Privéleger op een tropisch eiland

Just Cause 4 speelt zich af op het fictionele eiland Solis, gelegen in Zuid-Amerika. Op het eerste gezicht lijkt dit een prachtig eiland met indrukwekkende watervallen en uitgestrekte valleien. Niets is minder waar. De eilandbewoners worden onder de duim gehouden door een privéleger genaamd de Black Hand, geleid door een vrouw genaamd Gabriella.

Solis is een groot tropisch eiland, waar je zowel moderne gebouwen als oude ruïnes tegenkomt. Rico Rodriguez komt met zijn Chaos Army om dit tropische eiland te veranderen in een slagveld. Dit element zal je terugzien in de gameplay. Hoe verder je komt in het verhaal, hoe verder het leger van Rico zich oprukt en hem zelfs gaat bijstaan met bijvoorbeeld hulptroepen.

Wat het verhaal verder in gaat houden, is nog niet helemaal duidelijk. Hier wilde Avalanche Studios weinig over kwijt, dus het is afwachten tot het moment dat ze er meer over willen vertellen. Deze opzet is niet de meest interessante van de Just Cause 4 features, dus we hopen dat hier nog dieper op in gegaan wordt.