De beste shooters 2018 die nog uit moeten komen

  Het jaar is al geweldig geweest voor Shooterfans, met titels als Far Cry 5 en Warhammer Vermintide 2 konden we al lekker aan de slag. Gelukkig staat er voor de tweede helft van het jaar genoeg gepland. Deze Shooters 2018 zullen later dit jaar het spelen waard zijn!

  Electronic Arts

  Battlefield V

  Ontwikkelaar DICE lijkt na het matige Star Wars Battlefront II weer helemaal terug te komen voor de shooters 2018 met de nieuwste Battlefield game. Waar Battlefield I nog een first-person shooter was ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, zal je in Battlefield V weer ouderwets Nazi’s af kunnen knallen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van wat we tot nu toe gezien hebben lijkt het in ieder geval helemaal goed te komen, want Battlefield V belooft weer een ijzersterk deel in de serie te worden. Dit komt omdat er keuzes zijn gemaakt die de game een meer hardcore ervaring maken vergeleken met Battlefield I.

  Wapens hebben minder kogels, vijanden spot je minder makkelijk en respawns duren ook langer. Nieuw is de mogelijkheid om barricades te bouwen en om als elke class je squadgenoten tot leven te kunnen wekken. De War Stories singleplayer uit Battlefield I zal ook terugkeren, met verschillende verhalen vanaf verschillende perspectieven in de oorlog. Laat die Duitsers maar komen!

  Nog meer interesse? Wij konden aan de slag met de closed Alpha van de game en dit is wat ons opviel aan de Battlefield 5 Gameplay.

  Battlefield V komt op 19 oktober naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Starbreeze AB

  Overkill’s The Walking Dead

  Ondanks de grote populariteit van de zombieserie The Walking Dead, is het op gamegebied nogal teleurstellend geweest. De Telltale Walking Dead games gaven ons een goed verhaal, maar fans van wat meer actie moesten het tot nu toe doen met het ronduit slechte The Walking Dead: Survival Instinct. Ontwikkelaar Overkill, bekend van Dead by Daylight en Payday 2, pakt nu het stokje over en komt met een eigen blik op een Walking Dead game. Zij maakt een co-op first-person shooter die je het beste kan vergelijken met Left4Dead.

  Jij moet in de Amerikaanse stad Washington DC samen met drie andere spelers zien te overleven in de verschillende districten. Je kiest uit één van de vier speelbare personages met elk een eigen verhaal, skill tree en speelstijl. Qua gameplay kan je zelf bepalen of je als een malloot elke zombie te lijf gaat, of kiezen voor een stillere aanpak. Gaat Overkill's The Walking Dead één van de betere van de shooters 2018 worden?

  Op 6 november worden de Walkers losgelaten op PlayStation 4, Xbox One en pc.

  Bethesda Softworks

  Quake Champions

  Het is alweer een tijdje geleden sinds we voor het laatst een Quake game konden spelen, maar dit jaar gaan id Software en Saber Interactive er voor zorgen dat de klassieke multiplayer shooter weer helemaal terug komt. Toch zal het dit keer net wat anders zijn dan je gewend bent. Quake Champions is namelijk een mix van de oude vertrouwde Quake gameplay met een hero shooter. Dit betekent dat je kan kiezen uit verschillende personages, elk met een eigen unieke skill en verschillende bewegingsmogelijkheden.

  Quake draait natuurlijk om het snelle schaatsen in de map en dat blijft natuurlijk niet vergeten. Nu kan je dit ook doen met BJ Blazkowicz uit Wolfenstein en de Doom Slayer uit DOOM. Quake Champions is al geruime tijd te spelen in Early Access, waar je voor 5 euro al kan beginnen met de game. De game heeft al bewezen dat het één van de beste van de shooters 2018 is, dus houd deze titel in de gaten!

  Quake Champions zal ergens dit jaar nog uit Early Access komen op pc.

  Activision

  Call of Duty Black Ops IIII

  Dat er elk jaar een nieuwe Call of Duty game uitkomt is bijna even zeker als het opkomen van de zon en de wisseling van de jaargetijden. Toch weet dit inmiddels vijftiende deel en vierde in de Black Ops serie weer wat nieuw leven in te blazen door wat flinke veranderingen door te maken. Geen singleplayer campaign meer en in plaats daarvan een grotere focus op Zombies, Multiplayer en de nieuwe Blackout modus. Dit laatste is een Battle Royale speelstand geïnspireerd door games als PlayerUnknown’s Battlegrounds en Fortnite.

