Oscar nominaties 2018 - Welke nominaties kunnen we verwachten?

  Aan het eind van de maand zullen de Oscar nominaties 2018 bekend worden gemaakt. Wij nemen een kijkje naar de tien grootste categorieën en doen onze voorspelling welke films er in de prijzen zullen vallen. Voor elke categorie zullen we twee tot drie voorbeelden neerzetten. Wat hopen jullie dat de grote winnaars gaan worden?

  10. Best Foreign Language Film

  We beginnen onze lijst van Oscar nominaties 2018 met de categorie voor buitenlandse films. Er zijn namelijk twee films die hierin prominent naar voren komen: 'The Square' (Zweeds, Frans en Duits) en de Golden Globe winnende film 'In the Fade' (Frans en Duits).

  The Square gaat over een kunstmuseum en de publiciteit die hiermee aan bod komt. Een kleinschalige film met goede recensies van critici. De Golden Globe winnende film In The Fade (zie de trailer bovenaan de pagina) is een drama dat gaat over Katja Sekerci (Diane Kruger) en het verlies van haar man en kind in een bomaanslag. Op welke manier zal Katja gerechtigheid vinden?

  Cinéart Nederland

  9. Best Animated Movie

  De volgende categorie gaat over beste animatiefilm. De grote favoriet en Golden Globe winnaar is Disney/Pixar's Coco. Een hartverwarmend verhaal over Día de Muertos, de Mexicaanse feestdag ter ere van de doden. Met een leuk avontuur voor de kleintjes en diepzinnige thema's voor volwassenen biedt Coco vermaak voor jong en oud.

  Naast Coco is er dit jaar nog een merkwaardige animatiefilm uitgekomen, genaamd Loving Vincent. De eerste film ooit die volledig is geanimeerd door middel van kunstwerken en schilderijen. Vanwege dit unieke aspect ligt een Oscar nominatie in de lijn der verwachtingen. Hierbij komt kijken dat de film gaat over het leven van Vincent van Gogh en de omstandigheden wat betreft zijn dood.

  Wordt het wederom een Disney animatiefilm die de winst zal krijgen, of zal een film die is gemaakt met echte kunstwerken de Oscar binnenslepen?

  20th Century Fox

  8. Best Visual Effects

  We gaan verder in onze lijst van Oscar nominaties 2018 met de categorie beste visuele effecten. Er zijn een aantal grote blockbusters uitgekomen en daar horen visuele effecten bij. Het zal daarom niet verbazen dat grote namen als Star Wars: The Last Jedi en War For the Planet of the Apes kans maken om te winnen.

  Star Wars: The Last Jedi kreeg positieve recensies van critici, maar het algemene publiek was redelijk verdeeld over het nieuwe Star Wars avontuur. Desondanks kunnen de visuele effecten niet genegeerd worden. Regisseur Rian Johnson trakteert op spectaculaire ruimtegevechten!

  Ook War for the Planet of the Apes is absoluut een kansmaker op deze Oscarnominatie. Zijn voorganger, Dawn of the Planet of the Apes (2014) was ook genomineerd maar moest de Oscar afstaan aan Interstellar. De visuele effecten die worden gebruikt om de realistische apen tot leven te brengen zijn indrukwekkend en de technieken worden steeds meer geavanceerd.

  Wat vonden jullie de film met de mooiste visuele effecten van 2017?

  20th Century Fox

  7. Best Original Score & Song

  Sommige categorieën in onze lijst van Oscar nominaties 2018 zullen we samen behandelen, zoals beste originele muziek en beste nummer.

  Er zijn drie films die koploper zijn voor beste originele muziek:

  • The Shape of Water, gecomponeerd door Alexandre Desplat,
  • Blade Runner 2049, gecomponeerd door Hans Zimmer en Benjamin Wallfisch
  • Dunkirk, gecomponeerd door Hans Zimmer

  Hans Zimmer heeft aan twee van deze films meegewerkt en weet keer op keer een unieke soundtrack samen te stellen die perfect past bij de gebeurtenissen op het scherm. The Shape of Water is ook favoriet, maar om andere redenen. De film bevat elementen van een sprookje en de muziek weet dit fantastisch over te brengen.

