Coronavirus is goed nieuws voor Steam: recordaantal spelers online

  De boodschap in veel landen is duidelijk: blijf zoveel mogelijk binnen, ook als je niet besmet bent met het coronavirus. Dat heeft gamingplatform Steam wel gemerkt met een recordaantal spelers.

  De mededeling dat iedereen thuis moet blijven is door gamers ter harte genomen afgelopen weekend. Velen hebben van hun tijd in isolatie gebruikgemaakt om door hun backlog heen te werken of om een nieuwe game te spelen.

  Zo zag uitgever Valve een piekmoment van maar liefst 20.313.451 spelers online, dat meldt Steam Database op Twitter. Daarmee heeft het gameplatform een nieuw persoonlijk record neergezet. Dat betekent niet dat alle 20 miljoen spelers ook in een game zaten. 6,2 miljoen daarvan waren daadwerkelijk aan het gamen. Het vorige record van ruim achttien miljoen spelers werd een maand geleden gehaald.

  CS:GO blijft ongekend populair

  De meeste spelers trekt Steam nog steeds met haar eigen titels. Counter-Strike Global Offensive en Dota 2 trekken dagelijks samen meer dan anderhalf miljoen spelers naar het platform toe. Ook andere competitieve online games doen het goed op Steam. Zo is PUBG erg populair, evenals Rainbow Six: Siege.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.