De 8 open world games 2018 die je niet mag missen

Article
maandag, 30 juli 2018 om 14:23
xgn google image
Games met een open wereld houden je bezig. Net weer een nieuwe plek ontdekken of kijken wat zich ergens in een hoekje verschuilt, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Ook dit jaar komen er genoeg van deze games uit. Dit zijn de open world games 2018 die jij echt niet kan missen.

Biomutant

Ondanks het feit dat het de laatste tijd stil is geweest rondom Biomutant, staat de game nog steeds gepland voor een release dit jaar. Wij kijken dan ook nog steeds uit naar deze game, want dit project van ontwikkelaar Experiment 101 blijft interessant. De game laat je een wasbeer-achtig wezen besturen in een wereld vol met allerlei gekke dieren. Jij kan je eigen gemuteerde dier naar wens aanpassen en ook uitrusten met allerlei wapens en lichaamsmutaties.
Al deze keuzes leiden uiteindelijk tot een gek wezen met unieke krachten die ook invloed hebben op de gameplay en het verhaal. De game speelt zich af in een grote open wereld, waar jouw keuzes invloed hebben op hoe het verhaal zich ontwikkelt. Deze unieke gameplay maakt Biomutant één de meest bijzondere van de open world games 2018. Wij hebben al zin om aan de slag te gaan met ons eigen dodelijke knaagdier!
Biomutant komt dit jaar nog naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.
136426

Yakuza Kiwami 2

De Yakuza games zijn open world games, maar niet op de traditionele manier. Je krijgt niet de hele stad Tokio om te verkennen. In plaats daarvan heeft elke Yakuza game de wijk Kamurocho (gebaseerd op het echte Kabukicho in Tokio) om te ontdekken. Ondanks de kleine omvang van deze wijk zit het werkelijk propvol met activiteiten om te doen en personages die je quests geven.
Yakuza Kiwami 2 zet deze traditie voort en is een remake van het in 2008 uitgekomen Yakuza 2. Je bestuurt weer hoofdpersonage Kazuma Kiryu, die na de gebeurtenissen uit het eerste deel teruggezogen wordt in het criminele leven van de Japanse mafia. Na de dood van Nishikiyama uit het eerste deel is de Tojo Clan in rep en roer, wat het een perfect doelwit maakt voor de vijandige Omi Alliance. Kiryu moet ervoor zorgen dat het niet leidt tot een grote oorlog tussen de twee groepen.
136427

Just Cause 4

Rico Rodriguez is terug van weggeweest in Just Cause 4. Dit nieuwe deel belooft nog gekker te worden dan de eerdere delen in de serie, omdat dit keer ook moeder natuur zelf meewerkt aan de complete chaos. Het eiland Solis wordt namelijk onderdrukt door de militaire organisatie de Black Hand en het is aan Rico om ervoor te zorgen dat de eilandbewoners bevrijd worden. Dit doet hij door zijn eigen leger samen te stellen en de indringers te verwijderen met heel veel explosies.
De natuur speelt dit keer dus een grote rol in de vernietiging. Je kan gebruik maken van rivierstromen en de wind om strategisch te werk te gaan. Er kunnen ook tornado’s over het eiland heen razen die alles was niet vastzit door de lucht heen slingeren. Dit in combinatie met alle creatieve gadgets die je tot je beschikking hebt zorgt voor één van de potentieel gaafste open world games 2018.
Just Cause 4 komt op 4 december naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.
136428

Shadow of the Tomb Raider

In Tomb Raider en Rise of the Tomb Raider maakte de jonge Lara Croft al kennis met Trinity, een duistere organisatie verantwoordelijk voor de dood van haar vader. Terwijl ze op zoek is naar een Mayaans relikwie die voor het einde van de wereld kan zorgen, activeert ze deze per ongeluk en zorgt ze voor de dood van een groot aantal mensen. Hierna gaat Lara op zoek naar een manier om de wereld te redden en om haar eigen fouten te confronteren.
Waar de eerdere games uit de nieuwe Tomb Raider serie zich nog richten op meerdere kleine open gedeelten die met elkaar verbonden zijn, zal Shadow of the Tomb Raider dit anders aanpakken. De verloren stad Paititi zal het gebied zijn vanaf waar je tombes verkent en missies start en zal dus ook compleet te verkennen zijn. Volgens ontwikkelaar Eidos Montréal zal Paititi de grootste open wereld tot nu toe zijn in de nieuwe Tomb Raider games, prima geschikt voor deze lijst met open world games 2018 dus.
De game komt op 14 september naar de PlayStation 4, Xbox One en PC. Lees ook meer in onze Shadow of the Tomb Raider hands-on.
136429