  Voor de Oscar van Best Original Song is het inspirerende nummer This is Me uit The Greatest Showman absoluut koploper. De musical met Hugh Jackman in de hoofdrol heeft een ijzersterke soundtrack met nummers die niet meer uit je hoofd zijn te krijgen. Hiernaast is Coco met het nummer Remember Me ook bijna gegarandeerd voor een Oscar nominatie. Een nummer die het publiek tot tranen wist te brengen.

  20th Century Fox

  6. Best Adapted & Original Screenplay

  De twee screenplay nominaties zijn altijd lastig in te schatten, maar er zijn zeker enkele films die bijna zekerheid hebben op een nominatie binnen deze categorieën.

  Voor Adapted Screenplay is het geprezen Call Me by Your Name een film met veel zekerheid op een Oscar nominatie. De film gaat over een zeventien jarige jongen die verliefd wordt op een oudere man en is gebaseerd op het boek met dezelfde naam. Ook Molly's Game bevat een strak script, geschreven door Aaron Sorkin (The Social Network). Het verhaal is gebaseerd op het boek van Molly Bloom.

  In de categorie van Original Screenplay heeft Three Billboards Outside Ebbing, Missouri een grote kans om te winnen, maar ook The Shape of Water en Lady Bird liggen op de loer om de Oscar in ontvangst te nemen. Als de Oscars het publiek wil verrassen, moet Jordan Peele genomineerd worden voor zijn originele script voor horrorfilm Get Out. Dit kan een mogelijkheid worden, aangezien Jordan Peele is genomineerd voor de British Academy Film Awards.

  Alcon Entertainment

  5. Best Cinematography

  De Oscar nominaties 2018 zal ook een categorie bevatten voor beste cinematography. Een moeilijk woord wat simpelweg inhoudt het camerawerk van een film en hoe de shots in beeld zijn gebracht.

  Cameraman Roger Deakins gaat geheid een nominatie binnenslepen voor zijn werk in Blade Runner 2049. In onze Blade Runner 2049 review bespreken we ook dit prachtige camerawerk en de shots die soms zo zijn gevormd dat ze als kunstwerken gezien kunnen worden. Roger Deakins heeft al genoeg Oscar nominaties op zijn naam staan, maar heeft nog niet gewonnen. Zal Blade Runner hem de winst opleveren?

  Hoyte van Hoytema maakt ook kans voor zijn werk in Dunkirk. De film is mooi in beeld gebracht en het camerawerk wordt versterkt door de verschillende aspecten van land, zee en lucht. Op deze manier kan alles uit de kast worden getrokken om unieke shots te filmen.

  Warner Bros

  4. Best Director

  In onze lijst van Oscar nominaties 2018 komen we aan bij de grote prijzen, te beginnen met beste regisseur. Het lijkt overduidelijk dat Christoper Nolan absoluut een nominatie binnen gaat slepen voor zijn film Dunkirk, maar in deze categorie is genoeg concurrentie te vinden.

  Een regisseur die voor bijna al zijn films een nominatie weet binnen te halen is Steven Spielberg. Koppel dit aan het feit dat zijn film, The Post, enorm positief is ontvangen en een nominatie voor Spielberg lijkt zeker. Ook Guillermo del Toro zal absoluut genomineerd worden voor zijn film The Shape of Water. Een film die in meerdere categorieën binnen de Oscars favoriet kan worden.

  Buiten deze drie regisseurs om kunnen de andere nominaties enorm variëren. Denk hierbij aan Denis Villeneuve voor Blade Runner 2049, Luca Guadagnino voor Call Me by Your Name of misschien Jordan Peele voor Get Out. Er zijn mogelijkheden genoeg.

  The Searchers

  3. Best Supporting Actor & Actress

  Wederom voegen we deze twee categorieën bij elkaar, namelijk voor beste mannelijke bijrol en beste vrouwelijke bijrol. Het worden moeilijke beslissingen binnen de Oscars, aangezien er genoeg sterke acteerprestaties voorbij zijn gekomen afgelopen jaar!

