De 5 open world games waar je door het coronavirus nu tijd voor hebt

  Nu Nederland stil ligt door het coronavirus en veel mensen thuis moeten blijven en niet aan het werk kunnen, ontstaat er ineens veel vrije tijd. Gamers kunnen deze gemakkelijk opvullen met toffe titels en al helemaal open world games kunnen nu eindelijk van de backlog gestreept worden. Dit zijn de vijf open world games waar je door het coronavirus nu tijd voor hebt!

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  We trappen deze lijst af met de grote lanceringstitel voor de Nintendo Switch. We hebben het natuurlijk over The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De game is inmiddels alweer drie jaar oud, maar dat neemt niet weg dat je jezelf helemaal kunt verliezen in de prachtige vlaktes van Hyrule.

  Met Breath of the Wild wordt meer vrijheid dan ooit geboden en dat in combinatie met mechanics die op goede wijze de natuurwetten nabootsen. Dit geeft spelers ongekende vrijheid om creatief oplossingen te vinden voor problemen. Met meer dan honderd uur aan gameplay is er dan ook meer dan genoeg om van te genieten en aangezien deel twee onderweg is, is het origineel spelen een schrale troost in deze vervelende tijd.

  Horizon: Zero Dawn

  Rondom de release van Breath of the Wild kwam er natuurlijk nog een andere grote open world game uit, namelijk Horizon: Zero Dawn. In plaats van Hyrule verken je een post-apocalyptische wereld waarin slechts restanten van de technologie te vinden zijn. Deze tref je aan in de vorm van robotdinosauriërs die je het leven zuur zullen maken.

  Als Aloy trek je er op uit om de geheimen van de wereld te ontdekken ongeacht de gevaren die dit met zich meebrengt. Het resultaat is onwijs toffe gameplay, prachtige landschappen en meer dan veertig uur aan speelplezier. Naar alle verwachtingen komt deel twee er snel aan en dus is dit het perfecte moment om deel één te spelen als je de game in 2017 gemist hebt.

  Assassin’s Creed Odyssey

  Ook in 2018 kwamen er een aantal reusachtige open world games uit, waarbij we Assassin’s Creed Odyssey speciaal in dit artikel willen toelichten. Het nieuwste deel in de bekende Ubisoft-serie brengt de sluipmoordenaars naar het Oude Griekenland. Honderden eilanden zijn te bezoeken, wat al snel resulteert in duizenden foto’s van de prachtige omgevingen.

  Voor wie niet de fotograaf uit wil hangen, is er een fantastisch verhaal om van te genieten dat inspiratie opdoet van de geschiedenis. Naast de verhaallijn zijn er nog vele zijmissies die oude legendes behandelen, wat voor een scala aan memorabele momenten zorgt. Al met al kun je meer dan honderd uur plezier uit de titel halen en dat aantal zal nog een keer flink oplopen dankzij de uitbreidingspas die je naar Atlantis stuurt.

  Red Dead Redemption 2

  Naast Assassin’s Creed Odyssey kwam het wilde westen epos van Rockstar Games ook uit in 2018 en dat is zeker een open world game die je gespeeld moet hebben. Hoewel de game zeker 70 uur van je leven in bezit zal nemen door het trage tempo van de game, past dit wel volledig in de sfeer van Red Dead Redemption 2. Gezien je toch tot begin april binnen zit, is dit dus een prima moment om de wereld te verkennen.

  Het verhaal van Arthur Morgan en zijn bende zal je dan ook nog jarenlang heugen doordat je gedurende de game verknocht raakt aan de memorabele personages. Deze zijn overigens levensecht in beeld gebracht, want Red Dead Redemption 2 zou maar zo de titel voor meest realistische game aller tijden kunnen claimen. Zet je cowboyhoed op en pak je lasso maar, want door COVID-19 kun je je nu beter even wanen in het oude westen.

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Hoewel de titel alweer uit 2015 stamt, hebben velen niet het geduld of de tijd om de game volledig uit te spelen. De wereld van The Witcher is zo groot dat je honderden uren kunt ronddwalen. Niet iedereen had hier de tijd voor en nu je toch thuis moet zitten, is dit het gelegen moment om de game weer op te pakken.

  Vooraf krijg je namelijk een toffe samenvatting die je weer up to date brengt over waar je gebleven was in het verhaal. Zo kun je in principe gewoon de game oppakken waar je destijds bent gestopt. Het verhaal is het immers meer dan waard en de gameplay is fantastisch van begin tot eind.

  Een extra reden om de game te spelen is dat je daarnaast ook nog eens de twee grote expansions kunt doorlopen. Dan heb je nog een keer honderd uur aan speelplezier. Gezien Cyberpunk 2077 later dit jaar op de planning staat, is dit de ultieme voorbereiding.

  Overzicht met gevolgen van het coronavirus

  Iedereen heeft last van het coronavirus en binnen de entertainmentwereld ligt ook veel op slot. Bekijk ons overzicht met alle gevolgen die het coronavirus met zich meebrengt.

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Verkijgbaar vanaf 19 may 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.