Red Dead Redemption 2

Op een lijst met open world games 2018 kan Red Red Redemption 2 natuurlijk niet ontbreken. Dit vervolg op de eerste Red Dead Redemption uit 2010 belooft net als die game weer een groot succes te worden, met een avontuur in een groot gebied in het Amerikaanse wilde westen. Je bestuurt Arthur Morgan, lid van de Dutch van der Linde gang tijdens de laatste jaren van het cowboy tijdperk. Veel details over het verhaal zijn nog niet bekend; we weten in ieder geval dat John Marston en Dutch van der Linde beide in de game aanwezig zijn.
Zoals verwacht kan je in de game ook een grote open wereld verkennen waar het dorp Blackwater en delen van West Elizabeth aanwezig zijn samen met nieuwe plekken zoals New Hanover, Valentine en Annesburg. Je krijgt veel vrijheid om missies op jouw manier te benaderen en een keuze te maken aan welke kan van de wet je staat. Alle ingrediënten voor een memorabele game. Zal het eerste deel overtroffen worden?
Red Dead Redemption 2 komt op 26 oktober naar de PlayStation 4 en Xbox One.
136430

Assassin’s Creed Odyssey

Na Assassin’s Creed Syndicate in 2015 nam de serie kort een pauze en kwam het vorig extra sterk terug met Assassin’s Creed Origins. Ubisoft wist een sterke open world game neer te zetten dat zich afspeelde in het oude Egypte en de origines liet zien van de Brotherhood of Assassins. Dit jaar is het de beurt aan Odyssey om de volgende stap te nemen naar de wereld van de Grieken.
In de game kan je het oude Griekenland verkennen als grote open wereld en zullen er meer RPG-elementen aanwezig zijn. Ook kan je kiezen uit hoofdpersonages Alexios of Kassandra en romantische relaties aangaan met verschillende NPC’s in de gamewereld. Het verhaal gaat nog verder terug in de tijd dan Origins en heeft de Peloponnesische Oorlog tussen Athene en Sparta als centraal conflict. Als het vorig jaar uitgekomen Origins een indicator is zal ook dit deel weer smullen geblazen worden.
Assassin’s Creed Odyssey komt op 5 oktober naar de PlayStation 4, Xbox One en PC. Wij gingen al met de game aan de slag voor de preview.
136431

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Hoewel de game al even uit is in Japan, moeten we hier nog altijd wachten op de Engelstalige versie van de elfde Dragon Quest game. Zoals het er naar uit ziet zal dit het wachten waard zijn, want Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Ages heeft de potentie om één van de beste open world games 2018 te worden. De game speelt zich af in de wereld Lotozetasia, die onder dreiging staat van de terugkeer van de Dark One en de Lord of Shadows. Jij speelt het hoofdpersonage die een afstammeling van eerdere helden is en dus deze duistere krachten moet stoppen.
Dragon Quest XI is niet een open-world game zoals de andere games op deze lijst. Het is meer een moderne versie van de klassieke Japanse RPG, waar je een grote wereld verkent en een episch avontuur beleeft. De game heeft een bijzondere grafische stijl en zit vol met creatieve personages die alleen maar een glimlach op je gezicht kunnen toveren. Wij konden de game spelen op E3 2018 en we waren flink enthousiast.
Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age komt op 4 september 2018 naar de PlayStation 4 en PC. Een Nintendo Switch versie staat ook gepland op een nog onbekende datum.
136432 1

Darksiders III is de laatste van de open world games 2018

Nadat we in de twee eerdere Darksiders games de twee Horsemen of the Apocalypse War en Death konden besturen, gaan we in het derde deel aan de slag met de eerste vrouwelijke horseman Fury. Zij heeft als uniek wapen een zweep die ze gebruikt in combinatie met magie om vijanden een kopje kleiner te maken. Fury heeft als taak om op een door de apocalyps vernietigde aarde een einde te maken aan de Seven Deadly Sins. Dit zijn Pride, Greed, Envy, Lust, Gluttony, Wrath en Sloth.
Zoals de eerste Darksiders games heeft deel drie veel hack-and-slash elementen gecombineerd met een open-world ontwerp. Over de wereld zelf is op het moment van schrijven nog niet heel veel bekend. Wel zullen de verschillende gebieden niet afgesloten zijn, maar allemaal met elkaar verbonden. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om allerlei helse wezens in de pan te hakken met Fury!
Darksiders III komt op 27 november naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.