden door.
peaky blinders seizoen 52f1627300074

Meer Peaky Blinders na seizoen 6?

Dat het zesde seizoen van Peaky Blinders er nog niet is, betekent overigens niet dat speculatie al is begonnen over wat er na het komende seizoen nog op de planning staat. Een zevende seizoen werd in eerste instantie bevestigd, maar dat gaat uiteindelijk niet door.
Het zou logisch zijn als seizoen 7 er wel was gekomen, want de kijkcijfers van de serie groeien per seizoen. Dat komt niet heel vaak voor bij series, tenzij het om Game of Thrones of Breaking Bad gaat. Toch gaat het verhaal van de Shelby’s wel nog in een andere vorm door.
Er komt in plaats van een zevende seizoen namelijk een film aan rondom Peaky Blinders. Dit werd besloten als gevolg van het coronavirus en de impact die het heeft gehad op het maken van de serie. Seizoen 6 wordt dus het slotseizoen, waarna een film vervolgens op de planning staat. Verder wordt er ook gesproken over andere series rondom andere leden van de Shelby-familie.

Populair Nieuws