La La Land is de winnaar van zeven Golden Globe awards en dat zorgde voor een nieuw record. Nog nooit heeft een film zoveel Golden Globes op één avond weten te winnen. La La Land is een daverend succes en sinds vorige maand is het ook mogelijk om de film in de Nederlandse bioscopen te bekijken.

Wellicht lijkt La La Land perfect in de uiteindelijke uitvoering, maar de film heeft wel wat opmerkelijke processen vooraf te verduren gehad. Wij behandelen in deze special vijf feiten over de La La Land film.

5. La La Land film was lang in ontwikkeling

La La Land kende een stroeve start. Het script van de film werd namelijk al in 2010 door Damien Chazelle en Justin Hurwitz geschreven. Damien Chazelle, die naast schrijver ook de regisseur van de film is, had alleen moeite om een studio te vinden die de film wilde produceren.

Jaren gingen voorbij en Damien Chazelle ging aan de slag met 10 Cloverfield Lane en Whiplash. Na het enorme succes van Whiplash, dat uiteindelijk drie Oscars won, wilde Damien Chazelle weer verder gaan met La La Land.

Nu Chazelle een stuk bekender was in de filmindustrie, waren er natuurlijk meerdere studio’s die het verhaal van La La Land wel zagen zitten. Uiteindelijk gingen Damien Chazelle en Summit Entertainment de samenwerking aan om van het verhaal van La La Land een complete film te maken.