Oscars 2017 details - Alles wat je moet weten!

  Het belangrijkste filmevenement van het jaar begint steeds dichterbij te komen. Hierbij hebben we het natuurlijk over de Oscars! Wat kun je nou eigenlijk van deze gigantische show verwachten? In deze special behandelen wij alle Oscars 2017 details die je zeker moet weten! Hierdoor ben je alvast goed voorbereid.

  Regisseurs, acteurs, filmmakers en zelfs art directors kijken al maanden uit naar het grootste filmevenement van het jaar. Het zijn natuurlijk de Oscars! Tijdens dit gala worden de beste films, regisseurs, acteurs en allerlei andere filmelementen in het zonnetje gezet.

  Op dit moment zit iedereen nog te speculeren welke genomineerden mogelijk een felbegeerde Oscar mee naar huis mogen gaan nemen. Voor de mensen die dit evenement zeker willen gaan volgen bereiden wij jullie alvast voor, want wij zetten alle belangrijke Oscars 2017 details op een rij. Dit is wat je moet weten over de Oscars!

  De Oscars zelf, wat is het?

  De Oscars is een jaarlijks evenement waarbij de beste films een prijs krijgen uitgereikt. Het gala staat bekend als een van de populairste en betrouwbaarste evenementen als het om films draait. Zo zit de zaal altijd bomvol bekende acteurs, actrices en filmregisseurs. De Oscars worden altijd groots uitgepakt en ook dit jaar kunnen we weer de genodigde celebrities verwachten.

  Het evenement draait niet enkel en alleen om de beste film. Er zijn namelijk tientallen categorieën die ieder bestaan uit verschillende genomineerden. Zo heb je bijvoorbeeld ‘beste acteur’ of ‘beste actrice’, maar ook ‘beste regisseur’ en ‘beste camerawerk’. In totaal zijn er 24 categorieën en een bepaalde film kan in meerdere categorieën meestrijden om de prijzen.

  De Oscars zijn te vergelijken met de Golden Globes, al zijn de Oscars altijd een stuk populairder. De Golden Globes staan erom bekend dat ze altijd een goed beeld tonen van welke winnaars we tijdens de Oscars kunnen verwachten. De Golden Globes van dit jaar stond vooral in het teken van de film La La Land die een recordaantal aan beeldjes binnen wist te slepen. Gaat ze dat tijdens de Oscars ook lukken?

  In deze special behandelen we alle Oscars 2017 details die je zou moeten weten. Zo geven we je een blik langs de genomineerden, kijken we wie de presentatie in handen neemt en geven we je de datum van de show alvast.

  Wie kunnen er winnen?

  Na maanden speculeren zijn eindelijk de genomineerden van de Oscars bekendgemaakt. Wij hebben een apart overzicht gemaakt waar je precies alle genomineerden voor iedere categorie rustig kunt bekijken. Het zijn in totaal 24 categorieën met ongeveer vijf genomineerden per categorie.

  De belangrijkste nominaties zijn natuurlijk de films die kansmaken om de ‘beste film van 2016’ te worden. Hiervoor zijn uiteindelijk acht films gekozen die allen langs een ontzettend strenge en uitgebreide jury zijn geweest. De films Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, La La Land, Lion, Manchester by The Sea en Moonlight maken allemaal evenveel kans om de grootste prijs van de avond binnen te slepen.

  De avond staat in het teken van wie zich tot beste film van 2016 mag benoemen, maar er zijn nog zat andere categorieën. De andere twee belangrijkste uitreikingen zijn ‘beste acteur’ en ‘beste actrice’. Deze worden onder andere ingevuld door Ryan Gosling (La La Land), Casey Affleck (Manchester by The Sea), Emma Stone (La La Land) en Natalie Portman (Jackie).

  Opvallend aan de genomineerden is vooral het enorme aantal nominaties voor de film La La Land. In totaal is La La Land voor 14 categorieën genomineerd en hierdoor evenaart de film het record van Titanic (1997) en All About Eve (1950). Beide films werden in hun desbetreffende jaar ook genomineerd voor hetzelfde aantal Oscars.

  Naast ‘beste film’, ‘beste acteur’ en ‘beste actrice’ zijn er nog ruim twintig andere categorieën met genomineerden. Hieronder bevinden zich onder andere Rogue One: A Star Wars Story en Suicide Squad. De superheldenfilm Deadpool wist geen nominatie te bemachtigen.

  De echte kanshebbers

  Natuurlijk zijn er tientallen verschillende genomineerden en hebben zij allemaal evenveel kans op een Oscar, maar er is een aantal categorieën waarbij je van te voren kunt voorspellen wie er de meeste kans maken om te winnen. Het is natuurlijk niet zeker dat deze films, acteurs of andere genomineerden gaan winnen, maar als je terugkijkt naar de Golden Globes is de kans wel enorm groot.

  Wie zijn nou eigenlijk de echte kanshebbers van de Oscars 2017? Nummer één favoriet is zonder enige twijfel La La Land. Deze film heeft 14 nominaties gekregen en wist tijdens de Golden Globes al zeven categorieën te winnen. Naar verwachting is La La Land de favoriet bij de ‘grotere’ categorieën zoals beste film, beste actrice, en beste regisseur.

  Het zou ook zomaar kunnen dat La La Land een nieuw record gaat neerzetten. Zo kan de film het meeste aantal Oscars ooit binnenslepen. Het huidige record voor meeste aantal overwinningen tijdens de Oscars ligt op 11, en met de 14 nominaties zou La La Land hier wellicht wel overheen kunnen gaan. Het huidige record staat op naam van Titanic (1997), Ben-Hur (1959) en The Lord of the Rings: The Return of the King (2003).

  Dit record verbreken gaat zeker niet makkelijk worden voor La La Land. De Oscars hebben namelijk ieder jaar wel een aantal verrassingen en dat kan ook in 2017 het geval zijn. De film Moonlight is namelijk ook een van de favorieten om de categorie ‘beste film’ te winnen. Het kan natuurlijk ook zomaar voorkomen dat Rogue One, Fantastic Beasts of Suicide Squad een categorie wint waar La La Land ook voor is genomineerd.

  Tot slot is Nederlands succes ook mogelijk! Zo is de animatiefilm The Red Turtle, van de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit, genomineerd voor beste animatiefilm. Daarnaast is Isabelle Huppert genomineerd voor ‘beste actrice’. Zij speelde de hoofdrol van de film Elle, die gemaakt is door de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven.

  Prayitno

  Vraag maar alvast vrij!

  De 89e editie van de Oscars wordt gepresenteerd door Jimmy Kimmel. De presentator is bekend van zijn talkshow Jimmy Kimmel Live! en heeft eerder al de uitslagshow van de Emmys gepresenteerd. De uitreiking van de Oscars vindt op zondag 26 februari wederom plaats in het Dolby Theatre in Hollywood.

  Helaas is het live volgen van Jimmy Kimmel en de 89e editie van de Oscars een lastig onderwerp. De uitreikingen vinden zich namelijk in Nederland pas in de nacht plaats. De show duurt ongeveer drie uur en begint voor ons rond half 3 ’s nachts.

  Vorig jaar was de show nog live te volgen op Net 5, maar het is niet bekend of het dit jaar ook het geval is. De show is in ieder geval live te bekijken op het YouTube kanaal van de Oscars of op de officiële website. Hier kun je de show ook eventueel terugkijken.

  Ga jij de Oscars kijken? Wie zijn jouw favorieten?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.