  Er zijn ook genoeg aanpassingen gedaan aan de gameplay om de game weer fris aan te laten voelen als deel van de shooters 2018. Zo heb je hier geen jetpacks en wall running meer, maar is de gameplay wat tactischer en langzamer geworden. Healen kan voor het eerst sinds lange tijd weer en er is ook een focus op de speciale krachten van de speelbare Specialists. Genoeg redenen om Call of Duty Black Ops IIII dit najaar te gaan spelen!

  Call of Duty Black Ops IIII komt op 12 oktober naar de PlayStation 4, Xbox One en pc.

  After Impact

  GTFO

  Mocht je minder fan zijn van het afknallen van andere spelers en toch liever samenwerken, dan is GTFO misschien meer de game voor jou. Vergelijkbaar met Overkill’s The Walking Dead is GTFO een coöperatieve first-person shooter met een dik horror sausje er overheen. Wanneer je beelden van de game ziet is het ook wel duidelijk waar de game door geïnspireerd is, want de Alien-vibe straalt er meteen vanaf.

  In GTFO is het belangrijk dat je samenwerkt tegen de hordes dodelijke wezens die tussen jouw team en de uitgang staat. De Expedition Director is een essentiële feature van de game. Dit is een computergestuurde ‘regisseur’ die de speelervaring aanpast en je constant op je hoede houdt, de ontwikkelaar belooft dat hierdoor elke speelsessie anders is. Wij staan in ieder geval al te rillen van de spanning, een verdiende plek op deze shooters 2018 lijst dus!

  GTFO komt dit jaar naar de pc.

  Periscope Games

  Post Scriptum

  Bij de aankondiging van Battlefield V was niet iedereen blij met de minder realistische en niet historisch correcte aspecten van de game. Gelukkig is er voor fans van de authentieke Tweede Wereldoorlog ervaring een alternatief, namelijk Post Scriptum van ontwikkelaar Periscope Games. Deze richt richt zich op een authentieke Tweede Wereldoorlog simulatie met grootschalige gevechten en een grote focus op samenwerken en communicatie. De game belooft gevechten van 50 tegen 50 spelers op maps met en grootte van maximaal 140 vierkante kilometer.

  Post Scriptum heeft ingescande uniformen, realistische pantserdikte en snelheid voor voertuigen, wapens die tot op de kleinste details zijn nagemaakt en nog veel meer. Ook gameplay elementen als het niet kunnen horen van voice chat als teamgenoten te ver weg staan dragen bij aan de realistische sfeer. Als je dus niet weg bent van de manier waarop Call of Duty: WWII en Battlefield V de Tweede Wereldoorlog neerzetten dan is dit een game die je moet proberen. Sinds 19 juli is Post Scriptum al speelbaar in bètavorm via Early Access op Steam, maar de officiële release is later dit jaar wat het één van de shooters 2018 maakt.

  De invasie van Post Scriptum start vanaf 9 augustus op pc.

  Rebellion Developments

  Strange Brigade is de laatste van de Shooters 2018

  Het lijkt erop dat 2018 het jaar van de co-op shooters gaat worden, want naast GTFO en Overkill’s The Walking Dead grijpt ook Strange Brigade naar de bekende Left4Dead formule. Deze game doet het gelukkig met een flinke dosis originaliteit, want in deze game bestuur je een groep avonturiers op zoek naar schatten. De hele game heeft een jaren ‘30 sfeertje wat ons meteen deed denken aan iets als Indiana Jones met een vleugje The Mummy.

  In de game verken je met drie andere spelers allerlei ruïnes met uiteindelijk een confrontatie met Seteki the Witch Queen. In jullie weg staan mummies, eeuwenoude vallen en verschillende puzzels. Als de zombies en horrorsfeer van de eerder genoemde games je niet aan staan, is Strange Brigade een goed alternatief.

  Strange Brigade komt 28 augustus naar de PlayStation 4, Xbox One en pc.

  Quake Champions

  Verkijgbaar vanaf 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.