  Wisten jullie dat Kevin Spacey oorspronkelijk Paul Getty moest spelen in de film All the Money in the World? Hij werd vanwege alle controverse vervangen door Christopher Plummer, die nu een nominatie voor de rol kan krijgen. Ook Three Billboards Outside Ebbing, Missouri bevat sterke bijrollen voor zowel Woody Harrilson als Sam Rockwell. Worden beide acteurs genomineerd?

  Voor beste vrouwelijke bijrol is Allison Janney favoriet voor haar vertoning als de moeder van Tonya in de film I, Tonya. Haar acteerwerk is zo geloofwaardig dat je vergeet dat je naar een actrice zit te kijken. Ook Laurie Metcalf valt in de smaak voor haar rol als de moeder van Lady Bird in de gelijknamige film. Een goed jaar voor moeder figuren!

  Focus Features

  2. Best Actor & Actress

  Naast beste film zijn de belangrijkste Oscar nominaties 2018 uiteraard beste acteur en beste actrice. Er zijn genoeg sterke prestaties om uit te kiezen, maar we hebben enkele namen neergezet die naar onze mening absoluut een nominatie kunnen verwachten.

  Zoals je kunt zien op de foto hierboven is Gary Oldman compleet getransformeerd in Winston Churchill voor zijn rol in Darkest Hour. Oldman wist voor zijn rol als Churchill een Golden Globe te winnen en een Oscar nominatie lijkt al binnen te zijn. Vervolgens maakt Daniel Day-Lewis kans op een nominatie voor zijn rol in Phantom Thread. Dit zou waarschijnlijk de laatste filmrol zijn die de acteur gaat spelen.

  In de categorie voor Best Actress maakt Frances McDormand grote kans voor haar rol in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Een actrice die ook steeds meer aandacht begint te krijgen is Margot Robbie. Haar vertoning als het titelpersonage in I, Tonya zorgde eerder al voor een nominatie van de British Academy Film Awards.

  Als laatste kunnen ook Tom Hanks en Meryl Streep allebei nominaties verwachten voor hun werk in The Post. Welke acteur of actrice verdient volgens jullie een nominatie?

  20th Century Fox

  1. Best Picture

  We sluiten onze lijst van Oscar nominaties 2018 af met de belangrijkste categorie. Welke films zullen genomineerd worden voor Best Picture?

  De afbeelding hierboven geeft onze eerste keus al weg, maar een absolute favoriet binnen The Oscars zal The Shape of Water zijn. De film wist ook tijdens de Golden Globes de meeste nominaties binnen te slepen en naar onze verwachtingen zullen de Oscars niet achterblijven.

  Of The Shape of Water gaat winnen is niet te zeggen, want Call Me by Your Name past perfect in het ideale plaatje van de Oscars. Een onderwerp dat sterk wordt neergezet en cultureel relevant is, valt namelijk altijd in de smaak. Hiernaast weten we dat een film over liefde tussen twee mannen aanslaat bij de Oscars, aangezien Brokeback Mountain ook was genomineerd voor Best Picture.

  Naast de twee bovenstaande films zijn er nog genoeg kandidaten over voor de Best Picture nominatie. Denk hierbij aan:

  • Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
  • Dunkirk
  • Darkest Hour
  • The Post
  • I, Tonya
  • Blade Runner 2049

  En zo kunnen we nog even doorgaan. De Oscars kunnen in totaal tien films nomineren voor de Best Picture categorie. Of er daadwerkelijk tien films worden genomineerd is nog maar te zien. Het is namelijk geen verplichting om alle tien de plekken op te vullen.

  Wat zijn jullie Oscar nominaties 2018 verwachtingen?

  Dit waren onze verwachtingen voor de Oscar nominaties 2018. We zijn enorm benieuwd naar jullie verwachtingen en welke films moeten volgens jullie genomineerd worden? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.