Shadow of the Colossus Remake - 5 redenen waarom we ernaar uitkijken

Article
zondag, 21 januari 2018 om 10:01
xgn google image
Over minder dan een maand komt de langverwachte remake van Shadow of the Colossus voor de PlayStation 4 uit! De game oogt mooier dan ooit en lijkt nog altijd een ongekend meesterwerk te zijn. Hier zijn vijf redenen waarom we uitkijken naar de Shadow of the Colossus remake.
Vanaf 6 februari kunnen we in al zijn glorie de nieuwe Shadow of the Colossus spelen. Sony kondigde de game tijdens de E3 vorig jaar aan met een indrukwekkende trailer die bovenaan het artikel te bekijken is.
Oorspronkelijk kwam Shadow of the Colossus voor de PlayStation 2 uit, inmiddels ruim twaalf jaar geleden. Het was de tweede game van Team Ico en groeide door de jaren heen uit tot een echte klassieker. Niet gek dat er een remake voor de PS3 kwam en nu ook voor PS4 komt, al staat Bluepoint ditmaal aan het roer in plaats van Team Ico. Er zit overigens veel aandacht in de remake, zo lijkt het uit Sony’s vergelijkingsvideo.

Schitterende graphics en esthetiek

De PlayStation 4 versie van Shadow of the Colossus is al de tweede remake van de game. Toen de game op de PS2 uitkwam zag de titel er oké uit, met de PS3-versie was het al een stuk beter, maar het verschil is nu helemaal groot.
De details zijn nu pas echt zichtbaar, van het gras op de uitgestrekte velden tot aan de vacht van de monsters. Ook de schaduwen en lichteffecten zijn sterk verbeterd, waardoor alles er een stuk indrukwekkender uitziet en de monsters nog groter ogen.
124767

4K, 60fps en HDR

Dat Bluepoint de Shadow of the Colossus remake van de grond af aan opnieuw bouwt, lijkt zijn vruchten af te werpen. De game ziet er in de trailers prachtig uit, maar daar komt nog eens bij dat je met een PlayStation 4 Pro tussen twee verschillende speelstanden kunt kiezen: performance mode en cinematic mode.
In de performance mode kun je genieten van 60 frames per seconde waardoor de game veel vloeiender wordt en in de cinematic mode speel je Shadow of the Colossus in 4K resolutie, maar met 30fps. Aan jou de keuze wat je fijner vindt. Daarnaast zal de game ook High Dynamic Range ondersteunen. Daarmee spat het beeld nog meer van je televisie af.
124774

Intense eindbaasgevechten

In Shadow of the Colossus ben je als Wanderer op een missie. Je geliefde Mono is dood en kan maar op één manier tot leven worden gebracht, namelijk door het uitschakelen van gigantische stenen wezens. En daarom trek je erop uit als jager en doder van de kolossen.
Veel meer narratief heeft Shadow of the Colossus niet nodig. De game draait puur om het beklimmen en afmaken van de gigantische monsters. Elk gevecht is daarmee ook meteen een intense boss fight met veel gepuzzel. Via een poot of staart omhoog klimmen tot je praktisch op de nek of het hoofd van de kolos zit, blijft elke keer een intense en prachtige ervaring!
124778

Een persoonlijk thema

Waar je in veel actiegames doodleuk terroristen, monsters en ander kanonnenvoer aan flarden schiet, mept of steekt zonder dat er consequenties aan vastzitten, heeft Shadow of the Colossus een persoonlijk thema dat je laat nadenken over je acties. Het moraal staat centraal en we laten dan ook in het midden of je wel uitsluitend goed bezig bent.
124786

Minder is meer

Tegenwoordig moet alles in games groter en meer zijn, dus het is een verademing dat de Shadow of the Colossus remake voor de PlayStation 4 zo trouw mogelijk blijft aan het origineel. Shadow of the Colossus is minimalistisch. Dat zou je niet zeggen als je tegenover een reusachtig wezen zo groot als een berg staat, maar het is in alles te zien. Je volgt een rechttoe rechtaan verhaal zonder sidequests, krijgt vrijwel alleen boss fights voor je kiezen en hebt geen eindeloos uitgestrekte open wereld, maar een redelijk lineaire omgeving.

Kijk jij uit naar de Shadow of the Colossus remake?

De oorspronkelijke Shadow of the Colossus is uitgegroeid tot een ware cultklassieker. Met een compleet vanaf de grond opgebouwde remake kan de titel weer helemaal met de tijd mee. Wij zijn benieuwd of jij ook zo uitkijkt naar Shadow of the Colossus. Laat het ons zeker weten in een reactie hieronder!

Populair Nieuws